به گزارش ایسنا، سید علیرضا موسویامجد در نشست کارگروه بررسی مشکلات کودکان کار و خیابانی استان کهگیلویه و بویراحمد افزود: که این موضوع طی مکاتبهای به آموزش و پرورش اعلام شده است.
وی بیان کرد: تاکنون 280 کودک کار و خیابانی دارای پرونده در این استان شناسایی شده که به نوعی در خصوص آنان و شناخت از خانودهشان اطلاعات وافی و کافی داریم.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بیش از 80 درصد کودکان کار و خیابانی شناسایی شده در این استان دانش آموز هستند، خاطرنشان کرد: از این تعداد 6 نفر تحت پوشش بهزیستی و 15 نفر دیگر از خدمات نهاد کمیته امداد امام خمینی(ره) بهرهمند هستند.
موسویامجد با بیان اینکه ساماندهی مشکلات کودکان کار و خیابانی تنها بر عهده بهزیستی به عنوان دبیر کارگروه نیست، تصریح کرد:11 دستگاه اجرایی شامل دانشگاه علوم پزشکی، صدا و سیما، نیروی انتظامی، شهرداری یاسوج، دادگستری، کمیته امداد امام خمینی(ره)، هلال احمر، آموزش و پرورش، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، هلال احمر، آموزش فنی و حرفهای عضو کارگروه ساماندهی و رفع مشکلات کودکان کار و خیابانی هستند.
وی ادامه داد: دستگاههای اجرایی این استان نسبت به رفع مشکلات کودکان کار و خیابانی بی توجه بوده و در این زمینه تعامل و همکاری مطلوبی ندارند که باید توسط مسئولان و متولیان امر چاره اندیشی شود.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه بسیاری از مصوبات کارگروه ساماندهی مشکلات کودکان کار و خیابانی بدون حضور دستگاه قضایی قابلیت اجرایی ندارد، عنوان کرد: بدون حکم قضایی امکان جمع آوری این کودکان وجود ندارد زیرا امکان هرگونه اتفاقی وجود دارد.
موسوی امجد تاکید کرد: مراکز سازمان بهزیستی در زمینه کودکان کار و خیابانی آموزشی- حمایتی بوده و فعالیت روزانه دارد در حالی مراکز شبانه روزی باید به این کودکان خدمات ارائه کنند.
وی بیان کرد: در نشست گذشته این کارگروه در زمینه جمع آوری کودکان کار و خیابانی مصوبه داشتیم در حالی هیچ جای قانون، اجباری در زمینه جمع آوری وجود ندارد که با این شرایط امکان اجرایی شدن این مصوبه نبود.
مدیرکل بهزیستی کهگیلویه و بویراحمد، ضمن گلایه از بی توجهی شهرداری یاسوج نسبت به ساماندهی کودکان کار و خیابانی گفت: در این زمینه نزدیک به 20 مکاتبه با مسئولان شهرداری انجام شده اما پاسخ قانع کنندهای دریافت نکردهایم.
موسویامجد تصریح کرد: 85 میلیون تومان هزینه نوشت افزار و 210 میلیون تومان سرمایه کار برای بازتوانی کودکان کار و خیابانی اختصاص داده ایم که این مهم نیز کاهش کودکان کار را به همراه نداشت و حتی سبب افزایش نیز شده است.
وی تاکید کرد: در نشستهای گذشته کارگروه ساماندهی و رفع مشکلات کودکان کار و خیابانی استان، قطع مستمری کودکان کار تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد مصوب شد که برخی جاهای خاص در زمینه عدم اجرای این مصوبه فشار میآورند.
همچنین حجتالاسلام سید علی فتح میرمحمدی، مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست گفت: فردی را در یاسوج میشناسم که 3 خانه دارد و در حالی نیاز مالی ندارد فرزندش سر چهار راه دستمال کاغذی میفروشد و در این زمینه نیز تلفنی با پدر کودک کار صحبت کردم اما راه به جایی نبرد.
وی با بیان اینکه کودکان کار و خیابانی در یاسوج خودنمایی میکنند، افزود: در سالهای گذشته توسط سازمان بهزیستی و سایر دستگاههای اجرایی برنامههای مختلفی در زمینه توانمندسازی و ساماندهی کودکان کار انجام شده اما امکان رساندن آنان به صفر امکان پذیر نیست .
میرمحمدی، ساماندهی و توانمندسازی کودکان کار و خیابانی را ضروری دانست و بیان کرد: تاکنون برنامههای جامع و مختلفی از جمله برگزاری نشستی با حضور اولیاء کودکان کار و توزیع اقلام آموزشی قبل از آغاز سال تحصیلی در استان برگزار شده است.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: سالم سازی محیط شهرها، ارتقاء کیفیت زندگی کودکان، کاهش گسترش و شیوع آسیبها از جمله سرقت و اعتیاد از جمله نقاط قوت ساماندهی کودکان کار و خیابانی است.
میرمحمدی با اشاره به اینکه اقامت اتباع بیگانه در کهگیلویه و بویراحمد ممنوع است، تصریح کرد: هیچ فرد یا نهادی در استان متصدی اتباع بیگانه نبوده و انتظار میرود نیروی انتظامی تکلیف آنان را روشن کند. شهرداری یاسوج به عنوان متصدی رفع سد معبر نسبت به جمع آوری متکدیان بویژه اتباع بیگانه در کمترین زمان ممکن اقدام کند و در این زمینه هیچ قصوری پذیرفتنی نیست.
انتهای پیام