در سمینارعلمی وحدت، پیش شرط تمدن نوین اسلامی مطرح شد:

ابراز مخالت با عملکرد گروه‌های ضد اسلام

سمینار علمی وحدت ، پیش شرط تمدن نوین اسلامی با حضور اندیشمندانی از ایران و هند امروز (۲۹ بهمن ماه) در سالن همایش ماموستا شیخ الاسلام دانشگاه مذاهب اسلامی برگزار شد.

در این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین مختاری - دبیر سمینار - اظهار کرد: مسلمانان از یک طرف درگیر گروه‌های تکفیری و از طرف دیگر درگیر رژیم صهیونیستی هستند و هدف دانشگاه مذاهب اسلامی از برگزاری چنین کنفرانس‌هایی مخالت با عملکرد گروه‌های ضد اسلام است.


در ادامه محمد اسحاق- رئیس بخش مطالعات اسلامی دانشگاه ملیه اسلامی دهلی- با ارائه تعریفی از معنای تمدن و فرهنگ به  بررسی چهار فاکتور اقتصاد و علم و هنر و فرهنگ پرداخت و عوامل سقوط تمدن اسلامی را در ضمن آیاتی از سوره سبأ و عاد و ثمود یادآور شد.


وی افزود: اوج تمدن اسلامی در ایران و مصر شکل گرفته است و شاخص‌های تمدن نوین اسلامی را توحید درخالقیت و توحید در خلق همچنین در خانواده و حریم خصوصی به عنوان شاخص‌های برتر وامر به معروف و عقلانیت را به عنوان شاخص‌های تمدن نوین اسلامی برشمرد.


او ادامه داد زماتی به تمدن نوین اسلامی دست  پیدا می‌کنیم که صدر اسلام را مشاهده کنیم و ظرفیت بخشی داشته باشیم و به تنوع احترام بگذاریم و از ظرفیت تمام ادیان که یکی از ویژگی‌های دانشگاه مذاهب بهره‌برداری از تنوع مذاهب و ادیان است، بهره ببریم.


همچنین در این سمینار عبیدلله فهد- رئیس بخش مطالعات اسلامی دانشگاه علیگر دهلی- با بیان اینکه تمدن قرآنی و ریشه‌های تمدن را باید در قرآن جستجو کرد خاطرنشان کرد: این مسئله را می‌توان به باران تشبیه کرد. که چگونه باران می‌تواند رشد افرین باشد تمدن نیز باعث شکوفایی می‌شود و باران هم زندگی آفرین است هم خلاقیت آفرین است.


وی تصریح کرد: که مسلمانان بجای خلاقیت به تقلید می‌پردازند و تنوع مذهبی فرصتی است که اساسا هرمذهب باید در جای خود قرار بگیرد و تنوع مذهبی براساس تقاضای منطقه است.


انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۹ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 96112916681
  • خبرنگار : 71461