حضور حضرت آیتالله خامنهای در مرقد مطهر بنیانگذار انقلاب اسلامی
به گزارش ایسنا، در آستانه دهه فجر و سالروز ورود شکوهمند امام خمینی به ایران اسلامی، حضرت آیت الله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین ساعات صبح امروز (چهارشنبه) در مرقد مطهر امام راحل حضور یافتند و با اقامه نماز و قرائت فاتحه به مقام شامخ آن عزیز سفرکرده ادای احترام کردند.
رهبر انقلاب اسلامی سپس با حضور در مرقد شهدای هفتم تیر و دولت، یاد شهیدان بهشتی، رجایی، باهنر و دیگر شهیدان بزرگوار را گرامی داشتند.
ایشان همچنین در گلزار شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و شهیدان مدافع حرم و حریم اهلبیت علیهمالسلام با قرائت دعا و فاتحه، علوّ درجات مجاهدان در راه خدا را از درگاه الهی مسألت کردند.
اعضای دولت با آرمانهای امام راحل تجدید میثاق کردند
همچنین حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی و اعضای هیات دولت در این مراسم با نثار تاج گل و قرائت فاتحه ضمن ادای احترام به معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران، بار دیگر با آرمانهای امام خمینی(ره) تجدید بیعت کردند.
رییس جمهور و اعضای دولت همچنین در این مراسم با قرائت فاتحه یاد و خاطره آیت الله هاشمی رفسنجانی رییس فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام را نیز گرامی داشتند.
در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین سید حسن خمینی یادگار امام راحل و تولیت آستان مطهر امام خمینی (ره)، رییس جمهور و اعضای هیات دولت را همراهی میکرد.
امام خمینی (ره) به ما جرات ایستادگی، نقد و اعتراض را یاد داد
رییسجمهور با بیان اینکه «امام خمینی(ره) به ما جرات ایستادگی، نقد و اعتراض را یاد داد»، گفت: حکومتها باید صدای نصیحت، خواست، مطالبه، انتقاد و اعتراض مردم را به خوبی بشنوند.
به گزارش ایسنا، حجتالاسلام والمسلمین حسن روحانی در مراسم تجدید بیعت هیات دولت با آرمانهای امام (ره) در حرم مطهر ایشان اظهار کرد: امام خمینی (ره) بعد از سالها تبعید در ترکیه و عراق به کشور بازمیگردد و در ظرف 10 روز با قیام، مجاهدت و فداکاری مردم، آن نظام ظالمانه سرنگون میسازد. امام (ره) به خوبی آن رژیم و جامعه را میشناخت و میدانست آن کسی که بنا بود پادشاه مشروطه باشد، به حاکمیتی تبدیل شد که همه قدرت را به تنهایی به دست گرفته بود.
وی در ادامه افزود: رژیم همه رقیبان و حریفان خود را با انواع توطئهها از پیش پای خود برداشت، امام (ره) به خوبی آن رژیم را میشناخت که یک نفر فکر میکرد باید به جای همه ملت فکر کرده و به جای همه فرمان دهد.
رییسجمهور تاکید کرد: ملت بزرگ ما هرگز از دو اصل اسلامیت و جمهوریت برنمیگردد. آنهایی که تصور میکنند با توسل به شورای امنیت سازمان ملل میتوانند برای آینده سرنوشت ایران تصمیم بگیرند، باید درک کنند که ملت ایران هرگز از یادگار امام (ره) یعنی اسلامیت و جمهوریت بازنمیگردد. بازگشت به عقب از محالات است. هیچکس از نور به ظلمت گذشته بازنمیگردد. امام (ره) به ما یاد داد که بقا، ادامه و سرزندگی حکومت با نظر مردم و رای مردم ممکن است و این مردم هستند که حاکمیت ملی، استقلال و آزادی را به دست آورده و حفظ میکند و از جمهوری اسلامی پاسداری میکند.
روحانی با اشاره به اینکه «در این سرزمین سه اصل اسلام، ملت ایران و کشور ایران برای ما سه اصل اساسی است»، بیان کرد: همه امور باید حول این سه محور در چرخش باشد. تا زمانی که اسلام هست و مردم عاشق فرهنگ اسلام هستند و برای ایران عشق میورزند و وحدت ملی را پاس میدارند، هیچ ابرقدرتی نمیتواند مسیر ملت را عوض کند.
وی خاطرنشان کرد: راه اصلی مردمسالاری انتخابات است و مردم از طریق انتخابات و پای صندوق آرا نظرات خود را اعلام میکنند. 12 انتخابات ریاست جمهوری، 10 انتخابات مجلس شورای اسلامی، 5 انتخابات مجلس خبرگان رهبری، 5 انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و چندین همهپرسی در جمهوری اسلامی ایران برگزار شده و همه به خوبی میدانند سرنوشت کشور با قواعد مردم سالاری پای صندوق آرا تعیین میشود. البته این بدان معنا نیست که مردم سالاری صرفا انتخابات است و بس. علاوه بر انتخابات حضور و مشارکت مردم و تعاون و یاری مردم به یکدیگر هم اهمیت دارد.
رییس جمهور با اشاره به اینکه «نقد و اعتراض حق مردم است و هیچکس نمیتواند ملت بزرگ ایران را از اظهارنظر نقد و انتقاد و حتی اعتراض بازدارد»، خاطرنشان کرد: گوش همه مسوولان کشور باید در برابر همه خواستهها و مطالبات مردم گوش شنوایی باشد. رژیم گذشته فکر میکرد سلطنت او و حکومت سلطنتی مادامالعمر و سلطنتی است. به این دلیل همه چیز را از دست داد که صدای نقد و نصیحت مردم و صدای مصلحان، ناصحان، علما، بزرگان و فرهیختگان را نشنید. صدای اعتراض مردم را هم نشنید و فقط صدای انقلاب مردم را شنید. برای حکومتی که فقط میخواهد صدای انقلاب را بشنود، این بسیار دیر است، زیرا حکومتها باید صدای نصیحت، خواست، مطالبه، انتقاد و اعتراض مردم را به خوبی بشنوند.
