آغاز کنفرانس امنیتی مونیخ با محوریت‌ تهدیدهای بین‌المللی

کنفرانس امنیتی مونیخ کار خود را در حالی آغاز کرد که آینده اتحادیه اروپا، بازیگران جهانی و روابط با روسیه و آمریکا در رأس محورهای این کنفرانس قرار دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری شینهوا، بیش از ۵۰۰ شرکت‌کننده از کشورهای مختلف جهان در این کنفرانس سالانه سه روزه در هتل بایریشرهوف مونیخ با محوریت امنیت بین‌المللی حضور می‌یابند.

شرکت‌کنندگان درباره مسائل مختلفی از جمله مناقشات خاورمیانه، روابط کشورهای حوزه خلیج فارس و تحولات سیاسی در آفریقا به گفت‌وگو می‌پردازند.

کنترل تسلیحاتی از جمله مسائل مورد تأکید در کنفرانس امنیتی مونیخ خواهد بود و در این راستا، انتظار می‌رود برنامه هسته‌ای کره شمالی بیش از هر موضوع دیگری مورد توجه قرار گیرد.

ولفگانگ اینشنگر، رییس کنفرانس امنیتی مونیخ در مراسم افتتاحیه این کنفرانس تصریح کرد: ما به آستانه درگیری‌های میان‌دولتی نزدیک شده‌ایم و باید اقداماتی قاطع انجام دهیم.

اورسلا فون درلاین، وزیر دفاع آلمان نیز در سخنرانی خود بر تعهد اروپا در قبال آینده تأکید کرد.

در همین حال، وزیر دفاع فرانسه نیز گفت که معتقد است کشورش و آلمان همکاری دفاعی در اروپا را احیا خواهند کرد.

وی افزود، فرانسه آماده است تا دست در دست آلمان با چالش‌های امنیتی کوتاه‌مدت و بلندمدت اروپا مقابله کند.

از سوی دیگر ینس استولتنبرگ، دبیرکل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) تأکید کرد: ما از تلاش‌های اروپا در حوزه دفاعی استقبال می‌کنیم. این تلاش‌ها می‌تواند قطب اروپا در ناتو را تقویت کند اما اتحادیه اروپا نمی‌تواند به تنهایی از خودش حفاظت کند.

دبیرکل ناتو اظهار کرد:‌ مونیخ نسبت به واشنگتن به پیونگ‌یانگ نزدیک‌تر است. جامعه بین‌المللی باید روی کره‌شمالی فشار حداکثری اعمال کند.

بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در این کنفرانس حضور داشت و نسبت به تهدیدهای هسته‌ای کره شمالی هشدار داد. وی اظهار کرد: برای نخستین بار از زمان پایان جنگ سرد، اکنون با تهدید مواجهه با مناقشه هسته‌ای روبرو شده‌ایم.

رییس کنفرانس امنیتی مونیخ پیش از آغاز این کنفرانس نسبت به بروز جنگ‌های جدید در جهان هشدار داد. او در گفت‌وگو با خبرنگار شبکه رادیویی "دویچلندفونک" آلمان گفت: ما از زمان فروپاشی اتحاد شوروی تاکنون در سراسر جهان با چنین خطر بالایی در درگیری‌های نظامی میان ابرقدرت‌ها روبرو نبوده‌ایم.

ولفگانگ ایشینگر بر این باور است که جو بی‌اعتمادی میان مسکو و واشینگتن بسیار افزایش یافته و شرایطی بدتر از این نمی‌تواند به وجود آید. او در ادامه گفت همین جو بی‌اعتمادی می‌تواند به برخوردهای نظامی ناخواسته بیانجامد. 

در همایش امسال ۲۱ رئیس‌جمهوری و نخست وزیر و همچنین شمار بسیاری از وزرای کشورهای مختلف جهان شرکت دارند. از جمله مقامات برجسته این کنفرانس پترو پوروشنکو، رئیس‌جمهوری اوکراین، ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا، ادوارد فیلیپ، نخست‌وزیر فرانسه، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، بنعالی ییلدیریم، نخست‌وزیر ترکیه، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه و جیمز ماتیس، وزیر دفاع آمریکا هستند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۸ بهمن ۱۳۹۶ / ۰۰:۴۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 96112815405
  • خبرنگار : 71417