به گزارش ایسنا، حجتالاسلاموالمسلمین سید حسن خمینی در مراسم نخستین سالگرد درگذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی طی سخنانی اظهار کرد: جلسه بسیار با عظمتی است و امیدوارم خداوند کمک کند نسبت به روح آقای هاشمی ادای احترام کنم. سخنان آیت الله طباطبایی در این جمع درد هایی را مضاعف کرد. یک سال از فراغ مرحوم آقای هاشمی گذشت و حوادث بسیار بزرگی را پشت سر گذاشتیم.
وی گفت: سخن درباره آقای هاشمی از زوایای مختلفی قابل طرح است،یا موضوعات مختلفی می توان از شخصیت ایشان گفت. این سال های اخیر ارتباطی بین من و ایشان ایجاد شده بود و لطف پدرانه ای به من داشتند. انتخابات مختلفی از سال ۸۴ تا این اواخر همراه ایشان بودم.
این استاد حوزه یادآور شد: از انتخابات تلخ ۸۴ گرفته تا خبرگان اخیر همراهشان بودم. نمی توان همه آقای هاشمی را در این صفات خلاصه کرد.آقای هاشمی همه صفتش امید بود و به قدری این امر پر رنگ بود که بعضی ها می گفتند اگر الان آقای هاشمی را به زندان می برند میگفت شاید راه کج شد و ما را به باغ و بستان بردند، آقای هاشمی به امید به خدا خوشبین بود.
وی گفت: من در مجموع فقط یکی دو بار آقای هاشمی را مضطرب دیدم. یکی از این لحظات روز ۱۴ خرداد سال ۸۸ بود. بعد از آن قضایای مربوط به انتخابات بود که عصر خدمت ایشان رسیدم و بسیار ملتهب بودند اما همان اضطراب هم نهایتا چند دقیقه و ساعتی طول نکشید و باز آرامشی وجود ایشان را گرفت زیرا همین خوشبینی دوباره به او آرامش میداد.
وی ادامه داد: او به فهم مردم اطمینان داشت. مطمئن بود که نمی شود برای همیشه مردم را گول زد و خرد جمعی اهمیت دارد. ایشان به راه و روش خودشان اطمینان داشتند. باور داشتند که آنچه که می گوید درست است.
سید حسن خمینی گفت: ممکن بود عقیده اش را عوض کند ولی در گذر از زمان معتقد بود آنچه که میگوید در دوره خودش درست است. این موارد در ایشان امیدی را ایجاد کرد که راه ما درست است و مجموعه مردم اشتباه نمیکنند و خداوند وعده نصرت داده است.
وی گفت: اگر امید وجود نداشته باشد همه ما درجا می زنیم. یا به رخوت و یا خشونت و شورش می انجامد. استنباط من در مورد اتفاقات اخیر این است که بیش از هرچیز علت پمپاژ ناامیدی در جامعه بوده است. برای جلوگیری از هر اغتشاشی باید امید در جامعه وجود داشته باشد.
سید حسن خمینی با اشاره به ناآرامیهای اخیر گفت: استنباط من در مورد اتفاقات اخیر این است که بیش از هر چیز علت پمپاژ ناامیدی در جامعه بوده است. برای جلوگیری از هر اغتشاشی باید امید در جامعه وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: ما یک عوامل عینی و ذهنی امیدساز داریم. عوامل عینی آن است که مردم حس کنند. آنچه انتخاب کردند، قابل تحقق است و موانع وجود ندارد. اینکه توسط رسانههای مختلف یاس به جامه پمپاژ نشود و جامعه احساس کند که به جلو حرکت میکند، خوب است.
تولیت حرم امام خمینی با بیان اینکه بارها از آیتالله هاشمی شنیدم بحث عفاف را از شروط حیات جامعه میدانستند، گفت: هر چیزی که مانع این امید شود، جامعه را از تعادل خارج میکند. جامعه که به آینده امید دارد به جلو حرکت میکند و سمت خشونت نمیرود اگر احساس کنیم دیروز از امروز بهتر بوده میتوانیم بگوییم جامعه امید دارد.
سیدحسن خمینی سپس گفت:وجود سکانداری در مواقع بحرانی باعث امید مردم میشود. هاشمی امیدواری بود که برای جامعه مایه امید بود. دوست و دشمن اذعان داشتند که وجود هاشمی در حوادث لنگر اطمینان است. هاشمی برای جامعه امیدساز بود.
وی تصریح کرد: هاشمی از میان ما رفت اما یادش هنوز در میان ماست. بالاترین کانون امید در عصر ما امام بود. امروز رهبری از کانونهای بزرگ امید است. اگر هاشمی رفت باید مراقبت کنیم امید از دلهای ما نرود. درس بزرگ هاشمی رفسنجانی حفظ امید در جامعه است. جامعه ما روزهای بزرگی در پیش دارد، باید از امروز آماده باشیم. باید برای فردای جامعه اگر لازم باشد، هرچه داریم را فدا کنیم اما امید را از دست ندهیم. همه وظیفه دارند امیدافزا باشند.
انتهای پیام