به گزارش ایسنا، داود محمدی در موافقت با کلیات لایحه بودجه ۹۷ در جلسه علنی امروز (یکشنبه) مجلس اظهار کرد: مجلس از سالهای قبل به دنبال این بود که بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد نهادینه شود که خوشبختانه امسال این اتفاق افتاد. بودجه ریزی بر مبنای عملکرد باعث انضباط مالی، شفافیت بودجه، کاهش هزینههای کشور و افزایش بهرهوری که از مشکلات امروز جامعه است، میشود.
وی در ادامه گفت: تحقیقا امروز یکی از مشکلات جدی کشور اشتغال است. جوانان مداوما در خصوص اشتغال گلایه می کنند و به حداقلها برای امرار معاش راضیاند، اما متاسفانه ما در این حد هم نمی توانیم این امر را برآورد کنیم و ضرورت داشت که دولت و مجلس به این موضوع توجه کنند که خوشبختانه در تبصره ۱۴ بودجه ۹۷ نگاه معطوفی به بحث اشتغال با هدفگیری یک میلیون و ۳۰ هزار شغل و تخصیص ۷۳ هزار میلیارد تومان به این امر شده است. خصوصا اشتغال مناطق روستایی که موجب تثبیت جمعیت در روستاها و جلوگیری از مهاجرت معکوس می شود که از گامهای ارزشمندی است که در بودجه ۹۷ برداشته شده است.
وی افزود: امروز در تمام استانها با پروژههای نیمه تمام مواجه هستیم. بیش از ۶۵ هزار پروژه نیمه تمام در کشور وجود دارد. چه در بخش ملی و چه در بخش استانی. سال گذشته با تجویز مجلس و همت دولت ۴۱۳۱ پروژه واگذار شده است. امسال این امر در بودجه دیده شده است تا بتوانیم با به کارگیری بخش عمومی و بخش خصوصی نسبت به تقویت کارهای عمرانی گام برداریم. این امر علاوه بر جلوگیری از تضعیف بیتالمال باعث ایجاد تحرک در اقتصاد و اشتغال نیز می شود.
نماینده مردم قزوین در مجلس گفت: توجه به اولویتهای برنامه ششم خصوصا در حوزه آب و آبرسانی از جمله نکات مثبت بودجه ۹۷ است. امروز در همه استانها با مشکل آب و آبرسانی مواجه هستیم. حتی در شهرهای بزرگ مشکل آب شرب نیز دیده می شود و مشکل آب کشاورزی که تقریبا عمومی است. در این بودجه توجه خوبی به بحث آب و آبرسانی خصوصا مجمتع های آبرسانی در روستاها صورت گرفته است و در خصوص شهرها نیز تدابیر خوبی اندیشیده شده است
محمدی خاطر نشان کرد: توجه به محیط زیست و مقابله با ریزگردها و ساماندهی پسماندها که امروز ازمشکلات جدی کشور خصوصا استانهای جنوبی کشور است، در بودجه ۹۷ اتفاق افتاده است. امروز در استان قزوین نیز با بیابانزایی مواجه هستیم که آینده آن تهران و کرج را نیز تهدید می کند. لذا توجه به محیط زیست و این سرمایه بین نسلی و فرانسلی باید مورد توجه قرار می گرفت که در این لایحه در کانون توجهات بوده است.
وی افزود: ساماندهی حمل و نقل عمومی با تکیه بر توسعه حمل و نقل ریلی که هم منطبق با سیاستهای کلی نظام است و هم برنامه ششم توسعه انطباق دارد، از جمله نکاتی است که در بودجه به آن توجه شده است. مشارکت بخش عمومی در کنار بخش خصوصی از دیگر نکات برجسته بودجه است.
این نماینده مجلس اضافه کرد: با توجه به اینکه کشور در کانون حوادث غیرمترقبه است و ما یکی از کشورهایی هستیم که در آماج سیل و زلزله و حوادث غیرمترقبه قرار داریم به این بحث نیز باید در بودجه توجه می شد. ما از قدیم وقتی مطالعه دقیق انجام می دهیم می بینیم یکی از عواملی که باعث افزایش تلفات شده بحث عدم توجه به بافتهای فرسوده و استحکام بنا است که در بودجه ۹۷ به این موضوع توجه خوبی شده است.
این عضو کمیسیون اصل ۹۰ خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه کشور ما در آماج حملات توطئهگران آمریکایی و رژیم صهیونیستی قرار دارد، تقویت بنیه دفاعی از اهم ضرورتها است. اگرچه مهمترین مولفه اقتدار کشور به واسطه اتکا به مردم است اما دولت نیز اهتمام خوبی را به خرج داده و در این موضوع برای تقویت بودجه دفاعی و بنیه دفاعی در لایحه بودجه ۹۷ تدابیر خوبی اندیشیده شده است.
محمدی افزود: توجه به گردشگری جهت اشتغالزایی ارزان با توجه به اینکه کشور ما جزو ۱۰ کشور برتر در زمینه جاذبههای گردشگری است، ضروری است که خوشبختانه در بودجه ۹۷ اهتمام خوبی شده تا از ظرفیتهای گردشگری کشور استفاده کنیم. در لایحه بودجه ۹۷ در تبصره ۱۴، ۲۲ هزار و ۳۰ میلیارد ریال جهت بیمه زنان بدسرپرست و بیسرپرست که به دفاتر نمایندگان مرتبا مراجعه می کنند، در نظر گرفته شده است.
وی در پایان گفت: بحث انضباط مالی در بودجه و فقرزدایی و تفویض اختیارات به استانها از نکات برجستهای است که باید به آن اشاره کنیم. در رابطه با جزئیات خصوصا نسبت به استان خودمان که ۱۵۰۰ میلیارد تومان مالیات می دهیم، انتظارمان این است که انشاءالله به همین نسبت به استان ما بازگردد.
انتهای پیام