جرائم جنگی در افغانستان روی میز دادگاه کیفری بین‌المللی قرار می‌گیرد

قضات دادگاه کیفری بین‌المللی آغاز تحقیقات رسمی در مورد احتمال وقوع جرائم جنگی در افغانستان را بررسی می‌کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، قرار است این قضات نامه‌ها و تقاضاهای ارسال شده از سوی قربانیان در افغانستان را بررسی کرده و سپس تصمیم بگیرند.

در سال ۲۰۱۷ فاتو بنسودا دادستان دادگاه کیفری بین‌المللی اعلام کرد که دلایل منطقی مبنی بر اینکه جرائم جنگی اتفاق افتاده است وجود دارد. برخی از محکومان از طالبان، سیا و نیروهای افغان هستند.

بی‌بی‌سی مطلع شده است که نام یکی از مقامات سطوح عالی افغانستان نیز در این دادگاه مطرح شده که  این فرد ژنرال عبدالرشید دوستم است.

ادعاهایی مبنی بر سوءاستفاده‌های حقوق بشری توسط معاون اول رئیس‌جمهور وجود دارد.

وی در حال حاضر در ترکیه به سر می‌برد.

در اواخر سال ۲۰۱۶ احمد ایشچی، رقیب سیاسی ژنرال دوستم اعلام کرد که وی بنا به دستور او مورد ضرب و شتم قرار گرفته و همچنین وی به محافظانش گفته است که به او تجاوز و از او فیلمبرداری کنند.

ژنرال دوستم با حضور در دادگاه این اتهامات را رد کرد و در ماه مه ۲۰۱۷ برای درمان پزشکی به ترکیه رفت اما برخی از تحلیلگران بر این باورند که وی تحت فشار افغانستان را ترک کرده است.

ژنرال دوستم تلاش کرد که در ماه ژوئیه ۲۰۱۷ به افغانستان بازگردد اما به هواپیمای وی اجازه فرود داده نشد و اکنون او هنوز در ترکیه به سر می‌برد.

همچنین یکی دیگر از متهمان، طالبان است. بسیاری در افغانستان امیدوارند که دادگاه کیفری بین‌المللی بتواند به آنها کمک کند که فعالیت گروه‌های شورشی را در کشور متوقف کرده و آنها را به پای دادگاه بکشاند.

سمارا ۳۲ ساله در یک بمب‌گذاری انتحاری طالبان در ژوئیه ۲۰۱۷ کشته شد.

فاطمه ۱۷ ساله دختر وی یکی از کسانی است که به دادگاه کیفری بین‌المللی نامه نوشته است زیرا او بر این باور است که مقامات افغانستان در این عدالت کاری انجام نمی‌دهند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۴:۵۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96111407976
  • خبرنگار : 71089

برچسب‌ها