اخطارهای نمایندگان به نحوه بررسی مجدد کلیات بودجه/ تاکید لاریجانی بر رعایت آیین‌نامه

نمایندگان در اخطارهای متعددی نسبت به روند مجدد بررسی کلیات بودجه در مجلس و تعیین سه موافق و سه مخالف برای اظهار نظر آن‌هم هر کدام به مدت ۵ دقیقه انتقاد کردند و آن را خلاف آیین نامه دانستند که رئیس مجلس در پاسخ به آنها گفت: چون این موضوع در آیین‌نامه مسکوت مانده هیئت رئیسه با ارجاع به موارد مربوط به بررسی طرح‌ها و لوایح این جور تصمیم گرفت که خلاف آیین‌نامه نیست.

به گزارش ایسنا، علیرضا سلیمی، مهردادلاهوتی و علی ادیانی راد نمایندگان محلات، لنگرود و قائمشهر هر کدام نسبت به روند بررسی مجدد کلیات لایحه بودجه در مجلس تذکر و اخطارهای جداگانه‌ای را مطرح کردند.

علیرضا سلیمی نماینده محلات با استناد به ماده ۱۴۸ آیین‌نامه داخلی در تذکری گفت: براساس این ماده کمیسیون اصلی ۴۸ ساعت فرصت برای بررسی طرحها و لوایح ارجاعی دارد طبق ماده ۱۸ نیز باید ۱۰ روز به نمایندگان برای بررسی موارد ارجاعی وقت داده شود که این موضوعات درباره کلیات بودجه رعایت نشده است.

علی لاریجانی در پاسخ به این تذکر گفت: ما ماده ۱۵۳ را بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که کمیسیون تلفیق باید ۷۲ ساعت مجددا کلیات را بررسی کند و بعد از آن ۱۲ ساعت وقت برای بررسی گزارش از سوی نمایندگان لازم است لذا اشکال آیین نامه ای وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، مهرداد لاهوتی نماینده لنگرود نیز با استناد به ماده ۱۵۳ در تذکری دیگر گفت که اینکه شما برای هر مخالف و هر موافق و حتی سخنگوی دولت ۵ دقیقه برای بیان صحبتهایشان زمان مطرح کردید، نمی توان واقعیت بودجه را در این مدت کوتاه فهمید. حداقل زمان صحبت‌ها را افزایش دهید.

رئیس مجلس در پاسخ به این تذکر گفت: ما می خواستیم زمان صحبت‌های مخالفان و موافقان را افزایش دهیم که نمایندگان مخالفت کردند.

وی افزود: آیین نامه درباره چگونگی بررسی مجدد کلیات مسکوت است این یک استثنایی بعد از انقلاب بوده که کلیات رد شده. ما نمی توانیم تعداد موافقان و مخالفان را افزایش دهیم.

علی ادیانی راد نماینده قائمشهر نیز در تذکری گفت: تعیین تعداد سه موافق و سه مخالف و بیان صحبت‌های آنها هرکدام در ۵ دقیقه ظاهرا براساس ارجاع به ماده ۱۵۳ انجام شده است آن‌هم چون آیین نامه درباره چگونگی بررسی مجدد کلیات بودجه مسکوت بوده است.

وی افزود: با توجه به این موضوع اکنون ماده ۱۴۸ موضوعیت دارد که هیئت رئیسه باید ۱۰ روز مهلت به نمایندگان برای بررسی مجدد گزارش تلفیق را بدهد.

لاریجانی در پاسخ به این اخطار نیز گفت: اگر قرار باشد ۱۰ روز به نمایندگان وقت بدهیم یعنی باید شنبه ۲۱ بهمن جلسه را تشکیل دهیم که این کار را مشکلتر می کند. کما اینکه براساس تشخیص بنده و نظر اداره قوانین کاری برخلاف آیین نامه صورت نگرفته است.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۱ بهمن ۱۳۹۶ / ۰۹:۳۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96111106213
  • خبرنگار : 71234