فتحاله بیات در گفتوگو با ایسنا، درباره تامین منابع طرحهای اشتغال از طریق افزایش قیمت حاملهای انرژی، گفت: حفظ اشتغال موجود و ایجاد شغل هر دو مهم است ولی نه با افزایش قیمت سوخت و حاملهای انرژی، چون هر زمان که بحث افزایش قیمت حاملهای انرژی مطرح شده گرانی و تورم را به دنبال داشته و اشتغال و امنیت شغلی به خطر افتاده است.
وی با اشاره به پیشبینی ایجاد ۹۷۰ هزار شغل در بودجه سال آینده، گفت: اگر در بودجه تعهد داریم که نزدیک یک میلیون شغل در سال آینده ایجاد کنیم از آن طرف باید به حفظ اشتغال موجود هم توجه داشته باشیم و به قیمت ایجاد ۹۷۰ هزار شغل، ۹۷۰ هزار نفر را خانه نشین نکنیم.
به اعتقاد این مقام مسئول کارگری در حال حاضر تامین مواد اولیه برای کارفرمایان سخت و گران شده و هزینه آب و برق و گاز نیز واحدهای تولیدی را دچار مشکل کرده است، از این رو کارفرمایان برای بقای کارگاه ناچارند یا از تعداد نیروهای خود کم کنند یا به کاهش شیفتهای کار و تولید روی بیاورند.
بیات با تاکید بر ضرورت ایجاد اشتغال در روستاها، گفت: ایجاد اشتغال در بخش روستایی باید انجام شود، جلوی مهاجرت به کلانشهرها گرفته شود و به خودکفایی و توانمندسازی و فقرزدایی در بخش کشاورزی و روستایی برسیم.
به گفته رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی، در بخشهای صنعتی بزرگ به ویژه شهرکهای صنعتی باید فضایی ایجاد شود که کارگران و کارفرمایان از لحاظ امنیت شغلی به آرامش دست پیدا کنند و ظرفیت حداقلی خود را با تعدیل نیرو کاهش ندهند.
وی در پایان با بیان اینکه نباید کسری بودجه را بر دوش کارگران و کارفرمایان بگذاریم، افزود: این منصفانه نیست که هر چه بار داریم بر دوش حقوق بگیران بگذاریم. به جای این کار باید جلوی همایشهای آنچنانی، ریخت و پاشها و اختلاسهای میلیاردی را بگیریم.ایجاد شغل خوب است ولی نه با گرانی حاملهای انرژی و اقلامی مصرفی که به تولید داخل فشار بیاورد.
انتهای پیام