دکتر علی اصغر میرزایی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به نشست روز گذشته با اعضای شورای شهر اراک در کمیسیون فرهنگی، اجتماعی و ورزشی گفت: بنیاد ایرانشناسی رسالت تحقیق و پژوهش پیرامون تاریخ، فرهنگ و تمدن را دارد و در این راستا ارائه طرح، تالیف کتاب، طرحهای ملی و استانی در جهت تاریخ و تمدن استان دنبال میکند.
وی افزود: بنیاد ایرانشناسی استان مرکزی چاپ چندین کتاب طرح استانی و برگزاری نشست با محققان فرهنگ و تاریخ استان را در دستور کار دارد و کارگاههای نقد و بررسی کتابهای تاریخ استان نیز برگزار خواهد شد.
وی برگزاری کارگاههای شناخت گویشهای محلی، سندشناسی و شناخت و آموزش خط سیاق با استفاده از فرهیختگان تاریخی و فرهنگی استان را بخشی از برنامههای مورد نظر بنیاد عنوان کرد و افزود: کارگاه آیینهای آب در استان مرکزی از جمله کارگاههایی است که در صورت وجود منابع لازم قطعا تا پایان سال برگزار میشود.
میرزایی با اشاره به اینکه بنیاد با تنگناهای مالی و محدودیتهای فضایی بسیاری مواجه است، گفت: بنیاد ایرانشناسی عموما محفلی برای میزبانی از فرهیختگان استان و استفاده از منابع و امکانات تاریخی و فرهنگی استان هاست. اغلب بنیادهای ایرانشناسی در استانها ساختمانی تاریخی را در اختیار دارند که براساس آن امکانات و رسالتهای خود را دنبال میکنند.
رئیس بنیاد ایرانشناسی استان مرکزی تصریح کرد: بنیاد ایرانشناسی استان مرکزی با 18 سال سابقه فعالیت تنها یک طبقه از یک ساختمان را در اختیار دارد که این امر امکان برگزاری برنامههای فرهنگی و کارگاههای همسو با وظایف را سلب کرده است و در کنار آن نیز هیچ ردیف بودجهای در اختیار ندارد. آنکه از میراث فرهنگی درخواست کمک و اختصاص یکی از ساختمانهای تاریخی شهر را داشته ایم، اما تاکنون مورد موافقت قرار نگرفته است.
وی با اشاره به استقبال شورای شهر از مجموعه اقدامات بنیاد اظهار کرد: یکی از مواردی که جهت معرفی مفاخر استان مرکزی از سوی بنیاد مدنظر است و به شورای شهر نیز ارائه شد تهیه کتابچههایی از مفاخر استان و عرضه در ناوگان حمل و نقل عمومی و اماکن دارای مراجعه کننده بالاست که با توجه به مغفول ماندن مفاخر استان مرکزی میتواند در شناخت ضمنی جامعه از ظرفیتهای تاریخی و فرهنگی استان موثر باشد.
انتهای پیام