محمدتقی روغنیها در گفتوگو با ایسنا با اشاره به گران شدن تعرفه کاغذ و سخت شدن شرایط برای روزنامهها، گفت: از آنجا که ما ذخیره کاغذ نداشتیم، در مواجهه با افزایش قیمت در این چند روز اخیر، کاغذ را به اشکال گوناگون، به صورت روزانه و با قیمت بسیار بالا خریداری کردیم. شرایط بسیار سخت است و به همین خاطر مجبور شدیم به دلیل کمبود کاغذ، روزنامه «ایران» را کمتر از تیراژ معمول منتشر کنیم.
او با بیان اینکه «موسسه ایران خصوصی محسوب میشود»، خاطرنشان کرد: البته معتقدم که این شرایط چندان تفاوتی برای روزنامههای خصوصی و دولتی ندارد؛ چراکه به هر حال روزنامههای دولتی هم بودجه محدودی دارند و وقتی قیمت کاغذ به ۳۶۰۰ تومان میرسد، میزان هزینهها در تیراژهای بالایی همانند تیراژ روزنامه «ایران»، وحشتناک میشود.
مدیر عامل موسسه مطبوعاتی «ایران» افزود: بحث هزینهها برای خرید کاغذ یک مشکل و نبودن کاغذ هم مشکل دیگری است. این روزها هم کاغذ بسیار گران شده و هم اصلاً نمیتوان براحتی آن پیدا کرد. شرایط مالی ما هم در روزنامه «ایران» نامساعد است و اصلاً توان خرید عمده و وارد کردن کاغذ نداریم. به هر حال امیدواریم این مشکل حل شود و بتوانیم با وارد شدن کاغذ به شرایط عادی گذشته بازگردیم. ما از منابع مختلفی این موضوع را پیگیری میکنیم، ولی هنوز نتوانستیم کاغذی را به صورت منظم و قاعدهمند از بازار تهیه کنیم.
روغنیها با بیان اینکه «متاسفانه مطبوعات ما بنیه ضعیفی دارند»، اظهار کرد: در شرایط کنونی روزنامهها با هزینههای بالا، درآمد محدود، تیراژ و خریدار کم منتشر میشوند و ایجاد فضاهای اینچنینی همانند گران شدن کاغذ به روزنامهها شوک وارد میکند و باعث سختتر شدن شرایط میشود. دولت باید قطعا در این شرایط مداخله داشته باشد؛ وقتی یکی از اقلام خوراکی در بازار کم میشود دولت سریعاً وارد عمل میشود تا این مشکل را حل کند، بنابراین در بخش فرهنگی هم باید مداخله کند تا این شرایط پایدار نماند.
او همچنین درباره احتکار کاغذ توسط برخی از بنگاههای مطبوعاتی، بیان کرد: ما هم شنیدهایم که پیش از گران شدن کاغذ، برخی از موسسات احتکار کردهاند؛ اما از جزئیات این موضوع اطلاعی ندارم و بیشتر درگیر این موضوع هستیم که بتوانیم گلیم خودمان را از آب بیرون بکشیم.
به گزارش ایسنا، خبر افزایش تعرفه واردات کاغذ و تحریر روزنامه در هفتههای اخیر، واکنش برخی از روزنامههای خصوصی را به دنبال داشت و در این میان برخی روزنامهها اعلام کردند که در اعتراض به گران شدن کاغذ برای مدتی فقط به صورت الکترونیکی منتشر خواهند شد یا تعداد صفحات خود را کم میکنند. البته در ادامه از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام شد که تعرفه انواع کاغذ چاپ و تحریر و روزنامه تا پایان سال جاری کماکان مطابق روال قبل بوده و افزایش نخواهد یافت اما طبق گفته برخی مدیران مسوول روزنامههای خصوصی، اعلام صرف این خبر هم به افزایش قیمت کاغذ و کمبود آن منجر شده است.
البته روز گذشته معاون مطبوعاتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد، «یک محموله کاغذ در حال ترخیص از گمرک است.» حسین انتظامی گفت که «با مساعدت بانک مرکزی که ارز مبادلهای در اختیار واردکنندگان کاغذ قرار داد، یک محموله ١٠ هزار تنی کاغذ روزنامه و کاغذ تحریر در حال ترخیص از گمرک است و تا هفته آینده به انبارهای چاپخانهها میرسد.»
انتهای پیام