دکتر عبدالرحمن رستمیان در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب اظهار کرد: در پی حوادث و اعتراضات اخیر کشور که بخشی از آن در دانشگاهها بروز و ظهور کرد پیشنهادی را در هیات رییسه دانشگاه علوم پزشکی تهران مبنی بر برگزاری هرچه قویتر کرسیهای آزاداندیشی ارائه کردیم و تصمیم داریم این کرسیها را با قدرت راهاندازی کرده و به دست دانشجویان بسپاریم.
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: گاهی در سیستم های مدیریتی میخواهیم همه چیز تحت کنترل و نظارت خودمان باشد و خود همه کارها را انجام دهیم در صورتی که اگر بتوانیم فعالیتها را به گروههای دانشجویی بسپاریم ثمرات بیشتری حاصل خواهد شد.
لزوم برگزاری پرشور کرسیهای آزاد اندیشی در دانشگاهها
وی با تاکید بر لزوم پرشورتر شدن کرسیهای آزاد اندیشی و پویایی در دانشگاهها بیان کرد: البته این پویایی باید در بستر تعادل و عاری از افراط صورت گیرد و بحثهای علمی و کارشناسی در بستری مناسب انجام شود و از افراط، تندروی، توهین و غریبه تلقی کردن یکدیگر پرهیز شود.
رستمیان ادامه داد: همه دانشجویان از طیفها و جناح های مختلف نیروهای کشور هستند و غریبه نیستند و نباید اینها را وابسته به اجانب بدانیم بلکه باید این افراد در بیان نظرات خود آزاد باشند و به یکدیگر نزدیک شوند چراکه اختلاف نظرات خیلی وقتها میتواند کمک کننده باشد و موجب تقویت کشور میشود.
وی با بیان اینکه تاکنون کرسیهای آزاد اندیشی آنگونه که باید و شاید در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار نشده، اظهار کرد: از زمانی که معاونت دانشگاه را بر عهده گرفتهام به همراه سایر معاونت تصمیم گرفتهایم فعالیت این کرسیها را بیشتر کنیم و امیدورایم در ماههای آتی بتوانیم ادعا کنیم این رویه بهتر شده است و این موضوع در سال های بعد نیز تداوم پیدا کند.
"تک صدایی" در دانشگاه افسردگی و عدم نشاط را به ذهن متبادر میکند
معاون فرهنگی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران با انتقاد از حاکمیت فضای تک صدایی در دانشگاهها خاطرنشان کرد: تک صدایی افسردگی و عدم نشاط را به ذهن متبادر میکند و بسیار بد است، متاسفانه در حال حاضر چند صدایی در دانشگاهها وجود ندارد و دانشگاهها باید در این حوزه فعالتر عمل کنند.
وی با اشاره به لزوم انجام پژوهشهای موثر در حوزه فعالیتهای فرهنگی گفت: اخیرا در دانشگاه علوم پزشکی تهران پژوهشی انجام شد و در آن اولویتهای فرهنگی در دانشگاهها بررسی شد به طور مثال تقویت حس وطن دوستی به عنوان یکی از این موارد بوده است و اینکه چطور میتوان این حس را در بین افراد مختلف تقویت کرد.
دکتر رستمیان با بیان اینکه به نظر میرسد باید شاخصهای فرهنگی بررسی و ضرورتها شناسایی شود ادامه داد: البته در حوزههای فرهنگی کیفی تبدیل کردن شاخصها به شاخصهای کمی دشوار است اما باید تلاش کرد تا هدف گذاریها به درستی انجام شود و در راستای اهداف برنامه ریزی و بودجهریزی انجام شود.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر لزوم وجود شهامت در بیان نظرات گفت: از سوی دیگر مسولین نیز نباید چیزی را پنهان کنند چراکه حدیث از امام محمد باقر(ع) است که دوست کسی است که عیب تو را به تو هدیه بدهد.
لزوم پرهیز از شعارهای ساختارشکنانه و ضد نظام
وی تصریح کرد: دانشجویان باید در بیان مشکلات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی آزاد باشند اما در عین حال نباید حرفهای ضد نظام، اقتدار و پیشرفت کشور بزنند چراکه آنچه بیرون از کشور دیده میشود این است که افرادی میخواهند نسبت به نظام کینه ایجاد کنند.
رستمیان با بیان اینکه همه ما تعلق به نظام و کشور داریم افزود: کینه توزی نسبت به نظام بد است و علیرغم بیان انتقادها و پیشنهاد راهکارها و شنیده شدن صدا ها باید دست از کینهتوزی برداشت.
دانشجویان صدای بی صداها هستند
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: دانشجویان صدای بی صداها هستند و مظلومیتها، فقر و مشکلات اقتصادی میتواند از زبان این افراد گفته شود اما شعارهای ضد نظام و ساختار شکنانه نباید بیان شود و اقدامهای تخریب کننده نباید صورت گیرد.
انتهای پیام