رییس دولت دوازدهم با بیان اینکه امام خمینی (ره) به ما جرات ایستادگی، نقد و اعتراض را یاد داد، خاطرنشان کرد: او به ما یاد داد در برابر استکبار با قدرت بایستیم. او یاد داد که صندوق آرا را نباید رها کنیم. او یاد داد که به فکر محرومان و مستضعفان جامعه باشیم. او یاد داد که معنویت و اخلاق را از یاد نبریم. او یاد داد که در برابر متجاوزان بایستیم و اجازه ندهیم استبداد و استعمار به این سرزمین برگردد.
روحانی ادامه داد: دولت در کنار مردم برای اجرای خواستههای مردم بیش از همیشه آماده است تا مجری نظرات آنها برای پیشرفت کشور باشد. بار دیگر در کنار حرم مطهر امام (ره) با امام (ره) پیمان میبندیم که راه او و آرمان او را رها نکنیم. به امام و همه عزیزانی که در اینجا خفتهاند، به آیتالله هاشمی، حاج سید احمد خمینی، و سایر عزیزانی که در این دیار دم فرو بستهاند و به همه شهیدان و ملت متحد هستم که راه انقلاب اسلامی را ادامه دهم.
رییس جمهور در پایان با بیان اینکه ملت در 22 بهمن بار دیگر نشان میدهند که چگونه به انقلاب، نظام و رهبری وفادار خواهند بود، گفت: این ایام مبارک به ملت ایران، رهبری، یادگار امام، حجتالاسلام والمسلمین سیدحسن خمینی و به همه خدمتگزاران این مرز و بوم تبریک گفته واز خداوند میخواهم پاسدار راه امام (ره) و شهیدان باشیم.
تجدیدمیثاق مسئولان عالی قضایی با آرمانهای امام راحل
در آستانه آغاز دهه فجر و فرا رسیدن سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، آیت الله صادق آملی لاریجانی به همراه مسئولان عالی قضایی با حضور در مرقد مطهر امام خمینی (ره) با آرمان های ایشان تجدید بیعت کردند.
نظام قضایی رو به تکامل است
رییس قوه قضاییه گفت: امروز ما با مجموعهای بهنام قوه قضاییه مواجه هستیم که به لحاظ قوانینی که در حال اجراست نسبت به قبل پیشرفته تر بوده و قابل مقایسه نیست و در عین حال کاستیهایی مثل اطاله دارسی داریم که امیدواریم برطرف شود.
به گزارش ایسنا، آیتالله صادق آملی لاریجانی در مراسم تجدید میثاق با آرمان های امام راحل ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) و تبریک فرا رسیدن دهه فجر گفت: ما میدانیم انقلاب به رهبری امام راحل تحول عظیمی در بعد نظری و عملی در جامعه اسلامی و خصوصا در کشور ما به وجود آورد.
رییس قوه قضاییه بیان کرد: در بعد نظری انقلاب ما یک انقلاب فکری عظیم در بنیان نهادن یک نظام سیاسی لیبرالی و مردمسالاری دینی در دنیا بود و تحلیل اینکه چگونه این نظام فلسفی رقیب لیبرال دموکراسی غربی شد، نیاز به فرصت کافی دارد. این نظام ارزشهایی را بنیان نهاده است که واقعا نظامهای فلسفی غرب در بُعد سیاسی نمیتوانستند اینطور نظامی را که در آن هم مردم سالاری و هم ارزشهای الهی و دینی و اخلاقی دارد، بنیان بگذارند و بُعد نظری نظام نیازمند تبیین و تحقیق بسیار است و حملات کشورهای سلطه علیه جمهوری اسلامی در شرایط امروز ناشی از همین بُعد نظری است.
وی ادامه داد: در بعد عملی امام راحل خودباوری و استقلال و آزادی را به مردم بازگرداند و اینکه امروز همه مردم در صحنه اند و به میدان می آیند و گاهی جلوتر از مسئولان در صحنه هستند، ناشی از وجود امام راحل است. احیای ارزشهای اسلامی کار امام بود و توجه به محرومین تاکید امام بود.
آملی لاریجانی بیان کرد: مسئولان نهادهای نظام جمهوری اسلامی چقدر توانسته اند با اهداف قرابت داشته باشند که این موضوع تابع این است که این شاخصها را چقدر رعایت کرده باشند.
وی گفت: افزود: جمهوری اسلامی در مسیر کلی این ارزشها حرکت کرده و هم قوه قضاییه و هم قوای دیگر تلاش کردند ولی تا اهداف بلند فاصله دارند و ما مسول هستیم برای نگهداری ارزشها تلاش کنیم.
رییس قوه قضاییه گفت: امروز ما با مجموعهای بنام قوه قضاییه مواجه هستیم که به لحاظ قوانینی که دارد اجرا می شود نسبت به قبل پیشرفته تر است و قابل مقایسه نیست و در عین حال کاستیهایی مثل اطاله دارسی داریم که امیدواریم برطرف شود.
وی گفت: نظام قضایی رو به تکامل بوده و گرچه با افت و خیزهایی مواجه بوده ولی مسیرش مسیر تکامل بوده و امیدواریم بتوانند اهداف بلندی که امام ترسیم کرده را به فعلیت برسانند.
وی در پایان از همراهی و همکاری سید حسن خمینی تشکر کرد.
انتهای پیام