رئیس انجمن ملی خرما عنوان کرد

ناگزیر از شناسایی بازارهای جدید برای صادرات خرما

رئیس انجمن ملی خرما به خرید تضمینی خرما توسط دولت اشاره و خاطرنشان کرد: همه اعضای انجمن و دلسوزان این صنعت با خرید تضمینی مخالف هستند، چون معتقدند بازار این محصول را باید به عرضه و تقاضا واگذار کرد تا قیمت خرما را بازار تعیین کند.

به گزارش ایسنا، «محسن رشیدفرخی» در نشست انجمن خرمای استان کرمان افزود: در بازدید از بندر صحار و نشست با مسئولان این منطقه، تفاهمنامه‌ای را با مسئولان مربوطه برای همکاری فعالان این صنعت در شش استان خرماخیز کشور به امضا می رسانیم تا همه بتوانند از شرایط سهل و مناسب ایجاد شده در عمان برای ثبت شرکت، گشایش حساب‌های بانکی، امکان صادرات دوباره محصول و... استفاده کنند.

وی ادامه داد: معتقدیم در کشور عمان به خوبی می‌توان محصولات را بسته‌بندی و در صنایع تبدیلی فعالیت کرد و در این صورت زمینه صادرات خرما به برخی کشورها مانند چین، ایالت متحده و ایالت‌های جنوبی آمریکا از طریق عمان راحت‌تر فراهم می‌شود.

رشیدفرخی اظهار کرد: کشور امارات متحده عربی به ویژه دبی به‌علت مشکلات بسیار در صدور روادید، فعالیت‌های بانکی و... از مدار صادرات خرمای کرمان و ایران خارج شده و بنابراین چاره‌ای جز شناسایی بازارهای جدید نداریم.

رئیس انجمن خرمای استان کرمان در بخش دیگری از سخنان خود به مسائلی مانند قیمت ارز، مسائل مالیاتی و... اشاره و خاطرنشان کرد: عدم شفافیت این موارد در سازمان‌ها و نهادهای وابسته، قدرت رقابت را از بخش خصوصی گرفته است.

وی در ادامه به خرید تضمینی خرما توسط دولت اشاره و خاطرنشان کرد: همه اعضای انجمن و دلسوزان این صنعت با خرید تضمینی مخالف هستند، چون معتقدند بازار این محصول را باید به عرضه و تقاضا واگذار کرد تا قیمت خرما را بازار تعیین کند.

رئیس انجمن ملی خرما با بیان این‌که خرید تضمینی خرما آغاز شده و مسئولان مربوطه معتقدند ابتکاراتی در این زمینه دارند که ما به عنوان بخش خصوصی در این شرایط بازار را به‌صورت روزانه رصد می‌کنیم، تصریح کرد: برای افزایش کیفیت محصولات خرما و وجود نظم در تولید، فروش، بسته‌بندی و مصرف این محصول باید طرح جامعی تعریف و اجرایی شود.

در ادامه رئیس انجمن خرمای شرق استان کرمان گفت: امسال تولید خرما منطقه شرق استان 200 هزار تن برآورد شده بود که تاکنون 60 هزار تن از این میزان به فروش رسیده و مابقی آن در سردخانه‌ها مانده است.

«محمدحسین اکبری یزدی» افزود: مشکل فعلی خرما برای مصرف در داخل کشور، کاهش کیفیت است که گاهی اوقات محموله‌ها برگشت داده می‌شود و باید برای ارتقا کیفی محصولات چاره‌ای اندیشیده شود.

وی ادامه داد: تغییرات اقلیمی و عدم انجام عملیات به‌پروری توسط کشاورزان و توجه نکردن به توصیه‌ها و راهنمایی‌های کارشناسان باعث کاهش کیفیت محصول خرما می‌شود و به فروش نمی‌رسد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۳:۳۰
  • دسته‌بندی: کرمان
  • کد خبر: 96111508599
  • خبرنگار :