معاون استاندار همدان:

نبود تکنولوژی معضل بزرگ بخش معدن همدان است

معاون امور عمرانی استاندارهمدان نبود تکنولوژی را به عنوان معضل بزرگ بخش معدن استان دانست.

به گزارش ایسنا، محمودرضا عراقی سه‌شنبه 24 بهمن در نخستین کنگره ملی مهندسی معدن ایران به میزبانی دانشگاه صنعتی همدان، با بیان اینکه برای رشد اقتصادی باید از همه منابع موجود در کشور استفاده کرد، افزود: تأخیر در برداشتن یک گام می‌تواند موجب عقب‌ماندگی زیادی در زمینه‌های اقتصادی شود به طوریکه معادن به عنوان یکی از پتانسیل‌های تولید ثروت در کشور است که می‌توان با توجه به آن، اشتغال و اقتصاد کشور را توسعه داد.

وی با بیان اینکه خام‌فروشی در بخش معدن صرفه اقتصادی ندارد و بخشی از اتکاء اقتصاد کشور به نفت را می‌توان با ارزش‌افزوده حاصل از بخش معدن جبران کرد، به عدم دسترسی معادن کشور به تکنولوژی روز دنیا در زمینه استخراج و بهره‌برداری از منابع و ذخایر معدنی اشاره کرد و افزود: نباید این مشکل باعث شود به خام‌فروشی مواد معدنی بپردازیم.

عراقی نبود تکنولوژی را به عنوان معضل بزرگ بخش معدن استان دانست و تأکید کرد: با پوشش سناریوهای مختلف باید نسبت به فروش اقدام کنیم چرا که هیچ‌یک از اقدامات عمرانی در صنعت بی‌نیاز به مواد و مصالح استخراج شده از معدن نیست.

وی با تأکید بر اینکه نزدیکی محل استخراج و تأمین مواد و مصالح مورد نیاز برای احداث پروژه‌های بزرگ عمرانی می‌تواند در کاهش هزینه‌های عمرانی موثر باشد، ادامه داد: استفاده از مواد و مصالح مورد نیاز ساخت‌وساز پروژه‌های عظیمی چون سدها، پل‌ها و راه‌های ارتباطی از داخل، می‌تواند در کاهش هزینه‌های عمرانی کشور و صرفه اقتصادی عمومی موثر باشد.

معاون استاندار همدان داشتن اطلاعات جامع از مکان‌های معادن و توجه به بخش اکتشاف معدن در کشور را بسیار لازم و مهم ارزیابی کرد و گفت: تأمین مواد اولیه مورد نیاز ساخت پروژه‌های عمرانی در کشور می‌تواند در اجرای موفق آنها کمک شایانی باشد.

دبیر نخستین کنگره ملی مهندسی معدن ایران نیز در سخنانی بیان کرد: این کنگره فرصت مغتنمی برای بیان پرسش‌های مهم است .

نیما بابانوری افزایش ارزش‌افزوده و تولید و توسعه پایدار را بیان کرد و گفت: کدام یک از این موارد اولویت بالاتری دارد؟ و ملاحظات زیست‌محیطی در چه جایگاهی قرار دارد؟

وی با بیان سوالاتی درباره معادن، صنایع و اجتماع اظهار کرد: تربیت خانم‌ها در رشته معدن کار غیرهوشمندانه‌ای است یا فعالیت‌های خانم‌ها در بخش معدن نیازمند ایجاد بسترهای لازم است؟

بابانوری سوالاتی از این قبیل را به عنوان چالش‌های واقعی پیشروی صنعت مطرح کرد و یادآور شد: پرداختن به چالش‌ها و دغدغه‌ها و جریان‌سازی در حوزه ارتباط صنعت و دانشگاه از جمله اهداف اجرای این کنگره بوده است.

به گزارش ایسنا؛ نخستین کنگره ملی مهندسی معدن ایران از امروز در دانشگاه صنعتی همدان آغاز به کار کرد و فردا پایان می‌یابد.


انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۴ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۴:۳۵
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 96112413837
  • خبرنگار :