به گزارش ایسنا، ساعت ۷:۵۹ دقیقه صبح روز پنجشنبه ۳۰ دی ماه ۱۳۹۵ نخستین اطلاعات از وقوع آتشسوزی در ساختمان پلاسکوی تهران اعلام شد. حادثهای که هر چند در ابتدا به نظر میرسید امکان کنترل آن وجود دارد سرانجام در حوالی ساعت ۱۱:۳۰ صبح همان روز به ریختن ساختمان پلاسکو و تخریب کامل آن منجر شد. در این حادثه تلخ که آواربرداری از آن بیش از ۹ روز طول کشید، ۱۶ آتشنشان و شش نفر از شهروندان تهرانی جان خود را از دست دادند.
در یکسالگی حادثه پلاسکو، بنیاد مستضعفان به عنوان مالک اصلی این ساختمان پس از طی کردن مقدمات لازم و اخذ مجوز از شهرداری برنامه دقیق خود برای این ساختمان و بازسازی دوباره آن را اعلام کردند.
این بنیاد در اطلاعیه جدید خود اعلام کرده که کمیته پیگیری پلاسکو تاکنون ۳۷ جلسه با ۱۵۲ مصوبه را پشت سر گذاشته است و پس از مذاکرات فشرده با شهرداری، پروانه ساخت جدید پلاسکو را تحت نام بازتعریف مجموعه پلاسکو دریافت کردهاند.
بنیاد مستضعفان چشمانداز ساختمان جدید پلاسکو را در پنج محور مختلف تعریف کرده است. بر این اساس برای پیشگیری از بروز حادثه جدید، ساختمان پنج طبقه شمالی پلاسکو، تخریب خواهد شد. علت اصلی این تخریب آسیبپذیری شدید آن در برابر زلزله و نبود ایمنی کافی است و همچنین نبود استانداردهای روز مانند پارکینگ، آسانسور و سیستم اعلام و اطفای حریق خواهد بود.
در برنامه بنیاد مستضعفان شرایط این طور در نظر گرفته شده که تمام حقوق ذینفعان پرداخت شده و وضعیت کسبه پلاسکو نیز در قالب امضای تفاهمنامهای به طور دقیق مشخص شود. همچنین برای زنده نگه داشتن یاد آتشنشانان و فداکاری آنها در بازسازی این ساختمان، نمادهایی از آنها مشخص خواهد شد.
بنیاد مستضعفان اعلام کرده طراحی این ساختمان جدید از زمان تاریخ صدور پروانه ساخت تا برگزاری یک مسابقه طراحی بزرگ برای ساخت مجموعهای فاخر و ارزشمند آغاز میشود.
مهمترین خبر جدید اعلام شده از سوی بنیاد مستضعفان توافق این بنیاد با شهرداری برای تعداد طبقات جدید پلاسکو است. بر این اساس ساخت مجموعه جدید پلاسکو در ۱۳ طبقه شامل پنج طبقه زیر و هشت طبقه روی زمین بر عرصه ۹۴۰۰ متری ساخته خواهد شد.
بر این اساس، احتمالا کلنگزنی ابتدایی ساخت پلاسکوی جدید در نیمه نخست بهمن امسال اجرایی میشود.
پیش از این رئیس بنیاد مستضعفان اعلام کرده بود در صورت صدور مجوز و پیگیری مقدمات لازم میتوان انتظار داشت ساختمان پلاسکوی جدید ظرف دو سال ساخته شود و به بهرهبرداری برسد.
انتهای پیام