به گزارش ایسنا، قرار است عواید ناشی از فروش این سهام برای تامین هزینه برنامه اقتصادی و اجتماعی عربستان موسوم به "چشم انداز ۲۰۳۰" به کار رود که به ابتکار محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی، و با هدف تبدیل این کشور به یک اقتصاد پیشرفته منطقه به اجرا گذاشته خواهد شد.
از جمله جنبههای اصلی این برنامه، کاهش وابستگی اقتصادی عربستان به نفت و ایجاد موقعیت محوری برای اقتصاد این کشور در منطقه تا سال ۲۰۳۰ میلادی است.
سخنگوی دولت سعودی گفته است که تبدیل موقعیت حقوقی آرامکو به یک شرکت سهامی برای فروش سهام آن ضرورت داشته و به سرمایهگذاران اجازه میدهد تا در بخشی از سهام این شرکت سرمایهگذاری کنند.
انتظار مقامات سعودی این است که بتوانند از محل فروش ۵ درصد سهام آرامکو دست کم ۱۰۰ میلیارد دلار به دست آورند تا بخشی از هزینه اجرای برنامه چشم انداز ۲۰۳۰ را که حدود ۵۰۰ میلیارد دلار تخمین زده شده تامین کنند.
به گزارش بیبیسی، هیئت مدیره شرکت جدید یازده عضو دارد و به آن اختیارات لازم برای عرضه سهام در بازارهای سهام داخلی و بینالمللی داده شده است. اعضای هیئت مدیره را دولت عربستان به عنوان سهامدار اصلی تعیین میکند هر چند دارندگان بیش را یکدهم درصد سهام می توانند افرادی را به عنوان نامزد تصدی این سمتها معرفی کنند.
دولت حق عزل و نصب رئیس هیئت مدیره را دارد و در حال حاضر، وزیر نفت عربستان این سمت را در اختیار دارد. وی گفته است که دولت همچنان مسئولیت اتخاذ تصمیمهای نهایی را در مورد میزان تولید نفت در هر زمان مشخص در دست دارد.
انتظار میرود سهام آرامکو علاوه بر بازار سهام داخلی، در بازارهای نیویورک، لندن، توکیو و هنگ کنگ هم عرضه شود.
سهام آرامکو در حالی عرضه میشود که بازار نفت همچنان در وضعیت رکودی قرار دارد. بهای این سهام پس از عرضه به بازار طبیعتا تابع نوسان در بهای نفت در سطح جهانی و سهم عربستان در تامین آن خواهد بود.
انتهای پیام