به گزارش ایسنا- منطقه سمنان، احمد همتی در گردهمایی عشایر و طوایف استان سمنان، با اشاره به تعدد جمعیت واحدهای دامی در استان و به ویژه ایل سنگسر افزود: گوشت تولیدی عشایر و فراورده های لبنی عشایری که از تنوع بسیار بالایی برخوردارند زمینه صادرات خوبی دارند.
وی بر ضرورت بسترسازی برای صادرات تولیدات عشایری استان تاکید کرد و ادامه داد: باید زمینه ای فراهم کنیم که گوشت تولیدی، صنایع دستی، فراورده های خام لبنی و ... با برند و نام خود عشایر استان و خصوصا ایل سنگسر صادرات شود.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بر لزوم معرفی جبه های مختلف فرهنگی ایلات و طوایف عشایری تاکید و تصریح کرد: برگزاری جشنواره های فرهنگی در معرفی توانمندی های عشایر و ارائه فرهنگ آنها بسیار موثر است.
وی با اشاره به توانمندی های عشایر استان اظهار کرد: عشایر استان از ایل سنگسر و ایلات گرمسار تا عشایر پرور و دامغان و شرق استان از توانمندی بالایی برخوردارند.
این نماینده مجلس دهم خود را از جنس عشایر دانست و افزود: بنده خود به این قشر تعلق دارم و با مشکلات و ظرفیت های عشایر کاملا آشنا هستم ضمن اینکه اکثریت مجلس با توانمندی عشایر آشنایی دارند و لذا از طرح های مرتبط با این بخش حمایت می کنند از همین رو فراکسیون عشایر یکی از بزرگترین فراکسیون ها در مجلس دهم است.
همتی عشایر را مردمی غیور، دلیر، جوانمرد و هوشمند و ریسک پذیر دانست و گفت: باید زمینه را برای فعالیت بهتر و بیشتر این قشر فراهم کرد و مجلس و دولت نیز در همین راستا اقدامات خوبی انجام داده اند.
نماینده سمنان، مهدیشهر و سرخه با اشاره به پیش بینی تسهیلات با بهره ۶ درصد برای عشایر خاطرنشان کرد: طرح اعطای این تسهیلات اولین بار از سوی بنده مطرح و در مجلس نیز پیگیری شد و خوشبختانه هم دولت و هم نمایندگان از آن استقبال کردند.
وی با بیان اینکه ۱۲ هزار ملیارد تومان از صندوق توسعه ملی برای این بخش پیش بینی شده بیان کرد: اگر اجرای این طرح با موفقیت همراه باشد مجلس آمادگی دارد که اعتبارات دیگری به این حوزه اختصاص دهد.
این عضو فراکسیون امید با اشاره به مشکل عشایر و روستاییان در بحث تامین وثیقه و ضمات گفت: بانک ها موظف شدند که مدارک خود عشایر را به عنوان ضمانت تسهیلات بپذیرند لذا چنانچه بانکی برخلاف این مصوبات عمل کند مراتب از طریق نمایندگان قابل پیگیری است و دفتر نماینده سمنان، مهدیشهر و سرخه نیز آمادگی دارد که در زمینه رفع موانع احتمالی این بخش تلاش کند.
وی یکی از مشکلات این بخش را عدم ارائه پروژه های مناسب دانست و اظهار کرد: متاسفانه از ۵۰ هزار طرح پیشنهادی تنها ۸ هزار طرح حائز شرایط لازم بوده لذا توصیه می کنیم عشایر حتما در خصوص پروژه های پیشنهادی با کارشناسان امر مشاوره لازم را انجام دهند.
انتهای پیام