به گزارش ایسنا، محمد حسن متولیزاده در جلسه کارگروه سندیکای صنعت برق ایران و شرکت برق منطقهای خراسان در محل ساختمان مرکزی این شرکت اظهار کرد: تا هنگامی که اقتصاد برق و مدل تعرفههای برق اصلاح نشود، صنعت برق کشور همچنان با چالش روبرو خواهد بود.
وی ادامه داد: باید تلاش شود ضمن کاهش هزینهها در تمام بخشهای دولتی و خصوصی، در زمینه افزایش بهرهوری تلاش مضاعفی نیز صورت گیرد.
متولیزاده خاطرنشان کرد: تمرکز بر روی مدیریت بار و پیک مصرف برق، توجه دولت و مجلس را میطلبد و این امر میتواند از فشار اقتصادی بر صنعت برق بکاهد و امکان توجه بیشتر به سایر بخشها را نیز فراهم کند.
وی بیان کرد: صنعت برق براساس رویه متداول توجه جدی به پاسخگویی به پیک بار دارد و برای تامین پیک مصرف برق به سرمایهگذاری در بخش تولید روی آوردهاند که این امر فشار زیادی بر سایر بخشهای این صنعت وارد کرده است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خراسان رضوی با اشاره به اینکه مصرف برق کشور در سال جاری حدود 45 ساعت از توان تولیدی پیشی گرفت، تصریح کرد: برای تامین برق در این ساعات محدود (پیک بحرانی )، نیازمند سرمایهگذاری هنگفتی هستیم که با مدیریت مصرف از این سرمایهگذاریها جلوگیری میشود.
متولیزاده با اشاره به نرخ برق تاکید کرد: در صورت ادامه روند موجود و عدم اقدام موثر در کاهش هزینهها و همچنین عدم اصلاح تعرفه برق، انتظار میرود بدهی صنعت برق کشور تا سال 1400 از مرز 75 هزار میلیارد تومان بگذرد.
وی گفت: نبود هماهنگی اثربخش بین دولت و بخش خصوصی یکی از چالشهای مهم صنعت برق بوده و وجود ظرفیتهایی مانند قانون رفع موانع تولید، قانون اصلاح الگوی مصرف، قانون حمایت از صنعت برق و قانون برنامه ششم توسعه کشور امری مهم بشمار میآید، امیدواریم تا با اجرای این قوانین کاهش فشار اقتصادی و رونق درصنعت برق کشور را شاهد باشیم.
در ادامه این جلسه مجید سعادتمند، معاون طرح و توسعه برق شرکت برق منطقهای خراسان رضوی اظهار کرد: تقویت مالی و فنی تولیدکنندگان و پیمانکاران باید مورد توجه قرار بگیرد و سندیکای صنعت برق ایران در فراهم کردن زمینه اعتمادسازی سرمایهگذاران خارجی نقش بسزایی دارد.
وی با اشاره به ضرورت وجود تعامل بین بخش دولت و سندیکا، افزود: سندیکای صنعت برق ایران به عنوان نماینده تولیدکنندگان و پیمانکاران میتواند در انعکاس نظرات و رسیدگی به مشکلات آنان نقش موثری داشته باشد.
معاون طرح و توسعه برق شرکت برق منطقهای خراسان رضوی، افزایش نظارت کیفی سندیکا و توجه به استفاده از تکنولوژی های جدید در تولید محصولات تولیدکنندگان تحت حمایت سندیکا را خواستار شد.
در ادامه این جلسه علی بخشی، رئیس سندیکای صنعت برق ایران با بیان اینکه سندیکا بازوی اجرایی دولت در بخش خصوصی است، تصریح کرد: در دوره جدید هیات مدیره سندیکای صنعت برق ایران به ایجاد روابط تعاملی با دولت توجه شده، همچنین لازم است تا بایک استراتژی هماهنگ ، دولت و بخش خصوصی به دنبال سیاستگذاری در صنعت برق باشند.
وی عنوان کرد: در این راستا دو معاونت پژوهشی وعلمی درسندیکای صنعت برق ایران تشکیل شده که این دو معاونت با نگاه تعاملی با دولت به دنبال حل چالشهای صنعت برق کشور هستند.
انتهای پیام