عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار:

مبارزه با فساد نباید به یک امر سیاسی تبدیل شود

عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار با بیان اینکه پالایش فساد در نهادهای عمومی و نهادهای غیردولتی به اراده جدی نیازمند است، تاکید کرد: مبارزه با فساد نباید به یک امر سیاسی تبدیل شود.

محمد نیشابوری در گفت‌وگو با ایسنا در ارتباط با ضرورت مبارزه با فساد در کشور، اظهار کرد: موضوع فساد در سیستم اداری و دیوان‌سالاری ایران موضوعی ریشه‌ای و قدیمی است. اغلب حکومت‌های پیش از جمهوری اسلامی هم با این موضوع روبرو بودند حتی اسناد تاریخی نشان می‌دهد که یکی از دلایلی که باعث شد ایرانیان با روی گشاده به اسلام روی بیاورند فساد و ظلم و جور ساسانیان بوده است.

وی با بیان اینکه فساد در حوزه‌هایی مثل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ریشه دوانده است، گفت: زمانی درشت‌ترین رقم فساد ما مربوط به شخصی می‌شد که 123 میلیارد تومان فساد کرده بود که حکم اعدامش صادر شد. هر چه جلوتر آمدیم این رقم‌ها بیشتر شد و به 17 هزار میلیارد تومان هم رسیده‌ایم. زمانی که پرونده منصور آریا مطرح شد رسانه‌های بیگانه گفتند بزرگ‌ترین اختلاس قرن صورت گرفته است. حالا اگر آنها به پرونده‌های فعلی رسیدگی کنند احتمالا می‌گویند بزرگ‌ترین فساد کل تاریخ بشر رخ داده است.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب همچنین گفت: پالایش فساد در نهادهای عمومی و نهادهای غیردولتی به اراده جدی نیازمند است. یکی از دلایلی که سیستم مدیریتی کشور را چرخشی در نظر می‌گیرند که یا با رای مستقیم مردم مدیران عوض شوند و یا بر اساس مقررات جایگاه‌شان تغییر یابد همین است که فساد در آن سازمان نهادینه نشود.

وی در ادامه چنین ابراز عقیده کرد: دوازده سال شخصی شهردار تهران بوده است، مدیرانش را از سمتی به سمت دیگر منتقل می‌کرده، حالا اگر در این میان فردی فاسد بوده است با انتقالش از سمتی به سمت دیگر مجددا جایگاه جدید را هم فاسد می‌کرده است.

نیشابوری گفت: قبلا هم برای مبارزه با فساد حرف‌هایی زده شده، اما جدی گرفته نشده است. آقای حافظی در شورای شهر گذشته بارها فریاد زد با اینکه اصولگرا بود اما بدون دیدگاه سیاسی وارد بحث مبارزه با فساد شد. حتی مجلس هم می‌خواست وارد این موضوع شود اما بر اساس موضوعاتی این اتفاق رخ نداد.

وی در همین راستا افزود: به نظر من آقای نجفی یکی از هزار نکته موجود را در شورای شهر اعلام کردند. حالا شاید به خاطر حفظ آرامش در شهرداری موضوع نخ‌نمایی را گفتند. به نظر من رقم‌ها خیلی درشت‌تر از این حرف‌هاست. 50 تا 70 هزار میلیارد تومان بدهی شهرداری است در حالیکه شهرداری خود 20 تا 30 هزار میلیارد تومان درآمد دارد و از نهادها و سازمان‌هایی هم که موظف هستند به شهرداری کمک کنند درآمد کسب می‌کند.

این عضو شورای مرکزی حزب اسلامی کار در ادامه این گفت‌وگو خاطرنشان کرد: هنوز خیلی از پرونده‌ها به درستی روشن نشده است. آن زمانی که بحث املاک نجومی مطرح شد، اگر به سیاسی‌ کاری نمی‌کشاندند یکی از بهترین‌ زمان‌هایی بود که می‌توانستیم برای مبارزه با فساد وارد شویم. نباید حاشیه امنی برای فاسدان وجود داشته باشد، نهادهای نظارتی به جد باید به موضوع مبارزه با فساد وارد شوند.

وی در ادامه چنین تبراز عقیده کرد: فاجعه فساد در شهرداری به اندازه زلزله بم، منجیل و رودبار است. منظورم این نیست که به طور مشخص شخصی فاسد بوده، اما در این میان مدیرانی هستند که به فساد آلوده شدند.

نیشابوری در بخش دیگری از این گفت‌وگو یادآور شد: عباس جدیدی معاون نظارتی شورا اسنادی را در دست داشت که روزهای آخر با استناد به آنها نامه‌نگاری‌هایی کرد و از فسادها گزارش‌هایی ارائه داد؛ چرا که فهمیده بود رای مردم تغییر کرده و صدایشان در آمده است. باید زودتر از اینها فسادها را اعلام می‌کردند. در شهر اتفاقات خوبی رخ داد، اما مردم هزینه و فایده می‌کنند که آیا هزینه‌ای که برای تونل صدر و مترو شد به اندازه بوده است یا خیر؟

وی در پایان گفت: شورای شهر و شهرداری فعلی فراموش نکنند که مردم بدون در نظر گرفتن جناح‌بندی‌ها آنها را هم قضاوت می‌کنند. نباید مبارزه با فساد به یک امر سیاسی تبدیل شود. امیدواریم دوستان فعلی ما در شهرداری به جد با فساد مبارزه کنند. قالیباف هزینه اشتباه مدیران خودش را داد. الان مردم سراغ مدیران او نمی‌روند بلکه شخص قالیباف را مسئول می‌دانند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳ بهمن ۱۳۹۶ / ۰۸:۱۸
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 96110301348
  • خبرنگار : 71511