به گزارش ایسنا، حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رئیسجمهور در اولین پنل از کنفرانس امنیتی تهران که صبح امروز با حضور وزیر امور خارجه کشورمان و جمعی از دپیلماتهای ایرانی وخارجی در سالن اجلاس سران برگزار شد، تاکید کرد که باید حرفهای امروز محمدجواد ظریف در این کنفرانس را دکترین امنیت منطقهای دانست.
وی ادامه داد: از نظر ایرانیها بحث امنیت در منطقه اولویت بالایی دارد و مسائلی از قبیل جنگ های داخلی و خارجی، تجزیه طلبی، دخالت های بیگانه و ... تهدیدهای مهمی برای منطقه محسوب می شوند.
آشنا خاطر نشان کرد: جنگهای داخلی و خارجی منطقه ما را فرسوده کرده است. علاوه براین تروریسم یکی از مهمترین خطراتی است که کشورهای منطقه با آن دست به گریبان هستند.
وی افزود: ایران از دهه 80 تجربه مقابله با سرسختترین تروریست ها در منطقه را داشته است. همچنین اولین تجربه ترور انتحاری و انفجاری را داشتیم.
مشاور فرهنگی رئیسجمهور با تاکید بر اینکه تجزیه طلبی باعث شکافهای قومی در کشورهای منطقه می شود افزود: از جمله تهدیدهایی که خطر آن به شدت احساس می شود، بحث تحرکاتی است که برای وقوع تجزیه طلبی در منطقه به چشم می خورد . همچنین دخالت بیگانگان در مسائل داخلی منطقه که از گذشته تحت عنوان انرژی و غیره وجود داشته هم اکنون هم به عناوین جدید به چشم می خورد. متاسفانه آنها علاقه دارند در امور داخلی کشورهای منطقه دخالت کنند که این مخل امنیت منطقه است.
آشنا با اظهار نگرانی از اینکه برخی از کشورهای منطقه از تمایل برای دستیابی به سلاحهای کشتار جمعی یا هستهای صحبت میکنند، تاکید کرد: برخی شنیدهها از علاقه برخی کشورها برای دستیابی به سلاحهای کشتار جمعی و از آن بدتر سلاح هستهای حکایت میکند که امری نگران کننده است. علاوه براین باید بگویم برخی کشورهای منطقه از درون دچار فروپاشی شدهاند و دیگر در داخل مشروعیت یا کارآمدی لازم را برای اداره امور خود ندارند.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری خاطر نشان کرد: پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران مشارکت در ایجاد نظم و امنیت در منطقه است و برای برقراری نظم، امنیت و ثبات در منطقه نباید هیچ کشوری امنیت خود را جدا از امنیت سایر کشورها بداند. برای مثال اگر روزی کشوری مرزهای خود را برای عبور تروریستها به کشورهای دیگر باز می گذارد، باید بداند که روزی تروریست ها دوباره به همان کشور بازخواهند گشت و یا اینکه اگر کشوری برای مقابله با ریزگردها اقدامات لازم را اتخاذ نکند، باید منتظر باشد تا کشور دیگر هم سیاستهای آبیاش را تغییر دهد.
وی با تاکید بر لزوم خویشتنداری کشورهای منطقه خاطر نشان کرد: خویشتنداری راهبردی است که در شرایط فعلی می تواند راهگشا باشد. کشورها نسبت به حوادث باید خوشتنداری کنند. همچنین نباید فراموش کنیم که وقتی کار غلطی را شروع می کنیم، پایان دادن آن سخت است.
آشنا در پایان گفت: ایران نشان داد در قبال کشورهای دیگر دیپلماسی را به اقدامات نظامی ترجیح می دهد. همچنین ایران در خصوص بحران محیط زیست ، مسائل امنیت قضایی، مهاجرت های اجباری و غیره اولویت همکاری در منطقه را برگزیده است.
همچنین سپهبد محمد جواد معاون دبیرکل وزارت امور دفاع عراق در ادامه این پنل ضمن ارسال پیام سلام و درود ملت و دولت عراق به دولت و ملت ایران گفت: از حمایتهایی که جمهوری اسلامی ایران نسبت به عراق داشته است، سپاسگزار هستیم.
وی ادامه داد: حرکتی که داعش بعد از فروپاشی دیکتاتوری و روی کار آمدن دموکراسی در عراق انجام داد وحشتناکترین کار بود و نشان داد که برخی از روی کار آمدن دموکراسی در این کشور خوشحال نشدند. البته همه ما میدانیم که داعش به یکباره ظاهر نشد و برخی داعش را ایجاد کردند تا منافعشان را تامین کنند. آنها تروریستها را استخدام کردند تا جلوی مردم عراق بایستند.
وی ادامه داد: هنوز کسی نمی تواند درک کند که داعش چه بلایی بر سر ملت عراق آورد.
دبیرکل وزارت امور دفاع عراق با حمایت از عملکرد حشدالشعبی در عراق اظهار کرد: خصوصیت انسان این است که در سختی ها رو به معنویات می آورد و از نظر من حشدالشعبی و نیروهای بسیج مردمی عراق هم نیروهایی معنوی و مقدس هستند. آنها اقدامات ارزشمندی برای آزادی عراق انجام دادند و در همین جا من از ایران هم تشکر می کنم که در کنار مردم عراق ایستاد و حمایتی از ما کرد که در تاریخ ماندگار خواهد شد.
وی افزود: داعش در عراق در بهترین زمان فروپاشید. آنها در حالی که بیش از 40درصد از خاک عراق را در دست داشتنند از نظر روحی و نظامی از هم پاشیدند.
محمد جواد خاطر نشان کرد: باتوجه به اینکه بیشتر کشورهای غرب آسیا یادداشتها و تفاهم نامههای بسیاری با یکدیگر امضا کردند، میتوانند برای حفظ امنیت منطقه و مقابله با تروریسم یکپارچه عمل کرده وبه خارج چشم نداشته باشند.
انتهای پیام