به دنبال مشاجره با رهبر میانمار؛

دیپلمات کهنه‌کار آمریکا هیئت مشورتی بحران روهینجا را ترک کرد

سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد، روز دوشنبه در جلسه هیئت بین المللی رسیدگی به وضعیت اقلیت روهینجا جدالی لفظی بین وی و آنگ سان سوچی روی داد.

به گزارش ایسنا، بیل ریچاردسون، سفیر پیشین آمریکا در سازمان ملل اعلام کرد، آنگ سان سوچی، رهبر میانمار فاقد «رهبری اخلاقی» است.

ریچاردسون گفت که در جریان نشستی در روز دوشنبه مساله دو خبرنگار رویترز که به اتهام نقض "قانون اسرار دولتی" تحت محاکمه قرار گرفته‌اند را با خانم سوچی مطرح کرد که کار به مشاجره کشید.

به نقل از بی‌بی، سی، دیپلمات کهنه کار آمریکایی همچنین ضمن اعلام کناره گیری خود از هیئت بین‌المللی برای بررسی بحران روهینجا این هیئت را که توسط دولت میانمار تشکیل شده است به «سرپوش گذاری» بر عملکرد دولت این کشور متهم کرد.

بیل ریچاردسون یکی از ۱۰ عضو هیئت بین‌المللی تشکیل شده توسط دولت میانمار برای بررسی بحران روهینجا بود. کناره گیری او از این هیئت مشورتی همزمان با سفر اعضای آن به ایالت راخین میانمار اعلام شد. وی در دوران زمامداری بیل کلینتون مدتی سفیر آمریکا در سازمان ملل متحد و سپس وزیر انرژی ایالات متحده بود.

نزدیک به ۷۰۰ هزار تن از مسلمانان روهینجا به دلیل خشونت نیروهای امنیتی از ایالت راخین در غرب میانمار گریخته‌اند.

به گفته بیل ریچاردسون، دلیل این مشاجره اشاره وی به پرونده دو خبرنگار رویترز بود که در میانمار متهم به «نقض اسرار حکومتی» شده‌اند.

سفیر پیشین ایالات متحده افزود که آنگ سان سوچی در پاسخ به وی «برآشفته» شده و تاکید کرده است که رسیدگی به پرونده این دو خبرنگار وظیفه این هیئت مشورتی نیست.

سخنگوی آنگ سان سوچی در واکنش به استعفای بیل ریچارسون ضمن ابراز تاسف از این امر، وی را به خروج از چارچوب دستورکار جلسات هیئت مشورتی متهم کرد.

دو خبرنگار خبرگزاری رویترز روز ۱۲ دسامبر (۲۱ آذر) به اتهام در اختیار داشتن اسناد محرمانه مرتبط با وضعیت امنیتی در ایالت راخین بازداشت شدند.

عملکرد منفعلانه آنگ سان سوچی، یکی از برندگان پیشین جایزه صلح نوبل، در قبال بحران در ایالت راخین انتقادات زیادی را طی ماه‌های گذشته برانگیخته است. هرچند بسیاری با امضای طوماری خواستار بازپس گیری جایزه صلح نوبل او شدند اما کمیته اهداء کننده این جایزه اعلام کرد که چنین اقدامی صورت نخواهد گرفت.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۵ بهمن ۱۳۹۶ / ۱۶:۴۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 96110502963
  • خبرنگار : 71402