به گزارش ایسنا، منصور غلامی وزیر علوم تحقیقات و فناوری صبح امروز (چهارشنبه) در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران درباره وضعیت دانشجویان بازداشت شده در جریان اعتراضات اخیر اظهار کرد: براساس صحبتهایی که با وزرای اطلاعات و کشور داشتهایم و بنا به دستور رئیسجمهوری دانشجویانی که تاکنون در بازداشت به سر می برند، در روزهای آینده آزاد خواهند شد.
غلامی با تاکید بر اینکه درخواست وزارت علوم آزادی دانشجویان بازداشتی در اولین فرصت ممکن است، به تعداد این دانشجویان اشاره کرد و گفت: براساس آماری که به من ارائه شده است در مجموع در جریان اعتراضات اخیر در کل کشور تعداد 130 نفر دانشجو بازداشت شدهاند و براساس همین آمار در حال حاضر تنها 15 الی 20 نفر هنوز در بازداشت به سر می برند.
وی با بیان اینکه وزیر اطلاعات قول داده است که دانشجویان بازداشتی تا قبل از شروع امتحانات پایان ترم آزاد شوند، درباره احتمال ستارهدار شدن این دانشجویان تاکید کرد: در حال حاضر موضوعی به نام ستاره دار شدن دانشجویان مطرح نیست. مفهوم ستاره دار بودن دانشجویان برای زمان و شرایطی بود که دانشجویان تحت نظر قرار می گرفتند اما الان برای افرادی که فارغالتحصیل می شوند این موضوع مطرح نیست.
وزیر علوم همچنین در پاسخ به پرسشی درباره احتمال تشکیل پرونده قضایی برای دانشجویان بازداشت شده در جریان اعتراضات اخیر گفت: اگر برای فردی شواهد و مدارک ارتکاب جرم وجود نداشته باشد، هیچ پرونده ای برای او تشکیل نخواهد شد. در همین زمینه تاکید رئیسجمهوری نیز بر این است که صرف بازداشت برای کسی ملزم به تشکیل پرونده قضایی نشود.
وی درباره احتمال برعهده گرفتن وثیقه برای آزادی موقت دانشجویان بازداشتی از سوی دانشگاه های محل تحصیل خاطر نشان کرد: در این زمینه قوانین مشخصی وجود دارد و قرار شده که اگر فردی وثیقه لازم برای آزادی را در اختیار نداشت با کفالت و ضمانت امکان آزادی اش فراهم شود. در این زمینه با قوه قضائیه و دادستانی صحبتهایی داشتهایم و ایشان قول نهایت کمک را دادهاند.
غلامی ادامه داد: همین که تاکنون اکثر دانشجویان بازداشتی آزاد شدهاند، نتیجه کمک و مساعدت مجموعه هایی نظیر وزارت اطلاعات، وزارت کشور و دادستانی است که از آنها تشکر می کنیم.
غلامی همچنین درباره برنامه های احتمالی خود برای اعمال تغییراتی در ساختار مدیریتی و معاوناناش در وزارت علوم اظهار کرد: این تغییرات به صورت اداری و تدریجی خواهد بود و چنانچه همکاران کمک و در جهت انجام وظایف به خوبی عمل کنند، عجلهای برای تغییر نخواهیم داشت، اما با توجه به اینکه بهترین فرصت برای اساتید، تدریس و انجام کارهای تحقیقاتی است، برخی همکاران اعلام می کنند که می خواهند به کار در دانشگاه بپردازند.
وی درباره تصمیم دانشگاه آزاد اسلامی در زمینه تجمیع برخی واحدهای دانشگاهی و اعمال تخفیف در شهریه برخی رشته های تحصیلی این دانشگاه، با تاکید بر اینکه مدیریت داخلی دانشگاه آزاد با مدیران این دانشگاه است، خاطر نشان کرد: وزارت علوم بر رعایت ضوابط و مقررات آموزش عالی به ویژه در بخشهای آموزشی را نظارت میکند و تصمیم گیری در موضوعاتی نظیر تجمیع واحدها و اعمال تخفیف در شهریه برعهده خود دانشگاه است. در این زمینه وزارت علوم حتما از اعمال تخفیف شهریه استقبال و تشکر می کند.
وزیر علوم در پایان در پاسخ به پرسشی در باره تصمیم دانشگاه آزاد برای انتقال دانشجویان دختر به واحدهای دانشگاهی محل زندگی گفت: به اعتقاد من دانشجویان دختر باید به واحدهای دانشگاهی محل زندگی خانواده خود به آسانی جابجا شوند؛ گرچه احتمالا ممکن است برای برخی دورهها نظیر دوره های نوبت دوم و شهریهای موانعی در این زمینه وجود داشته باشد اما همواره در وزارت علوم تاکید کردهایم که دانشگاههای دولتی باید روند نقل و انتقالات دانشجویان دختر به شهرهای محل زندگی خانواده آنها را تسهیل کند.
انتهای پیام