به گزارش ایسنا، هوشنگ بازوند در ابتدای جلسه شورای اداری استان کرمانشاه با اشاره به حضور رییس و تعدادی از اعضای فراکسیون امید در این جلسه اظهار داشت: جا دارد از آقای عارف به عنوان یک شخصیت برجسته اجرایی، دانشگاهی و اکنون نیز به عنوان فردی تاثیرگذار دد پارلمان به خاطر حضور در این جلسه و بازدید از مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه تشکر و قدردانی کنم.
وی افزود: همچنین لازم است از همکاران و همراهان آقای عارف به این خاطر که از ساعت 3:30 دیشب مراحل این بازدید از مناطق مختلف را آغاز کرده و بدون استراحت نسبت به سرکشی از مناطق مختلف اقدام کردند، قدردانی کنم و خداقوت بگویم.
استاندار کرمانشاه با اشاره به وقوع زلزله آبانماه کرمانشاه تاکید کرد: باوجود آنکه زلزلهای بینظیر و بزرگ در منطقه رخ داد، همدلی بینظیری نیز در دوران پس از زلزله و در راستای امدادرسانی به زلزله زدگان صورت گرفت و همه مسئولان لشکری و کشوری در منطقه حضور یافتند.
او به حضور برخی از مسئولان ارشد در منطقه اشاره کرد و گفت: فرماندهان ارتش و سپاه در منطقه حضور یافتند. همچنین رییس جمهور تنها ۳۶ ساعت پس از وقوع زلزله در محل حاضر شد که بیسابقه بود و هیات وزیران و همچنین نمایندگان و تقریبا تمامی کمیسیونهای مجلس در منطقه حاضر شدند و در این راستا حضور مقام معظم رهبری در منطقه نقطه عطف بود.
استاندار کرمانشاه خاطرنشان کرد: هیات دولت مصوبات خوبی ابلاغ کرده و قرار بود از ابتدای بهمن وارد مرحله اسکان دائم شویم که البته هنوز اقداماتی باید در این راستا انجام شود.
بازوند ضمن تقدیر از مجمع نمایندگان استان به دلیل همراهی، از مجلس و کمیسیونهای مختلف تشکر کرد و گفت: لازم است به طور ویژه از آقای تجری تشکر کنم که همدوش ما در حوزههای مختلف همکاری کردند.
در ادامه این جلسه صفری نماینده کرمانشاه با اشاره به مشکلات مردم این استان در جریان دفاع مقدس، دوران بازسازی و تحریم خاطرنشان کرد: انقلاب خیلی شیرین بوده و هست ولی مردم کرمانشاه شیرینی زندگی را نچشیدهاند و نیازمند توجه دولت هستند.
وی افزود: برجام فرصتی برای نظام بود ولی کرمانشاه از قراردادهای بینالمللی محروم بود. هیچ سرمایهگذاری به استان ما نیامد و تنها سندی که داشتیم پالایشگاه کرمانشاه بود که آن هم با لابی واگذار شد.
صفری با بیان اینکه کرمانشاه مظلوم واقع شده و مورد کملطفی دولتمردان در ادوار مختلف قرار گرفته از عدم تحقق به موقع وعده بیمهها در پرداخت مطالبات زلزلهزدگان گلایه کرد و خواستار بازسازی 230 خانه بهداشت کرمانشاه شد که در زلزله اخیر آسیب دیدند.
فرهاد تجری نماینده قصرشیرین و سرپل ذهاب نیز در نشست شورای اداری استان کرمانشاه، محمدرضا عارف و اعضای فراکسیون امید را شخصیتهای اثرگذار در مجلس عنوان و خاطرنشان کرد: این نمایندگان سرمایههای بزرگ مجلس هستند که در حوزه اجرا و مدیریتهای اجرایی هم نفوذ معنوی دارند.
وی با اشاره به وضعیت اسکان موقت زلزلهزدگان خاطرنشان کرد: هنوز بعد از 70 روز به خیلی از این افراد کانکس داده نشده و تا امروز سرویس بهداشتی و حمام همچنان از معضلات منطقه است که تبعات بهداشتی و درمانی به دنبال دارد.
تجری با هشدار نسبت به تهدید به نخالههای ساختمانی در مناطق زلزلهزده گفت: در بازدیدی که از روستاهای سرقلعه داشتیم، گفتند غیر از یک پک غذایی در روز اول کمک دیگری دریافت نکردهاند. حتی چند خانم بودند که گفتند نتوانستهاند چادر بگیرند.
