راه حلی برای مقابله با کاهش بارندگی‌ها

بر اساس آمار و ارقام وضعیت بارش ها در کشور کاهش محسوسی پیدا کرده و طبق گفته‌های وزیر نیرو شرایط فعلی در ۵۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده است که همین مساله نیز وزارت نیرو را به راهکار هایی همچون توسعه باروری ابرها و و افزایش استفاده از پساب تصفیه شده وادار کرده است.

به گزارش ایسنا، میزان بارش‌های کشور در بهمن ماه جاری به بیش از ۹ میلیمتر رسید که این میزان بارش در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته ۳۷ میلیمتر، حدود ۴۷.۳ درصد کاهش داشته است. همچنین ارتفاع کل ریزش‌های جوی کشور نیز از اول مهر تا ۲۴ بهمن ماه سال آبی ۹۷-۹۶ بالغ بر ۴۸.۶ میلیمتر بوده که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه درازمدت (۱۳۲.۶ میلیمتر) ۶۳.۳ درصد کاهش و نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته (۹۲.۳ میلیمتر) ۴۷.۳ درصد کاهش نشان می‌دهد.

از سوی دیگر ورودی آب به سدهای کشور ۵.۶ میلیارد مترمکعب است که در مقایسه با ۸.۴ میلیارد مترمکعب ورودی سال گذشته شاهد کاهش ۳۳ درصدی ورودی به سدها نسبت به سال گذشته هستیم، همچنین آب برخی از سدهای مهم همچون دز ۵۳ درصد نسبت به سال گذشته کاهش پیدا کرده است.

علاوه بر این سازمان هواشناسی پیش‌بینی کرده است که تا انتهای اسفندماه با بارش‌هایی که رخ خواهد داد میزان بارندگی منفی ۵۹ درصدی کشور نسبت به دراز مدت به منفی ۲۰ درصد خواهد رسید و قدری وضعیت بهبود پیدا خواهد کرد البته بیشترین نگرانی که در حوزه منابع آبی وجود دارد به وضعیت آب‌های زیرزمینی معطوف می شود چراکه نیمی از آبی که در کشور مصرف می کنیم توسط سفره‌های زیرزمینی و از بارش‌ها ذخیره می‌شود که طبق اعلام مسوولان هم اکنون میزان برداشت از منابع زیرزمینی ۵۴ میلیاردمترمکعب است که اگر این میزان برداشت را به ۴۰ میلیارد مترمکعب کاهش ندهیم مطمئنا این منابع را از دست خواهیم داد.

برای رفع مشکل آب و گذر از پیک تابستان وزیر نیرو برای استفاده از پساب و توسعه باروری ابرها برنامه هایی را در نظر گرفته است که در حوزه باروری ابرها با همکاری سپاه کار در حال حرکت است و در حوزه پساب نیز اردکانیان صراحتا اعلام کرده که با توجه به اینکه در حال حاضر در بخش شرب و صنعت کشور حدود ۶ میلیارد مترمکعب آب مصرف می‌شود که حدود ۴.۳ میلیارد مترمکعب آن تبدیل به پساب می‌شود،  باید در این بخش سرمایه‌گذاری کرد و سهم خود را از ۱.۲ میلیارد مترمکعب کنونی به رقمی بیشتر برسانیم.

وی با بیان اینکه در بخش آب، دوران مدیریت تقاضا را در پیش داریم، اظهار کرد: میزان کاهش بارش بسیاری از مناطق کشور در ۵۰ سال اخیر بی‌سابقه بوده است و طبیعتا چگونگی مصرف آب موجود بسیار با اهمیت است. کماکان بخش شرب اولویت خواهد داشت و سعی خواهیم کرد با کمک مصرف‌کنندگان امسال و هر سال خشکی را مدیریت و با مشکل کم سپری کنیم.

بهبود وضعیت منابع آبی و گذر از پیک تابستان موضوعی است که باید از هم اکنون مدیریت شود و با توجه به نگاه وزارت نیرو به این مساله به نظر می‌رسد که بتوان تابستان امسال را نیز بدون بحرانی در این مساله سپری کرد اما به شرط آنکه برنامه‌ها و وعده های وزیر نیرو وارد مرحله عملیاتی شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۱:۱۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 96112815591
  • خبرنگار : 71498