به گزارش ایسنا، محسن علیجانی در جلسه علنی امروز (سهشنبه) در نطق میاندستور با تبریک میلاد حضرت مسیح درباره طرح تحول سلامت گفت: طرح تحول سلامت برنامه اجتماعی در دولت است که به عنوان حقوق اساسی ملت مورد تاکید نظام و اهتمام مجلس است. چون سلامت زیربنای توسعه پایدار در ابعاد انسانی و اقتصادی محسوب می شود.
وی با اشاره به اجرایی شدن طرح تحول سلامت از سال ۹۳ تاکنون گفت: اکنون زمان آسیب شناسی طرح تحول فرارسیده است تا بتوان آن را به طور کامل پیاده کرد.
علیجانی امنیت، سلامت و فرهنگ را به عنوان سه عنصر اصلی جامعه دانست که دولتها باید از منابع عمومی و مالیات برای آنها هزینه کنند.
وی با بیان اینکه سلامت دارای ابعاد جسمی، روانی اجتماعی و معنوی است، گفت: باید بررسی کرد که چقدر طرح تحول در اینباره دستاورد داشته و چقدر با اسناد بالادستی، سند چشم انداز، نقشه جامع علمی کشور، سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، سیاستهای کلی سلامت و برنامه توسعه ششم مطابقت داشته است.
علیجانی ادامه داد: پیشنهاد می کنم که این طرح با همه ابعاد آن و با در نظر گرفتن منابع پایدار و هزینه هایش و با بهره گیری از نظرات کارشناسان مستقل در قالب یک مطالعه عمیق بازنگری شده و راهکارهای برون رفت از بحرانهای پیش روی آن در مجلس بررسی و تصویب شود تا سرنوشتی همچون مسکن مهر را پیدا نکند. همچنین در آینده این فرصت به تهدید تبدیل نشود.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان با بیان اینکه گردش مالی تنها در حوزه درمان بالغ بر ۱۵۰ هزار میلیارد تومان است، گفت: با این وجود می بینیم که مشکل درمان در کشور به خوبی مدیریت نشده است چون این رقم بدون بودجههایی است که در رفاه اجتماعی، بهزیستی، کمیته امداد و ورزش هزینه می شود پس باید بررسی شود که این طرح در سایر ابعاد سلامت به ویژه مقوله مهم و بنیادی پیشگیری و بهداشت چه کرده است.
علیجانی ادامه داد: همچنین باید بررسی شود که طرح تحول سلامت، وضع توسعه آموزش و پرورش، ترویج شیوه های زندگی سالم و اسلامی، عوامل اجتماعی موثر بر سلامت و بهداشت، حوزه تغذیه و پیشگیری به منظور بهره مندی از مواد غذایی سالم و حفظ سلامت جامعه و توسعه و بومی سازی علوم و فناوریهای سلامت به کجا رسیده است. آیا طبق راهبردهای چرخه علم و فناوری در نقشه جامع علمی کشور پیش می رویم، آیا راهبرد ساماندهی بازار محصولات و تجهیزات سلامت در کشور به منظور حمایت از تولید علم و فناوریهای بومی انجام شده است؟
به گفته وی چرا در طول دو سال اخیر هفت هزار شرکت دارویی و تجهیزات پزشکی فعال به دو هزار شرکت رسیده است؟ آیا به خاطر این نیست که فقط هیئت امنای ارزی هزار میلیارد تومان واردات دارد و رونق اقتصادی را از فعالان این بخش گرفته است؟
نماینده تهران خاطرنشان کرد: آیا نسخههای ساختاری -مدیریتی و برنامهای برنامه ششم از قبیل اولویت پیشگیری و بهداشت و درمان، پرونده سلامت الکترونیک، نظام یکپارچه اطلاعات، پزشکی خانواده، جایگزینی خرید راهبردی خدمت با نظام پرداخت درصدی که باعث گرانی و درمان القایی می شود، راهنماهای بالینی، تجمیع منابع صندوقها و غیره محقق در طرح تحول سلامت شده است؟
علیجانی با بیان اینکه با مدیریت هزینهها و اجرای برنامه ششم می توان سلامت و گردش مالی حوزه سلامت را در همه ابعاد آن پیاده کرد، افزود: از دولت می خواهم که لایحه جامع نظام سلامت و رفاه اجتماعی را به مجلس تقدیم کند.
وی در پایان از دولت خواستار رسیدگی فوری به وضع سلامت به خصوص درمان در شهرستانهای استان تهران، احیای بافت فرسوده و مقاوم سازی ساختمانها، رسیدگی به معضل آلودگی هوا و اجرای قانون هوای پاک شد.
انتهای پیام