ملکی: هزینه مفت‌خوارگی برای کشور، زیاد و درآمدِ کار و تولید کم است

نماینده مردم مشکین شهر در مجلس گفت: در سال ۹۵، ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بهره بانکی و ۱۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد شرکت‌های دولتی بود؛ این یعنی هزینه مفت‌خوارگی برای کشور، زیاد و درآمدِ کار و تولید کم بوده است.

به گزارش ایسنا، ولی ملکی در نطق میان دستور امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی، گفت: از سردار سلیمانی به دلیل دور کردن صهیونیست جهانی از مرزهای کشور و به زباله‌دان تاریخ سپردن جرسومه‌های خبیث و فاسد عرب یعنی داعش تشکر می‌کنم.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به لایحه بودجه ۹۷، گفت: از نظر سیاسی و نظامی در بهترین شرایط منطقه قرار داریم اما از نظر اقتصادی مشکلات حادی داریم. در سال ۹۵ بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بهره بانکی پرداخت شده است در حالی که سود تمامی شرکت‌های غیردولتی در همان سال حدود ۱۰۰ هزار میلیارد تومان بوده است؛ به بیان دیگر درآمد شرکت‌های دولتی کمتر از نصف سود بانکی بوده است و این  یعنی هزینه مفت‌خوارگی، زیاد و درآمدِ کار و تولید کم بوده است.

وقتی تولید با موانع روبروست و سرمایه‌گذاری برای دریافت مجوزها ماه‌ها و سال‌ها دوندگی می‌کند  کدام آدم عاقلی در تولید سرمایه‌گذاری می‌کند؟ وقتی بانک‌ها در بدترین شرایط به سپرده‌های بانکی بهره ۱۸ درصد پرداخت می‌کند کدام فرد عاقلی حاضر است در کار تولیدی که ۹ درصد مالیات ارزش افزوده و در پایان سال مالیات بر درآمد می‌پردازد، در تولید سرمایه‌گذاری کند؟وی ابراز تاسف کرد: وقتی تولید با موانع روبروست و سرمایه‌گذاری برای دریافت مجوزها ماه‌ها و سال‌ها دوندگی می‌کند  کدام آدم عاقلی در تولید سرمایه‌گذاری می‌کند؟ وقتی بانک‌ها در بدترین شرایط به سپرده‌های بانکی بهره ۱۸ درصد پرداخت می‌کند کدام فرد عاقلی حاضر است در کار تولیدی که ۹ درصد مالیات ارزش افزوده و در پایان سال مالیات بر درآمد ۳۰ درصدی می‌پردازد، در تولید سرمایه‌گذاری کند؟

نماینده مردم مشکین شهر در مجلس متذکر شد: از بانکداری ربوی با ربای مرکب نباید انتظار داشت مشکل اشتغال و تولید کشور حل شود.

ملکی ادامه داد: بهره بانکی در سال ۱۳۹۴ دستمزد ۱۱ میلیون نفر نیروی کار را تامین می‌کرد و ۱۴ درصد تولید ناخالص داخلی و ۱۹ درصد کل نقدینگی کشور را تشکیل می‌داد. اگر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان به سوی تولید و عمران هدایت می‌شد، رشد ۸ درصد اقتصاد ممکن می‌شد و تولید و اشتغال کشور سامان می‌گرفت و بیکاری رخت بر می‌بست.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: تعداد بانک‌های مجوزدار از سال ۸۱ تا ۸۹ سه برابر شد و در سال ۸۹ چهار برابر بانک‌های موجود تقاضا برای تاسیس بانک پیشنهاد شد و تعداد شعب بانک‌ها هشت برابر شد. این امر نشان می‌دهد که چه رونقی در بازار پولی وجود دارد که این چنین برای بانکداری و ایجاد شعبه‌های جدید مسابقه گذاشته شده است.

وی متذکر شد: این فرآیند در حالی اتفاق می‌افتد که کارخانه‌ها و بنگاه‌های تولیدی کشور روز به روز بیشتر ورشکسته می‌شوند و کشاورزی تاریک‌ترین دوران خود را سپری می‌کند. باید از رباخواری دوری کرد و شیوه بانکداری ربوی کشور اصلاح شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۲۶ آذر ۱۳۹۶ / ۱۱:۱۵
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 96092614238
  • خبرنگار : 90089