گفت‌وگوی ایسنا با رییس دانشگاه مذاهب اسلامی

چرا قرآن حضرت مسیح(ع) را "کلمه‌الله" نامید؟

«حضرت عیسی (ع) دارای شریعت بود و به عنوان مکمل و متمم شریعت خود، پیامبر اسلام (ص) را معرفی می‌کند؛ از همین جهت وجوه مشترکی بین اسلام و مسیحیت وجود دارد.»

به گزارش ایسنا، حضرت عیسی(ع) بدون پدر، از دامان پاک‌ترین مادر به دنیا می‌آید و در سه روزگی وقتی مادرش مورد توهین بزرگان یهود قرار می‌گیرد، به اذن خدا به سخن می‌آید و علاوه‌بر سخن گفتن، ‌ پیش‌گویی می‌کند و با رد ادعای تهمت زنندگان، به دامان مادر گرامی‌اش خود را به عنوان یکی از پیامبران الهی معرفی می‌کند.

شخصیت حضرت عیسی ابن مریم (ع) بسیار یگانه، ممتاز و باعظمت است؛ لذا قرآن مجید که مبین حقایق عالم وجود است، جایگاه حضرت را بسیار متعالی معرفی می‌کنند و به تبع ایشان، جایگاه مادر بزرگوارشان بسیار رفیع است و مورد تکریم پیامبر عظیم الشان و حضرات معصومین(ع) قرار دارد.

مسلمانان همان قدر که به نبوت حضرت رسول (ص) اعتقاد دارند، به نبوت حضرت عیسی ابن مریم هم اعتقاد دارند و اعتقاد به ایشان جزو لوازم دین اسلام است و تمکین در برابر حضرت مقدمه تمکین در برابر حضرت محمد (ص) است، ولی بدیهی است که وقتی حضرت رسول (ص) به مقام نبوت می‌رسند در حالی که دینی بالاتر و جایگاهی رفیع‌تر دارند خود به خود مسلمانان متدین که به فرمان حضرت عیسی ابن مریم منتظر ظهور حضرت احمد هستند به پیامبر عظیم الشان دین اسلام ایمان می‌آورند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه همان‌طور که در قرآن کریم آمده است، ما به تمام پیامبران اولوالعزم و در بین آنها حضرت عیسی (ع) اعتقاد داریم، اظهار کرد: قرآن یکی از مولفه‌های اعتقادی مسلمانان را در این می‌داند که علاوه بر اعتقاد به نبوت نبی مکرم اسلام (ص)، باید به نبوت عامه پیامبران  نیز اعتقاد داشته باشند.

وی ادامه داد: در دین اسلام اعتقاد به نبی مکرم اسلام کافی نیست، بلکه باید نسبت به سایر پیامبران نیز اعتقاد داشته باشیم و ما در دین اسلام به تمام پیامبرانی که دارای شریعت هستند اعتقاد داریم و احترام می‌گذاریم. آیات فراوانی بر حقانیت حضرت عیسی (ع) و شریعت ایشان از طرف ائمه (ع) و همچنین در قرآن کریم تاکید دارند.

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی خاطرنشان کرد: آنچه که مشخص است، ما حضرت عیسی (ع) را به عنوان پیامبری می‌شناسیم که در زندگی خود و در دوران پیامبری‌اش همواره درصدد ایجاد صلح، آرامش، صفا و صمیمت در بین تمام اقوام و جوامع مختلف انسانی بوده و بشارت دهنده اخلاق و کرامت انسانی بوده‌اند، همچنین به دنبال زندگی مسالمت‌آمیز بوده‌اند.

حجت‌الاسلام مختاری یادآور شد: حضرت عیسی (ع) از طرف خداوند مامور می‌شود تا جامعه را از شرک، نفاق، دوگانگی و بت‌پرستی نجات داده و به وحدت واقعی برساند. حضرت عیسی (ع) گرچه خود بشارت‌دهنده آمدن پیامبر اسلام (ص) بود، اما دارای شریعت بود و به عنوان مکمل و متمم شریعت خود پیامبر اسلام (ص) را معرفی می‌کند؛ از همین جهت وجوه مشترکی بین اسلام و مسیحیت وجود دارد.

وی ادامه داد: این امر می‌تواند سرمنشاء وحدت بین ادیان آسمانی باشد، گرچه ما به انجیل فعلی اعتقاد نداریم و معتقدیم که دست بشر در آن وارد شده، اما در اصل ما به انجیل تحریف نشده که از سوی عیسی مسیح (ع) آمده اعتقاد داریم، چرا که همان شعاری را می‌دهد که سایر پیامبران بر آن اهتمام داشته‌اند.

رییس دانشگاه مذاهب اسلامی ادامه داد: وحدت بین ادیان توحیدی و بهره‌بری از زندگی توام با آرامش جزء وعده‌هایی بوده است که تمام پیامبران به آن اشاره داشته‌اند و همواره درصدد مقابله با ظلم، ستم، چپاول‌گری، زورگویی و استکبارستیزی بوده‌اند. حضرت مسیح نیز درصدد مبارزه با افراط، ستمگری ظلم بوده‌اند و در سطوح مختلف زندگی جوامع انسانی توانسته‌اند بشارت‌دهنده حیات صلح‌آمیز باشند.

مختاری در ادامه با اشاره به اینکه خداوند در قرآن از حضرت عیسی (ع) به عنوان «کلمه‌الله» یاد می‌کند، گفت: حضرت عیسی (ع) از کوچکی در گهواره سخن می‌گفت و این نماد واقعی اعجاز در زمان خودش است و نشان دهنده قدرت الهی است. او خود را به عنوان عبدالله می‌داند، تمام پیامبران نیز به همین شکل بوده‌اند که قبل از اینکه به مقام پیامبری و بعثت برسند، به مقام عبودیت رسیده‌اند. ما نیز جایگاه حضرت عیسی (ع) را قبول داشته و از ایشان به عنوان نبی‌الله و نماینده خدا بر روی زمین یاد می‌کنیم و به آن اعتقاد داریم.

وی تصریح کرد: حضرت عیسی ابن مریم تنها پیامبری است که بدون پدر به دنیا آمد و این امر دلالت می کند که حضرت اعجازی همیشگی را نزد خود داشتند. "کلمه الله" یعنی آن پیامبری که وقتی ایشان را می‌دیدید، اعجاز خداوند همواره کنارشان بود. ایشان بدون پدر از دامان پاک‌ترین مادر هستی به دنیا می‌آید و در سه روزگی وقتی مادرشان مورد توهین بزرگان یهود قرار می گیرد به اذن خدا به سخن می‌آیند و علاوه بر سخن، ‌ پیشگویی می‌کنند و با رد ادعای تهمت زنندگان به دامان مادر گرامی‌شان خود را به عنوان یکی از پیامبران الهی معرفی می‌کنند.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۴ دی ۱۳۹۶ / ۰۴:۲۷
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 96100301594
  • خبرنگار : 71461