دکتر عباس گلمکانی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: متاسفانه پژوهش در ایران به بودجههای دولتی وابسته است و طی چند سال اخیر مقداری با کاهش بودجه روبهرو بودهایم. بنابراین ما باید به دنبال پژوهشهای غیردولتی باشیم که دانشگاههای غیردولتی میتوانند مُدل موفقی در این زمینه ایجاد کنند.
وی با اشاره به ظرفیتهای تحقیقاتی در دانشگاه صنعتی سجاد تصریح کرد: در دانشگاه صنعتی سجاد مرکز تحقیقاتی وجود دارد که قدمت آن بیش از خود دانشگاه است. دیدگاهی که در این مرکز وجود دارد انجام پروژههای تقاضامحور و پروژههای صنعتی کاربردی است.
معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی سجاد خاطرنشان کرد: با توجه به پتانسیلهای بالقوه موجود در اعضای هیات علمی، فارغالتحصیلان و دانشجویان این دانشگاه وجود دارد، محصولات دانشبنیان متعددی طراحی و تولید شدهاند. همچنین در دو سال اخیر محصول دانشبنیان "سامانه مانیتورینگ نیروهای خورشیدی" ساخته شده که کاربرد آن نظارت و کنترل بر فعالیت نیروگاههای خورشیدی است.
گلمکانی افزود: با توجه به رشد نیروگاههای خورشیدی، ساخت چنین محصولی بعنوان نیاز احساس میشد و ما توانستیم آن را به صورت بومی در دانشگاه سجاد طراحی کنیم و اولین محصول کاملا داخلی در این زمینه را به نام خود ثبت کنیم. محصول دانش بنیان دیگری با نام "کنترل درب پارکینگ هوشمند" طراحی شده است که برخی امکانات ویژه از جمله امکان کنترل از طریق موبایل را فراهم میکند.
وی اظهار کرد: پروژه ملی به نام "سامانه پایش تردد هوشمند ناوگان" ایجاد شده که به تمام کامیونهای بین شهری وصل میشود و پایش وضعیت خودرو و راننده را نشان میدهد و ارتباطی با پلیس و راهداری خواهد داشت. از صفر تا صد این پروژه را با دانش فنی ایجاد کرده و محصولی داخلی را بومیسازی کردهایم و امیدوارم با توجه به نیاز گستردهای که در کشور وجود دارد، طی دو ماه آینده وارد تولید انبوه شود. حدود 300 هزار کامیون وجود دارد که باید به این دستگاه مجهز شوند.
معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی سجاد بیان کرد: اکثر دانشجویان این دانشگاه غیردولتی پس از فارغ التحصیلی به دنبال کارآفرینی و بازار کار میروند. متاسفانه طی چندسال اخیر در دانشگاههای بزرگ دولتی هدف اصلی اکثر دانشجویان ادامه تحصیل و رفتن به خارج از کشور است.
گلمکانی ادامه داد: در دانشگاه صنعتی سجاد حدود 80 درصد از دانشجویان به دنبال ادامه فعالیت و بازار کار هستند که این امر پتانسیل بالقوه مفیدی را در این دانشگاه ایجاد کرده است. همچنین خوشبختانه اکثر اساتید دانشگاه صنعتی سجاد استادیاران جوانی هستند که مدت زیادی از فارغ التحصیلی آنان نمیگذرد.
وی با بیان اینکه اکثر پروژههای دانشگاه صنعتی سجاد تقاضا محور و کاربردی است، گفت: وجود مرکز تحقیقات سجاد به این مسئله کمک زیادی کرده است و بسیاری از این پروژهها در خود مرکز تحقیقات تعریف میشود و با توجه به نیازهای صنعت، ایدههایی برای تجاریسازی ارائه میشود.
معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی سجاد یادآور شد: در پروژههای تحصیلات تکمیلی روند بیشتر بر پروژههای تئوری است که در سالهای اخیر تلاش کردهایم و 30 درصد آنها را به سمت پروژههای تقاضامحور سوق دادهایم. در پروژههای کارشناسی بیش از 70 درصد پروژهها کاربردی است.
گلمکانی با تاکید بر اینکه امروزه هدف دانشگاهها کارآفرینی است، عنوان کرد: ساختار و اهداف دانشجویان دانشگاه صنعتی سجاد به سمت کارآفرینی است و صنعتی بودن دانشگاه پتانسیلهای بالقوهای را ایجاد کرده تا در این راستا بیش از سایر دانشگاهها ورود داشته باشیم. در کنار دروس تئوری دانشجویان آزمایشگاههای کاملا تجهیز شده، وجود دارد و اکثر پروژهها عملی تعریف میشوند.
وی افزود: ارتباطی که دانشگاه سجاد با مرکز تحقیقات دارد، دانشجویان را به سمت بازار کار سوق داده است. در چند سال اخیر یکسری دورههای تکمیلی برای دانشجویان اجرا کردهایم که بر اساس نیازهای بازار و مواردی که در دروس تئوری آنان نیست، این دورهها به صورت تکمیلی در تابستانها به آنها ارائه میشود.
معاون پژوهشی دانشگاه صنعتی سجاد اظهار کرد: تاکنون ما در دانشگاه به دنبال پروژههایی بودهایم که توجیه اقتصادی داشته باشند و پروژهها بر اساس بیزینس پلن تعریف شدهاند. برای اینکه پژوهش حال مساعدی پیدا کند باید به سمت پژوهشهای تقاضا محور بدون تکیه بر کمکهای دولتی حرکت کنیم؛ یعنی پژوهشهایی که خروجی مشخصی داشته باشند و ثروت آفرین باشند.
انتهای پیام