روز کابوس وار بازارهای جهانی

شاخص " داو جونز" آمریکا روز جمعه بدترین روز دو سال اخیر و بازارهای اروپایی نیز بدترین عملکرد هفتگی یک سال اخیر خود را به ثبت رساندند.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، احتمال تاثیر آمار و ارقام بازار کار آمریکا روی دورنمای تورم و افزایش بازده اوراق قرضه باعث شد سرمایه‌گذاران از بازارها عقب‌نشینی کنند و شاخص " داوجونز اینداستریال اوریج" با ۶۶۶ واحد کاهش، متحمل بزرگ ترین زیان روزانه خود طی ۲۰ ماه اخیر شود. این بزرگترین کاهش روزانه شاخص داوجونز از دسامبر ۲۰۰۸ در زمان بحران مالی محسوب می شود.

پس از رکوردشکنی‌های هفته گذشته، هر سه شاخص وال استریت بیشترین زیان هفتگی دو سال اخیر خود را به ثبت رساندند. شاخص داوجونز و " اس اند پی ۵۰۰" شاهد بیشترین زیان هفتگی خود از ژانویه ۲۰۱۶ بودند و "نزدک " بدترین هفته خود از فوریه ۲۰۱۶ را پشت سر گذاشت.

افت ارزش معاملات پس از انتشار آمار اشتغال آمریکا شتاب گرفت. وزارت کار آمریکا اعلام کرد نرخ اشتغال، بیش از حد انتظار رشد داشته است و بیشترین افزایش دستمزدها طی هشت سال و نیم اخیر در ماه ژانویه امسال به ثبت رسیده است. تصویر کارکنانی که حقوق بالاتری می گیرند، انتظارات نسبت به افزایش فشارهای تورمی را بالا می برد و بانک مرکزی آمریکا را متقاعد می کند رویکرد سریع‌تری برای افزایش نرخهای بهره در سال جاری در پیش گیرد. بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله وزارت خزانه داری آمریکا به ۲.۸۴۵ درصد افزایش یافت که بیشترین رشد از ژانویه ۲۰۱۴ محسوب می‌شود و باعث افزایش جذابیت اوراق در برابر بازارهای سهام شد.

شاخص " داوجونز اینداستریال اوریج" با ۶۶۵.۷۵ واحد کاهش (معادل ۲.۵۴ درصد)، به ۲۵۵۲۰.۹۶ واحد رسید، شاخص " اس اند پی ۵۰۰" ۵۹.۸۵ واحد (معادل ۲.۱۲درصد) کاهش یافت و به ۲۷۶۲.۱۲ واحد رسید و شاخص " نزدک کامپوزیت" با ۱۴۴.۹۲ واحد کاهش (معادل ۱.۹۶ درصد) به ۷۲۴۰.۹۵ واحد رسید.

از طرف دیگر بازارهای اروپایی متحمل بزرگترین زیان خود طی یک سال اخیر شدند و کاهش سهام دویچه بانک باعث احتیاط سرمایه‌گذاران شد. کاهش بیش از ۵ درصدی سهام این بانک آلمانی و کاهش سهامهای بخشهای مختلف باعث شد شاخص " استوکس ۶۰۰" که شامل سهام ۶۰۰ شرکت برتر اروپایی است، ۱.۴ درصد کاهش یابد و پنجمین افت متوالی خود را به ثبت رساند. این شاخص طی هفته ای که گذشت، ۳.۱ درصد از ارزش خود را از دست داده است که بیش ترین کاهش از نوامبر ۲۰۱۶ تاکنون محسوب می شود.

در آلمان شاخص " دکس" بیش از سایر بازارها دچار تلاطم شد و با کاهش ۱.۷ درصدی، بیشترین سقوط هفتگی دو سال اخیر خود را به ثبت رساند.

طبق گزارش پایگاه خبری " مارکت واچ"، در ژاپن شاخص" نیک کی ۲۲۵" ۰.۹ درصد کاهش یافت، شاخص " شانگهای کامپوزیت" چین نیز علی رغم رشد ۰.۴ درصدی، عملکرد هفتگی خود را با کاهش ۲.۷ درصدی به پایان برد که بیش‌ترین زیان از دسامبر ۲۰۱۶ محسوب می شود. در هند نیز شاخص " سنسکس" ۲.۳۴ درصد کاهش یافت.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۵:۳۲
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 96111408012
  • خبرنگار : 71600