به گزارش ایسنا، پیتر وست مک کات، سفیر سابق انگلیس در آمریکا طی سخنانی در نشست روندهای تسلیحاتی بر امنیت غرب آسیا در دومین کنفرانس امنیتی تهران گفت: اولین چیزی که در این منطقه باید به آن توجه کنیم این است که این منطقه بسیار آشوب زده است و برخی از کشورها با پس لرزه های جنگ های گذشته دست به گریبان بوده و هستند.
وی افزود: این جنگها در برخی مواقع از سوی قدرتهای بیگانه انجام شده اما در آینده چه کسی میخواهد کنترل این کشورها را به دست گیرد؟ البته در این کنفرانس کاملا مشخص است که ورود نیروهای خارجی که دعوت نشدهاند خیلی مهم بوده است.
مک کات تاکید کرد: ایران نمیخواهد به عنوان یک استراتژی نفوذی بیشتری در سایر کشورها داشته باشد البته که آنان در برخی کشورها برای مبارزه با داعش کمکهایی انجام داده است و میدانیم که قربانیانی هم در این راه داشته اما آن کشورها چندان قدر ایران را ندانستهاند.
وی با اشاره به توافق برجام گفت: ما در برجام دیدیم که دیپلماسی و گفتوگو خیلی بهتر از تنازع است اما گویی ما گاهی این را فراموش می کنیم همانطور که درباره ایران ممکن بود جنگی انجام شود اما با گفتوگو به موضوع رسیدگی شد.
سفیر سابق انگلیس در آمریکا تصریح کرد: ممکن است در روزهای آینده نتایج برجام با شرایطی که در آمریکا حاکم است تحت الشعاع قرار گیرد اما جامعه جهانی می تواند تفاوت های قومی و نژادی کنار بگذارد و متحد باشد.
وی در پایان سخنانش گفت: من می گویم که برقراری یک گفتوگو مهمترین روش برای حل مشکلات است مثل مشکلات بین ایران و عربستان.
همچنین در بخش دیگری از این نشست، مصطفی کمال قاضی، نماینده دائم پاکستان در سازمان منع تسلیحات شیمیایی گفت: من به عنوان یک دیپلمات سابق در کشورهای منطقه از آنچه در این کنفرانس مطرح شده حمایت می کنم ما می دانیم که که چرخه ساختار دفاعی در منطقه نباید بی امان ادامه داشته باشد و این حجم منابع مالی کشورهای منطقه که به مسائل نظامی اختصاص پیدا می کند با تولید ناخالص داخلی شان تطابق ندارد و در فهرست کشورهایی که بیشترین هزینه نظامی را دارند عربستان سعودی جایگاهی بالاتر از روسیه داشته است و این حجم از هزینه هیچ منطقی ندارد.
وی تاکید کرد: تلاش هایی صورت گرفت که اتکای قدرت های خارجی را در این منطقه کاهش دهیم و عربستان سعودی به عنوان خادم حرمین شریفین نمی تواند اسرائیل را به رسمیت بشناسد و بازهم تاکید می کنم که به نظرم لازم است که این سطح از هزینه های نظامی در منطقه کاهش پیدا کند.
انتهای پیام