به گزارش ایسنا، مرتضی شهبازی نیاز در مراسم بزرگداشت مرحوم دکتر سید عزتالله عراقی که همزمان با چهلمین روز درگذشت وی و به همت انجمن حقوق شناسی، خانه اندیشمندان اسلامی و دانشکده حقوق دانشگاه تهران برگزار شد، در رابطه با خصوصیات کاری این استاد حقوق اظهار کرد: در اواخر دهه 70 در سازمان تأمین اجتماعی به طور سنتی به کارمندان و مدیران یاد داده بودند که حفظ منابع صندوق بر هر چیزی اولویت داشته باشد. در آن زمان شورای حقوقی تشکیل شد و اولین نفری که به این گروه دعوت شد دکتر عراقی بودند. این شورا سببی را فراهم کرد که من تمرین عملی عدالت اجتماعی را در محضر ایشان شاهد باشم.
وی افزود: بعد از حضور دکتر عراقی رویکرد مطلق حفظ منابع انسانی تغییر کرد و گفتمان اصلی با حمایت و هدایت وی در این سالها شکل گرفت.
این استاد حقوق دانشگاه خاطرنشان کرد: دکتر عراقی از لحاظ نظری رویکرد اجتماعی داشت و وقتی متوجه شدند سازوکارهای حقوق خصوصی در حوزه تأمین اجتماعی کارآمدی ندارد و بعد از مدتی قدرت سرمایهداری بر این روابط سلطه پیدا کرده و نمیتواند از قشر آسیبپذیر کارگر به خوبی و به نحو کافی حمایت کند، به همراه بسیاری از اساتید دیگر تلاش کردند این حوزه را از قلمرو حقوق خصوصی به سمت روابط اجتماعی و حقوق عمومی سوق بدهند که روابط آمرهای که بین کارگر و کارفرماست از بین برود چون طرف ضعیف کارگر است.
شهبازینیا در ادامه خاطرنشان کرد: به عینه دیدم که استاد دکتر عراقی در حوزهای که انتخاب کرده بود واقعا تأثیرگذار بود و سبب تحول شد و این نعمت بزرگی است که خداوند به بندهای میدهد تا در مدت کوتاه عمر چنین تأثیرگذاری داشته باشد، به ویژه در حوزه حمایت از طبقه ضعیفی مانند طبقه کارگر.
وی گفت: بعد از سازمان تامین اجتماعی در این سالها خیلیها مشکلات دانشجویی را پیگیری میکردند و بعضی از اساتید دیگر نیز پیگیر بودند ولی کسی که بیشترین پیگیری را برای دانشجویان داشت مرحوم دکتر عراقی بود و با دلسوزی فراوان گاهی چندین بار به دنبال کار آنها بود.
انتهای پیام