دکتر روحالله اسلامی در گفتوگو با ایسنا، در حاشیه در نشست "چشمانداز مدرسه علوم سیاسی" در دانشگاه فردوسی مشهد که به مناسبت یکصد و هجدهمین سالگرد تاسیس مدرسه علوم سیاسی به صورت همزمان در 8 دانشگاه دیگر کشور برگزار شد، اظهار کرد: با همه خدماتی که رشته علوم سیاسی برای دولت و حکومت در تاریخ معاصر انجام داده است، اکنون در کشور جایگاه مناسبی ندارد و نیاز است که سیر تاریخی، مبنا، دورهها، مکاتب، تعامل با حکومتها، دستاوردها و ارتباط این رشته با بیرون مورد بررسی قرار گیرد.
وی بیان کرد: انجمنهای علمی فعالیت کارآمدی در چند ساله اخیر داشتهاند و نیاز بود که در کشور با یکدیگر ارتباط برقرار کنند که بتوانند موضوعات را در سطح ملی و بینالمللی با اجماع نظر انجمنهای علمی در دانشگاهها دنبال کنند.
عضو هیأت علمی گروه علوم سیاسی دانشگاه فردوسی مشهد با بیان اینکه انجمنهای علمی فضای کارآمد، تخصصی و علمی هستند که دانشجویان میتوانند در آنها فعالیتهای نظری و عملی انجام دهند، خاطرنشان کرد: پیگیری کمبودهای آموزشی و پژوهشی که در قالب رسمی و ساختار آکادمیک قابل پیگیری نیست، انتشار نشریههای تخصصی، تجربه اردو و سفرهای علمی و تجربه کارجمعی و گروهی از جمله فعالیتهایی است که دانشجویان در انجمنهای علمی آموزش خواهند دید.
وی تاکید کرد: امسال با ابتکار اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم سیاسی در کشور و به مناسبت تاسیس مدرسه علوم سیاسی نشستی سراسری در دانشگاههای کشور جهت نقد و بررسی وضعیت علوم سیاسی در ایران برگزار شد.
استاد مشاور اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم سیاسی کشور، برگزاری نشست کشوری در صد و هجدهمین سالگرد تاسیس مدرسه علوم سیاسی را از جمله اقدامات اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم سیاسی دانست و اظهار کرد: با مشارکت انجمنهای علمی دانشگاههای فردوسی، تربیت مدرس، تهران، بوعلی همدان، باهنر کرمان، یاسوج، تربت حیدریه، بیرجند و بجنورد روز سهشنبه، 28 آذر به صورت همزمان نشست چشمانداز علوم سیاسی برگزار شد که در آن وضعیت علوم سیاسی از منظر تاسیس و تداوم و مشکلات حال حاضر آن مورد بررسی قرار گرفت.
اسلامی با اشاره به اهمیت مدرسه علوم سیاسی به عنوان اولین دانشگاه علوم انسانی در ایران، خاطرنشان کرد: این مدرسه وظیفه تربیت کارگزاران حکومتی برای دولت را به عهده داشته است و نسل مشروطهخواه و کارگزاران بزرگی همچون پیرنیا، فروغی، مصدق، سیاسی، دهخدا و ... که ایران جدید را پایهگذاری کردند، به همین مدرسه مرتبط بودهاند.
وی، برگزاری مدرسه زمستانی علوم سیاسی، مسابقات کشوری مدرسه علوم سیاسی در تابستان 1397، انتشار نشریه پولتیک به صاحب امتیازی اتحادیه انجمنهای علمی دانشجویی علوم سیاسی و همچنین اقدام برای نامگذاری سالروز تاسیس مدرسه علوم سیاسی به عنوان روز علوم سیاسی را از دیگر فعالیتهای اتحادیه انجمنهای علوم سیاسی کشور عنوان کرد.
انتهای پیام