شیراز میزبان نخستین نشست سراسری بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران

نخستین نشست سراسری بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران با حضور رییس و اعضای هیئت مدیره این بانک و با هدف بررسی چالش‌ها و فرصت‌ها در شیراز آغاز به‌کار کرد .

به گزارش ایسنا، رضا رئوفیان رییس بانک هویت ژنتیک ایران، در حاشیه برگزاری نخستین نشست سراسری این بانک در شیراز به خبرنگاران گفت: هدف اصلی این نشست،‌تبیین کاربردها و ساختار بانک هویت ژنتیک برای مدعوین است . 

وی با اشاره به حضور معاون حقوقی قوه‌ی قضاییه و مدعوینی از سازمان مدیریت بحران، پدافند غیرعامل، هلال‌احمر، نیروی انتظامی، مجلس و ... در این نشست،‌گفت: با توجه به حضور نمایندگانی از سازمان مدیریت بحران، در خصوص اهمیت تهیه پروفایل ژنتیکی از مشاغل پرخطر و ذخیره آن در بانک نیز بحث و تبادل نظر شد تا با دست یافتن به نتایج قابل قبول بتوانیم به فاز مشاغل پرخطر نیز ورود کنیم . 

رییس بانک هویت ژنتیک ایران با اشاره به اینکه هم اکنون اقدامات مربوط به بانک در 31 استان در حال انجام است، خاطرنشان کرد: نمونه گیری از مجرمین مرد که دارای جرایم سنگین و تکرارشونده هستند در زندان های کشور در حال انجام است و پیش‌بینی می شود تا نیمه بهمن ماه فرایند نمونه گیری مطابق برنامه به پایان برسد . 

رئوفیان همچنین گفت: هنوز مدت زمان نگهداری نمونه‌ها و پروفایل‌ها مشخص نشده است اما در بعضی کشورها نگهداری مادام‌العمر است، بعضی کشورها نیز یک بازه زمانی 25 تا 30 ساله را برای نگهداری پروفایل‌ها پیش‌بینی کرده‌اند . 

رییس بانک هویت ژنتیک ایران تاکید کرد که هیئت مدیره به دنبال تدوین دستورالعملی است که در آن مدت زمان و نحوه‌ نگهداری و سایر موضوعات مد نظر براساس مسائل و مقتضیات بومی ایران، مشخص خواهد شد . 

به گزارش ایسنا، سعید غلامزاده مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس نیز در سخنانی گفت: هدف از این نشست تشریح و تبیین فعالیت‌های بانک و کاربردهای آن به همراه ارتباط نقش و نحوه‌ی بهره‌مندی دیگر دستگاه‌ها از این امکان است . 

وی با بیان اینکه بانک اطلاعات هویت ژنتیکی براساس قانون و با هدف تسهیل رسیدگی به پرونده‌ها و ایجاد انسجام لازم در این روند، اجرایی شده است، گفت: هم‌اینک کار در 10 استان کشور اجرایی شده است . 

غلامزاده در پایان با بیان اینکه استان‌های فارس، اصفهان، خراسان رضوی و گلستان چهار استانی هستند که از سال 95 نمونه‌گیری از مجرمان در آنها آغاز شده است، گفت: براساس قانون این نمونه‌گیری 89 عنوان مجرمانه را در بر می‌گیرد اما در مرحله‌ی اول، جرائم مواد مخدر، علیه اشخاص، علیه آسایش عمومی و امنیت و ... اولویت است . 

مدیرکل پزشکی قانونی استان فارس با یادآوری اینکه تاکنون در کشور 10 هزار نمونه پروفایلینگ شده است، گفت: نمونه‌گیری از حدود 30 هزار نفر در 31 استان کشور انجام شده است.   


انتهای پیام
  • پنجشنبه/ ۲۱ دی ۱۳۹۶ / ۰۸:۰۷
  • دسته‌بندی: پژوهش
  • کد خبر: 96102111063
  • خبرنگار :