به گزارش ایسنا، به نقل از اسکای نیوز، احمد ابوالغیط، دبیرکل اتحادیه عرب در بیانیهای اعلام کرد، تصمیم آمریکا درباره قدس حلقه جدیدی از زنجیره اقدامات اشتباه و تحریک آمیزی است که از ماه دسامبر سال گذشته میلادی تاکنون ادامه دارد و میتواند واپسین امید برقراری صلح و همزیستی میان فلسطین و اسرائیل را هم از بین ببرد.
ابوالغیط افزود، تصمیم آمریکا در انتقال سفارتش به قدس اشغالی همزمان با سال روز «نکبة» بیانگر طرفداری کامل از اسرائیل و فقدان آگاهی از ماهیت و تاریخ درگیری موجود در منطقه از ۷۰ سال پیش است.
وی ادامه داد، این تصمیم آمریکا موجب میشود این کشور شایستگی نظارت بر روند صلح را نداشته باشد.
در این راستا، محمود عفیفی، سخنگوی دبیرکل اتحادیه عرب نیز گفت، انتقال سفارت آمریکا به قدس سند قانونی یا بازتابی بر وضعیت این شهر به عنوان یک شهر اشغالی ندارد و اکثر کشورهای جهان تصمیم مذکور را رد کردند که این اقدام نشان میدهد دراین باره اجماع بینالمللی وجود دارد.
وی گفت، تصمیم آمریکا درباره قدس خارج از قوانین بینالمللی و نقض قطعنامههای ۴۷۶ و ۴۷۸ در سال ۱۹۸۰ شورای امنیت است.
عفیفی افزود، کشورهای عربی عزم خود را برای مقابله با همه پیامدهای منفی این تصمیم و تضمین اینکه در آینده هیچ کشوری دست به اقدام مشابهی نزند، جزم کردهاند.
وی تصریح کرد، ابوالغیط امروز (یکشنبه) ۲۵ فوریه با هیئتی شامل شش وزیر خارجه کشورهای عربی به بروکسل میرود تا با وزیران خارجه اروپا و فدریکا موگرینی، مسؤول سیاست خارجه اتحادیه اروپا دیدار کند.
پیشبینی میشود مساله فلسطین تنها موضوع مورد بحث در این دیدار باشد چرا که هیئت مذکور قصد دارند از کشورهایی که هنوز فلسطین را به رسمیت نشناختهاند، این اقدام مهم را انجام دهند، زیرا موجب تقویت فرصتهای صلح میشود.
همچنین وزرای عرب تصمیم دارند در این دیدار راههکارهای جایگزین برای به جریان انداختن پرونده صلح میان فلسطین و اسرائیل را بررسی کنند.
هدر ناوئرت، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه اعلام کرد، سفارت واشنگتن در تلآویو در ماه مه به صورت رسمی به تلآویو منتقل خواهد شد.
تصمیم مذکور آمریکا و همزمانیاش با اشغال فلسطین در چهاردهم مه خشم فلسطینیان را برانگیخته و آنها این اقدام را «تحریکآمیز» خواندند.
فلسطینیها سالانه «روز نکبة» را عزا میگیرند که چهاردهم مه ۱۹۴۸ رخ داد و صدها هزار فلسطینی را مجبور به ترک منازل خود کرد. از نظر فلسطینیها این روز یادآور روزهای تلخ یعنی اشغال سرزمینشان و مصادره اراضی و اولین موج آوارگی و اخراج بیش از ۸۰۰هزار فلسطینی از خانه و کاشانهشان است.
انتهای پیام