به گزارش ایسنا، محمدهادی مفتح 26 آذرماه در برنامه روز وحدت حوزه و دانشگاه در دانشگاه شهرکرد، با اشاره به برگزاری مراسمات مختلف به مناسبت این روز، اظهار کرد: لازم است شخصیت شهید مفتح در این برنامهها بیش از پیش معرفی شود.
وی با بیان اینکه نظریه وجود وحدت میان حوزه و دانشگاه توسط شهید مفتح مطرح شد، افزود: بایستی نیازهای روز جامعه و ضرورت وحدت میان حوزه و دانشگاه در برنامههای این روز بیان شود.
مفتح بیتفاوتی به مسائل جامعه، تحلیل مشکلات و ارائه راهکار برای آن و وارد میدان عمل شدن برای حل مشکلات را سه نمونه از برخورد با مسائل در جامعه دانست و عنوان کرد: افراد مختلف با توجه به نگرش خود یکی از این نمونهها را انتخاب میکنند و شهید مفتح از کسانی بود که وارد میدان میشد تا قدمی برای حل مسائل بردارد.
وی تصریح کرد: این شهید در زندگی پربار خود همواره نیازهای روز جامعه را در نظر گرفت.
مفتح گفت: در زمانی که در ایران به تازگی مدارس شکل گرفتند پدر ایشان با دید روشن خویش این شهید را به جای مکتب به مدرسه فرستاد و شهید مفتح در دوران نوجوانی راه تحصیل دین را با وجود مخالفت حکومت وقت با این مباحث، انتخاب کرد و جایگاه والای در علوم حوزوی پیدا کرد.
وی خاطرنشان کرد: حکومت پهلوی با تاسیس دانشگاه درصدد ایجاد دوری حوزه و دانشگاه از یکدیگر بود که برخی روحانیون به این امر اندیشیدند که این اقدام در آینده مشکلاتی را به وجود خواهد آورد و باید حوزه به دانشگاه نزدیک شود و با آنان ارتباط برقرار کند. در همین راستا شهید مفتح از دوره کارشناسی تا دکتری با پشتکار فراوان هر روز از قم به تهران میرفت و در کلاس دانشگاه حضور یافت و همان روز به قم میآمد تا کلاسهای حوزه علمیه قم و دانشگاه برقرار باشند.
وی با اشاره به اینکه شهید بهشتی، امام موسی صدر و شهید مفتح هر سه این مسیر را آغاز کردند و هر کدام بر حسب وظیفه انجام اموری را انتخاب کردند، ادامه داد: شهید مفتح عهدهدار ایجاد رابطه و وحدت میان حوزه و دانشگاه شد.
مفتح اضافه کرد: در آن زمان تبلیغات این گونه بود که حوزه مهد دین و دانشگاه مهد علم است و این دید میان این دو قشر مشکلاتی را ایجاد میکرد که احداث دبیرستانی در قم به نام دین و دانش یکی از اقدامات شهید مفتح برای از میان برداشتن تفکرات باطل بود.
وی گفت: شهادت شهید مفتح سمبلی از وحدت میان حوزه و دانشگاه است و ایشان با تدبیر و ظرافت در راه محقق شدن این مهم گام برداشتند.
مفتح با بیان اینکه در هر موضوعی باید فرد متخصص به آن وارد شود، خاطرنشان کرد: در آن زمان دانشگاهیان به این نتیجه رسیدند که خودشان سراغ دین بروند و دین را بشناسند که این دین حاصل شده منتج به ایجاد مارکسیسم شد و جوانان دانشگاهی و علاقمند به دین را به این شکل منحرف ساخت.
انتهای پیام