انتقاد از تعویض 7 رئیس سازمان فضایی طی 14 سال/مخاطرات استفاده نکردن از فناوری‌های فضایی

عضو شورای عالی فضایی با انتقاد از تعویض مدیریت‌های سازمان فضایی، گفت: این در حالی است که فناوری‌های فضایی کاربردهای زیادی دارند که از آن جمله می‌توان به ناوبری هواپیماها اشاره کرد که از طریق این فناوری‌های صورت می‌گیرد، ولی در ایران با فناوری‌های زمینی انجام می‌شود.

به گزارش ایسنا،‌ مهندس شفتی روز شنبه، 14 بهمن ماه در مراسم روز ملی فناوری فضایی با اشاره به سابقه تحقیقات فضایی در کشور،‌ افزود: با تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته است،‌ در حال حاضر ظرفیت‌های علمی خوبی در کشور ایجاد شده است.

وی ایجاد سازمان فضایی را یکی دیگر از اقدامات کشور برای توسعه این فناوری نام برد و گفت: پس از 14 سال از تاسیس این سازمان، 7 بار مدیریت این سازمان تغییر کرده است؛ به گونه‌ای که در هر 2 سال یک رئیس برای این سازمان معرفی شده است.

شفتی با تاکید بر لزوم تداوم پایداری در نظام مدیریتی نهادهای علمی، ادامه داد: امیدواریم که در مدیریت جدید این امر ثبات بیشتری یابد تا بتوانیم در آینده به موفقیت‌های بیشتری نائل شویم.

عضو شورای عالی فضایی برگزاری روز جهانی فضا را فرصتی برای ترویج این فناوری و آشنا کردن مردم با این حوزه دانست و گفت: در هفته فضا، در سخنرانی‌های مختلفی شرکت کردم، ولی تنها یک نفر که آن هم وزیر ارتباطات بود، در خصوص اطلاعات عمومی این فناوری صحبت کرد تا از این طریق مردم از کاربردهای فناوری‌های فضایی آگاهی یابند.

شفتی با تاکید بر لزوم همکاری‌های بین‌المللی،‌ گفت: سازمان کوپوس (کمیته استفاده صلح‌آمیز از فناوری فضایی) از سازمان‌های مرتبط با سازمان ملل است که ایران جزء بنیانگذاران آن است و هر سال نماینده‌ای از ایران در جلسات آن شرکت دارند.

وی ادامه داد: بر این اساس لازم است تا افرادی که در جلسات این سازمان شرکت می‌کنند، از افراد خبره باشند تا بتوانند اثرگذاری زیاد داشته باشند.

شفتی با تاکید بر اینکه فناوری فضایی علاوه بر حوزه‌های فناوری، در حوزه‌های فرهنگ و سیاست نیز نقش زیادی دارد،‌ گفت: بر این اساس لازم است تا آگاهی‌های کشور در زمینه کاربردهای این فناوری مطرح شود.

عضو شورای عالی فضایی با اشاره به همکاری ایران با سازمان اپسکو، گفت: در این زمینه همکاری‌های ایرانی در جریان است که این امر می‌تواند در توسعه این فناوری کمک کند.

وی همچنین به دستاوردهای بشر در حوزه فضا اشاره کرد و گفت: تمام اکتشافات فضایی که بشر به آن نائل شده است، تنها در 4 درصد فضا صورت گرفته و 96 درصد آن نیز به عنوان ماده تاریک مطرح است.

شفتی همچنین با اشاره به توسعه این فناوری در کشور، گفت: در حوزه ناوبری هواپیماها تلاش می‌شود تا از فناوری‌های فضایی استفاده شود، ولی همچنان در کشور ما ناوبری هواپیماها زمینی است و اگر زلزله بزرگی در کشور ایجاد شود،‌ کشور قادر به انجام پروازها نخواهد بود.

وی همچنین کاربردهای دیگر فناوری فضایی را در رصد مرزها ذکر کرد و گفت: با استفاده از این فناوری می‌توانیم وضعیت قاچاق در مرزهای سیستان و بلوچستان را با کمترین هزینه و تلفات پایش کنیم.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۴ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۴:۰۶
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 96111407924
  • خبرنگار : 30057