به گزارش ایسنا، بهای معاملات نفت برنت ۶۸ سنت یا یک درصد کاهش یافت و به ۶۷.۹۱ دلار در هر بشکه رسید. برنت روز جمعه ۱.۵ درصد کاهش یافته بود و برای کل هفته گذشته ۲.۷۵ درصد کاهش ثبت کرده بود.
بهای وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۷۲ سنت کاهش یافت و به ۶۴.۷۳ دلار در هر بشکه رسید. قیمت نفت خام آمریکا پس از کاهش ۰.۵ درصدی در روز جمعه، به میزان یک درصد کاهش هفتگی ثبت کرده بود.
سایر بازارها نیز به دلیل واکنش سرمایهگذاران به گزارش اشتغال روز جمعه آمریکا که نشان داد دستمزدها با سریعترین روند در بیش از هشت سال و نیم گذشته افزایش یافتند و به انتظارات تورمی دام زد، با کاهش قیمت روبهرو شدند.
به گفته ریک اسپونر، تحلیلگر ارشد بازار در شرکت سی ام سی مارکتس، نفت گرفتار ریزش قیمت در بازارهای کالا شده و بهبود ارزش دلار آمریکا نیز این روند را تشدید کرده است.
افزایش تولید نفت آمریکا نیز که تلاشهای اوپک برای پشتیبانی از قیمتها را تضعیف کرده در پایین رفتن قیمتهای نفت موثر بود. آمار دولت آمریکا در هفته گذشته نشان داد که تولید نفت این کشور در نوامبر برای نخستین بار از سال ۱۹۷۰ به بیش از ۱۰ میلیون بشکه در روز رسیده است.
به گفته اسپونر طی چند هفته آینده یکی از موضوعات اصلی مورد توجه بازارهای نفت، آمار تولید آمریکا و روند رشد دکلهای حفاری این کشور خواهد بود.
بر اساس گزارش رویترز، شرکت خدمات صنعتی بیکرهیوز جمعه گذشته اعلام کرد شمار دکلهای حفاری نفت آمریکا برای دومین هفته متوالی افزایش یافته و با شش حلقه رشد، به ۷۶۵ حلقه رسیده است.
به گفته تحلیلگران، تلاشهای اوپک کمک کرده قیمتهای نفت بیش از ۵۰ درصد از اواسط سال ۲۰۱۷ افزایش پیدا کند، اما قیمتهای بالاتر به تولیدکنندگان شیل آمریکا انگیزه بیشتری برای بالابردن تولید بخشیده و نگرانیها نسبت به مازاد عرضه و محدود شدن رشد قیمتها را تشدید کرده است.
انتهای پیام