این نماینده مجلس با بیان اینکه کرمانشاه بالاترین نرخ بیکاری را دارد، اظهار کرد: باید مرزها را فعال کنیم. خوشبختانه مرز پرویزخان پس از مدتها رکود شروع به کار کرده و این جای تشکر دارد اما باید در آینده از ظرفیت مرز خسروی هم استفاده کنیم.
در ادامه این جلسه مهدیان معاون بنیاد مسکن با ارائه آماری از میزان آسیب در مناطق زلزلهزده گفت: 100 هزار واحد در زلزله اخیر آسیب دیدند که 41 هزار و 298 واحد احداثی و 59 هزار و 925 واحد تعمیری هستند. همچنین خسارت در تعداد 1594 روستا و در 283 روستا بیش از 50 درصد خانهها خراب شدهاند.
مهدیان در ادامه با اشاره به فعالیت 10 استان برای بازسازی مناطق زلزلهزده کرمانشاه گفت: اسکان موقت مراحل نهایی را میگذراند. البته نواقصی داریم که در حال رفع آنها هستیم. تاکنون 17 هزار و 423 نفر یا کانکس یا پول نقد دریافت کردهاند. از این تعداد 3 هزار نفر پول نقد برای اجارهبها گرفتهاند و بقیه کانکس دریافت کردند. همچنین 8 هزار واحد از سوی قرارگاه خاتمالانبیاء تامین شده و 1000 واحد از سوی بنیاد مسکن تامین شده و 3500 واحد را خیرین تحویل مردم دادهاند. در حال حاضر در منطقه 1500 واحد کانکس آماده تحویل داریم و 500 واحد هم در سرپل ذهاب در انبارها قرار دارد و 1000 واحد در شهرستان کرمانشاه دپو شده است.
معاون بنیاد مسکن با بیان اینکه مشکل کمبود کانکس وجود ندارد، خاطرنشان کرد: به کسانی که خانهشان صددرصد تخریب شده کانکس و اجارهبها تعلق میگیرد. در روستاها عموما درخواست کانکس دارند و در شهرها اجارهبها میخواهند البته تعدادی هنوز جا ماندهاند که به سرعت آنها را پوشش خواهیم داد.
مهدیان یادآور شد: برای مستاجرینی که خانههایشان صددرصد تخریب شده همانند مالکین کانکس یا پول تحویل میشود و محدودیتی در این زمینه نیست. در واقع هم منابع مالی تامین شده و هم کانکس آماده تحویل داریم و تمامی واحدهای باقیمانده را مشروط به تخریب صددرصدی کانکس میدهیم.
در خلال صحبتهای معاون بنیاد مسکن، تجری نماینده قصرشیرین به نحوه توزیع کانکس انتقاد کرد که در نهایت با قول مساعد استاندار مقرر شد به افراد باقیمانده کانکس داده شود که در همین رابطه مهدیان گفت تا پایان هفته آینده پرونده اسکان موقت بسته خواهد شد.
وی اضافه کرد: پیشبینی ما این است که بازسازی شهر نیمه دوم سال 98 و بازسازی روستاها نیمه دوم سال آینده به اتمام برسد. همچنین 150 هزار تن میلگرد و فولاد باید توزیع شود و مقرر شده بنیاد مستضعفان سیمان را به طور رایگان تحویل دهد که البته 30 تا 40 درصد باید در منطقه تامین شود.
امیریان مدیرکل هلالاحمر استان نیز در این جلسه اظهار کرد: ما تاکنون 90 هزار تخته چادر توزیع کردهایم. همچنین بسته غذایی 72 ساعته برای 50 هزار خانوار، بسته یک ماهه برای 59 هزار خانوار و در هفته گذشته بسته غذایی یک ماهه دوم را توزیع کردیم.
وی تاکید کرد: هلالاحمر در تامین چادر خساستی ندارد اما ما با محدودیت منابع، گستردگی حادثه و پراکندگی مواجه هستیم.
وی افزود: در کل کشور هلالاحمر 170 تا 180 هزار چادر دارد و سهم گیلانغرب همان 7 هزار چادری است که توزیع شده است. همچنین هفته گذشته 1000 تخته چادر را برای کسانی که مشکلات حاد داشتهاند، توزیع کردیم و بیش از این در توانمان نیست.
انتهای پیام