وقتی به جای پاسخ شفاف بر ابهامات افزوده می‌شود

پاسخ پرابهام به ۶۱ میلیارد دارایی‌ مفقود شده پرسپولیس و چند ایراد

با وجود تلاش مدیران پرسپولیس برای پاسخ به ابهامات پیرامون ۶۱ میلیارد تومان دارایی‌ مفقود شده باشگاه، به نظر می‌رسد هم‌چنان ابهامات وسوالات بی‌پاسخی پیرامون این مهم در ترازنامه مالی این باشگاه وجود دارد.

به‌ گزارش ‌ایسنا، «۶۱ میلیارد تومان دارایی گمشده پرسپولیس کجاست» این تیتر گزارشی بود که ایسنا ۱۹ آذر منتشر کرد. در این گزارش با ارائه تصویر ترازنامه باشگاه پرسپولیس طی سال‌های ۸۴ تا ۹۵ آورده شده بود که دارایی‌های ثابت مشهود سال ۹۴ باشگاه پرسپولیس ۶۱ میلیارد و ۵۸۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان بوده است که این رقم در سال ۹۵ به پانصد و دو میلیون و سیصد هزار تومان رسیده است. در این گزارش سوال شده بود که با توجه به اینکه  طی یک سال ۶۱ میلیارد و ۶۳ میلیون و ۱۰۰ هزار تومان از دارایی‌های ثابت مشهود باشگاه پرسپولیس ناپدید شده، چرا این مبلغ در هیچ فرآیند مالی باشگاه نمود نداشته است.

پس از انتشار این خبر حرف و حدیث‌های زیادی در مورد این که مبلغ ۶۱ میلیارد تومان از یک باشگاه دولتی که نظارت‌های زیادی بر روی آن وجود دارد چگونه گم شده، مطرح شد. حمیدرضا گرشاسبی که مدیریت حال حاضر این باشگاه را بر عهده دارد و همین طور علی اکبر طاهری، مدیرعامل سابق باشگاه پرسپولیس هر دو مدعی شدند که کسر این ۶۱ میلیارد تومان از دارایی های ثابت مشهود باشگاه پرسپولیس به خاطر این بوده که طی سال‌های ۹۲ تا ۹۴ حسابرسان ورزشگاه درفشی فر را جزو اموال باشگاه محسوب  کرده‌اند، این‌ در حالی است که سند این ورزشگاه به صورت قطعی به نام شرکت پرسپولیس ثبت نشده بود و لذا از دارایی باشگاه کسر شده است، اما این توضیح نیز کامل نیست و این ماجرا باز هم سوالات بی‌پاسخ زیادی را طرح می‌کند.

بخشی از ترازمالی باشگاه پرسپولیس

ورزشگاه درفشی فر ۲۳ دی ۹۱ و در زمان مدیریت محمد رویانیان به طور کامل در اختیار باشگاه پرسپولیس قرار گرفت و از آن پس و در گزارش مالی سال ۹۲ به یک باره دارایی‌های ثابت مشهود باشگاه پرسپولیس از ۳۷۸ میلیون ۳۰۰ هزار تومان به ۶۲ میلیارد و ۸۶ میلیون تومان رسید.

شاید در نگاه اول این گزارش مالی درست باشد، چرا که با خود بگوییم حسابرسان ارزش مادی ورزشگاه درفشی فر را در دارایی‌های ثابت مشهود باشگاه پرسپولیس محاسبه کرده‌اند اما سوالی که در این جا مطرح می‌شود این است که چرا ارزش این ملک طی سال‌های ۹۲ تا ۹۴ مطابق اظهار حسابداران باشگاه به جای افزایش، کاهش داشته است؟! (جدول بالا)

مطابق ترازنامه ارائه شده از سوی مدیران باشگاه پرسپولیس در سال ۹۳ دارایی‌های ثابت مشهود باشگاه به ۶۱ میلیارد و ۸۶۶ میلیون تومان کاهش یافته است؟ در ادامه‌ این رقم در سال ۹۴ به ۶۱ میلیارد و ۵۸۳ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسیده است، یعنی طی دو سال به جای این که ارزش ملک ورزشگاه و سایر دارایی‌های باشگاه افزایش یابد، پانصد و دو میلیون ۶۰۰ هزار تومان کاهش یافته است.

این‌ در حالی است که براساس یک ارزیابی‌ عادی می‌توان گفت که از سال ۹۲ الی ۹۵ قیمت ملک و زمین در منطقه جنت آباد تهران که ورزشگاه درفشی‌فر با مساحتی حدود ۲۰ هزار متر مربع در آن واقع شده، حداقل حدود ۴۰ درصد افزایش داشته است.

اگر فرض بگیرید ادعاهای مدیران باشگاه پرسپولیس و افرادی که عادت کرده‌اند بجای دریافت پاسخ منطقی صورت مساله را زیر سوال ببرند، درست باشد و کسر این ۶۱ میلیارد تومان از دارایی‌های ثابت این باشگاه به خاطر مشخص نبودن وضعیت مالکیت ورزشگاه درفشی فر باشد یک نکته دیگر هم‌چنان مبهم می‌ماند.آیا ساختمان باشگاه پرسپولیس جزو اموال باشگاه محاسبه شده است؟

در حال‌ حاضر ساختمان ۴ طبقه باشگاه پرسپولیس که گفته شده سندش بنام فدراسیون فوتبال است در سئول جنوبی و در یکی از بهترین مناطق تهران در حوالی میدان شیخ بهایی قرار دارد. سوال این است که آیا اگر ساختمان را جزواموال باشگاه حساب کرده‌اند این ساختمان به همراه خودروهای تحت مالکیت این باشگاه فقط ۵۰۰ میلیون تومان ارزش دارد؟!

اگر هم ساختمان باشگاه جزو اموال محاسبه نشده، کدام اموال باشگاه در ترازنامه ۵۰۰ میلیون قیمت‌گذاری شده است؟!

به گزارش ایسنا، بهتر است مدیران باشگاه پرسپولیس به جای طفره رفتن از پاسخ مستدل به گزارشی مستند به سوال‌هایی پاسخ دهند که با بررسی آمار و ارقام  این گزارش به ذهن هواداران این باشگاه پرطرفدار رخنه می‌کند.

ایسنا همانند سابق این آمادگی را دارد که هر پاسخی در جهت شفاف سازی برای رفع ابهامات پیرامون گزارش حسابرسی باشگاه پرسپولیس را منتشر کند و از هر اظهارنظر مرتبطی در این باره نیز استقبال می‌کند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۵ آذر ۱۳۹۶ / ۰۹:۳۷
  • دسته‌بندی: فوتبال، فوتسال
  • کد خبر: 96092513409
  • خبرنگار : 71518