نخبگان روسیه انتشار فهرست جدید تحریمی‌ها از سوی آمریکا را کم اهمیت دانستند

نخبگان روسیه اقدام آمریکا در انتشار فهرست کامل افراد ثروتمند نزدیک به کرملین در روسیه را کم اهمیت دانسته و یکی از این اولیگارش‌ها این فهرست را به "دفترچه راهنمای تلفن" مربوط به این ثروتمندان تشبیه کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، با این حال یک سخنگوی کرملین گفت: این کار می‌تواند به وجهه رهبران سیاسی روسیه آسیب وارد کند.

یک چهره تجاری غربی گفت: این کار می‌تواند در معاملات با بخش‌های تجاری روسیه بی اطمینانی به وجود آورد.

یک مدیر انرژی در روسیه نیز نسبت به معامله‌های آینده با بانک‌های خارجی اظهار نگرانی کرد.

وزارت خزانه‌داری آمریکا نام 210 روس را در لیست جدید تحریم‌هایش به رئیس جمهوری آمریکا ارائه کرده که در آن نام بسیاری از چهره‌های تجاری ارشد روسیه قرار دارد.

این فهرست شامل 96 اولیگارش با ثروت یک میلیارد دلار یا بیشتر در راستای بسته تحریم‌ها علیه روسیه که ماه اوت سال گذشته با امضا تبدیل به قانون شد، منتشر شده است.

این سند گفته حضور داشتن در این لیست به معنی این نیست که آنهایی که نامشان ذکر شده احتمالا تحریم می‌شوند اما به نظر می‌رسد که سایه تحریم‌های بالقوه را روی یک حلقه وسیع از ثروتمندان روسیه می‌اندازد.

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین که خودش در این فهرست است، گفت: انتشار این فهرست گسترده از همه چیز و همه کس به طور بالقوه به وجهه و اعتبار شرکت‌های ما،‌ تاجران ما، سیاستمداران ما و اعضای رهبری ما لطمه می‌زند.

در همین حال ارزش سهام شرکت‌های فلز بزرگ که صاحبانش در این لیست هستند، در بورس روسیه افت کرده است.

آرکادی دوورکویچ، معاون نخست وزیر روسیه و یکی از 114 مقام دولتی نام برده شده به رویترز گفت: همه اینها بیشتر شبیه یک کتابچه است. کتابی با این عنوان که "هرکس در سیاست روسیه چه کاره است". من به عنوان یک عضو دولت بالاجبار در این لیست هستم.

یکسری مقام‌های دیگر نیز گفتند: این فهرست چیزی بیش از یک کپی از فهرست مجله فوربس از ثروتمندان روسی در سال گذشته میلادی نیست که البته برخی حقایق اشتباه در آن است.

یکی از این اولیگارشا که نامش در این لیست است اما خودش را از حلقه نزدیک به پوتین و سرمایه گذاران روسیه دور کرده، گفت: به نظر می‌رسد که هیچکس تصمیمی برای آنکه بررسی عمیق‌تری داشته باشد نگرفته است و آنها تنها فهرست فوربس را کپی کردند.

یک مقام اجرایی یک شرکت انرژی بزرگ روسیه این فهرست را یک "دفتر راهنمای تلفن" از ثروتمندان روسی خواند.

در این لیست به عنوان مثال اسم اولگ بودارگین، رئیس اجرایی یک شرکت دولتی به نام "روستی" وجود دارد که ماه سپتامبر گذشته فرد دیگری جانشین او شده است.

یک بانکدار غربی که با برخی اشخاص این فهرست معامله می‌کند، می‌گوید: اگر همه این افراد تحریم شوند 80 درصد معامله‌ها با شرکت‌های روسی به بن‌بست می‌رسد.

یک بانکدار دیگر که برای یک بانک آمریکایی در مسکو کار می‌کند نیز این فهرست را زیانبار خواند و گفت: این فهرست بی اطمینانی را در مورد این افراد کم و بیش سرشناس حتی بدون وجود هیچگونه تحریمی به وجود می‌آورد.

در همین حال برخی وفادارن به پوتین گفتند: حضور داشتن در این لیست یک مدال افتخار است و کسانی که از آن خارج باشند مظنون محسوب می‌شوند.

دیمیتری مدودف، نخست وزیر روسیه گفت: عدم حضور در این لیست می‌تواند پایه و اساس بررسی استعفا از سوی آن فرد باشد.

آلکساندر نوواک، وزیر انرژی روسیه نیز گفت: نه شرکت‌های آمریکایی و نه اقتصاد جهانی از تحریم‌های جدید علیه روسیه نفع نخواهند برد.

او نیز که اسمش در این فهرست جدید است، در بیانیه‌ای بعد از انتشار این فهرست اظهار داشت: همه تحریم‌ها هدفشان ایجاد مانع برای تجارت است که به معنی اختلال در رقابت بازار است.

در عین حال یک گروه از سرمایه‌گذاران خارجی نسبت به این اقدام وزارت خزانه‌داری آمریکا در انتشار فهرست ثروتمندان روسی نزدیک به کرملین اظهار نگرانی کرده و گفتند: این می‌تواند بر منافع سرمایه گذاران اروپایی تاثیر گذاشته و بی اطمینانی را در محیط تجاری روسیه افزایش دهد.

این گروه با نام انجمن تجارت‌های اروپا (AEB) از بابت انتشار این به اصطلاح "گزارش کرملین" از سوی خزانه‌داری آمریکا ابراز نگرانی عمیق کرد.

در بیانیه این انجمن آمده است: این انجمن بر درخواستش تاکید می‌کند که سران دولت‌ها و کشورهای اتحادیه اروپا،‌ آمریکا و روسیه از هرگونه اقدامی که دورنمای همکاری اقتصادی در آینده را تضعیف کند خودداری کنند.

این انجمن در بردارنده بیش از 500 شرکت خارجی است.

در عین حال مدیران صندوق‌های مالی بین‌المللی نیز گفتند که انتشار این فهرست اولیگارش‌های روسی تاثیری بر فعالیت آنها نگذاشته است.

کتی کالینز، مدیر صندوق مالی EN در شرکت سرمایه گذاری ابردین استاندارد گفت: ما در برخی از این شرکت‌های نفتی و فلزی و بانک‌ها هلدینگ‌هایی را داریم و اگر جنبه سیاسی را کنار بگذاریم این شرکت‌ها اساسا شرکت‌های خوبی هستند و از قیمت‌های پایین نفت زنده بیرون آمدند و ما از پیوند با آنها خوشحال هستیم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 96111106433
  • خبرنگار : 71415