به گزارش ایسنا، خبرگزاری رسمی عربستان به نقل از یکی از مقامات وزارت دارایی این کشور نوشت: کسری بودجه از ۱۳ درصد در سال ۲۰۱۶ به ۸.۹ درصد کاهش یافت. این کاهش با برآورد ۱۱ اقتصاددانی که در نظرسنجی بلومبرگ شرکت کرده بودند، همخوانی داشت.
کسری کمتر، اتفاق مثبتی برای عربستان خواهد بود که پس از ریزش قیمتها در سال ۲۰۱۴ با درآمدهای نفتی پایینتر دست و پنجه نرم میکند. کاهش قیمتهای نفت باعث شد کسری بودجه عربستان در سال ۲۰۱۵ به حدود ۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی افزایش پیدا کند. در واکنش به این رویداد، مقامات عربستان میزان هزینه را کاهش داده و تدابیر ریاضتی شامل کاهش یارانهها را معرفی کردند. این سیاستها کمک کرد کسری کاهش پیدا کند اما به بدترین کندی رشد اقتصادی از زمان بحران مالی جهانی منجر شد.
بر اساس نظرسنجی بلومبرگ از ۱۴ اقتصاددان، اقتصاد عربستان امسال ۰.۵ درصد کوچک خواهد شد.
مقامات سعودی اظهار کردهاند بودجه سال آینده به تدابیری برای رونق رشد و جبران تاثیر تدابیر برنامهریزی شده مانند مالیات بر ارزش افزوده و کاهش بیشتر یارانههای سوخت و برق متمرکز خواهد شد.
دولت عربستان هفته گذشته برنامهای را برای صرف ۷۲ میلیارد ریال (۱۹ میلیارد دلار) در چند سال آینده برای بالا بردن رشد بخش خصوصی اعلام کرد. برنامه پرداخت یارانه نقدی برای خانوادههای آسیب پذیر از ماه جاری آغاز میشود و مقامات گفتهاند بعید است تا سال ۲۰۱۹ بودجه متوازن شود.
انتهای پیام