به گزارش ایسنا، غلامرضا شریعتی در جلسه شورای آموزش و پرورش و شورای سیاست گذاری و هماهنگی مناطق مرزی استان خوزستان که امروز، 25 آذرماه در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: توسعه نیروی انسانی یکی از زیرساخت های اصلی برای رشد و شکوفایی است. وجود سرمایه و شرایط مناسب بدون وجود نیروی انسانی برای ایجاد، اداره و مدیریت مجموعه های مختلف کشور در تمام حوزه های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی باعث از بین رفتن سرمایه می شود.
وی افزود: بدون برخورداری از نیروی انسانی آموزش دیده، سرمایهگذاریها از بین میرود و بهرهوری کاهش پیدا خواهد کرد.
استاندار خوزستان تصریح کرد: اصلاح و ارتقاء کیفی آموزش و پرورش یکی از اولین اولویت های استان خوزستان است. در این مدت سعی شد توجه ویژه ای به آموزش و پرورش و رفع مشکلات این حوزه شود.
شریعتی با بیان اینکه رفع مشکلات حوزه آموزش و پرورش با شرایط موجود، نیازمند عزم ملی است، عنوان کرد: طی این سه سال هفت هزار نفر نیرو از سیستم آموزش و پرورش خارج شده است. در حال حاضر با کمبود جدی نیرو انسانی مواجه هستیم، اگرچه در اقدامات صورت گرفته از سوی وزارت آموزش و پرورش در ابتدای سال تحصیلی، تا حدودی خروج نیروها فروکش کرد اما برطرف نشد.
وی با اشاره به اینکه سه هزار و 500 کلاس در استان خوزستان توسط نیروهای حق التدریسی و اضافه کار درحال اداره شدن هستند، گفت: گفته می شود که در استان خوزستان انطباق میان معلم، دانش آموز و بودجه وجود دارد اما باید توجه داشت تنها نباید انطباق میان این سه مورد وجود داشته باشد.
استاندار خوزستان عنوان کرد: 1500 کلاس در استان زیر 24 نفر هستند. جابجایی این دانش آموزان نیز درگیر مسائل اجتماعی و اقتصادی می شود. باید این موارد را لحاظ کرد و درصد توزیع منابع باید متناسب با درصد جمعیت صورت گیرد تا شاهد برقراری عدالت باشیم. عدالت، تساوی نیست و مطابق با نیازمندیهای موجود و خدماتی است که ارائه می شود.
شریعتی اظهار کرد: استان دو مرز با کشور عراق دارد که به پراکندگی جمعیت کمک کرده و باعث رونق اقتصاد شده است. خوزستان از لحاظ زیرساخت های آموزشی با مشکلات زیادی مواجه است. مناطق صعب العبور و استهلاک ساختمانها با توجه به شرایط جغرافیایی، بیشتر از دیگر استانهای کشور است .
وی با اشاره به اینکه امسال تعداد روزهای گرم با دمای بیش از 50 درجه حدود 80 روز بود، گفت: این ها مشکلات جدی را برای استان بوجود می آورد. منابع زیادی از کشور در طول هشت سال جنگ تحمیلی از بین رفت که بخش قابل توجهی از این منابع در خوزستان بود.
استاندار خوزستان تصریح کرد: در معیارهای استانداردسازی که درست بوده و مورد حمایت ما هستند، باید شرایط جغرافیایی، تاریخی و اجتماعی لحاظ شود.
شریعتی ادامه داد: لازم است در خوزستان عقب ماندگی ها و مشکلات موجود و تمایل خروج از استان در کارمندان و معلمان مورد توجه قرار گیرد. استانی که مصرف برق در آن یک دهم است، باید با کاهش منابع مواجه شود؟
وی افزود: در بحث استخدام ها دادن بخشی از تفویض اختیارها به شورای آموزش و پرورش استان ها و تصمیم گیری متناسب با شرایط استان، جای تشکر دارد. در سال 97 اعتبارات آموزش و پرورش از ملی به استانی تبدیل شده است و چنین اختیاراتی مثمر ثمر است.
استاندار خوزستان عنوان کرد: دانش آموزان خوزستانی در کسب نمرههای لازم با مشکل مواجه هستند و معتقدم باید جوانان خوزستانی که از بیکاری گلهمند هستند، متناسب با شرایط، در تحصیل کوشا باشند و خود را به حرفهآموزی بیشتر ملزم کنند. در این زمینه در برخی شهرهای استان این اهتمام وجود ندارد.
شریعتی تصریح کرد: زیبنده خوزستان نیست که مجوز چهار هزار استخدام داشته باشد اما به دلیل برخوردار نبودن از حد نصاب لازم، تنها هزار و 900 نفر جذب شوند. اگر بخواهیم خوزستان در کیفیت آموزش و درصد قبولی در کنکور ارتقاء یابد و به شرایط قبل از جنگ برسد، باید خودمان را ملزم کنیم.
وی خاطرنشانکرد: در خصوص پیش دبستانی اراده لازم را برای ارتقاء وضعیت آموزش و پرورش و کیفیت تحصیلی دانش آموزان استان نشان دادیم. انتظار داریم وزارت آموزش و پرورش همچنان استان را مورد حمایت قرار دهد تا این موضوع به خوبی پیش رود و به کیفی کردن مقطع پیش دبستانی بپردازیم.
انتهای پیام