به گزارش ایسنا، سید عباس عراقچی رییس هیات شکتکننده ایران در جمع خبرنگاران با اشاره به جلسه سه ساعته دهمین کمیسیون مشترک برجام در وین گفت: در این جلسه در حوزه همکاریهای هستهای به ویژه در بحث مدرنسازی اراک و امضای قراردادهای مربوطه جدی کردیم و کارگروهی در اینباره است که بحثهای مربوط به طراحثی اولیه و جزیی و تامین تجهیزات و امینی و سوخت و مشخصات سوخت و تولید آن در ایران بحجث شد و پیشرفت خوبی هم انجام شده و در جدول زمانی پیش بینی شده قرار داریم.
وی ادامه داد که همچنین موارد دیگر همکاریهای هستهای در این نشست بررسی شد.
رییس هیات ایرانی مذاکرهکننده در کمیسیون مشترک برجام گفت: درباره همکاری ایران و آژانس همه طرفها از همکاری ایران قدردانی کردند و از اینکه 9 گزارش پایبندی ایران را تایید میکند تقدیر شد.
معاون ظریف در بحث تحریمها اظهار کرد: آنجا مباحث پیچیده، سخت و جنجالیتر بود؛ موارد زیادی که مربوط به عدم پایبندی آمریکا به تعهداتش در برخی از قسمتهای برجام میشود و فضایی که با توجه به سخنرانی ترامپ ایجاد شده است و مواد تعلل، تاخیر و بدعهدی آنها مورد بررسی قرار گرفت.
وی گفت: همچنین خانم اشمید به عنوان هماهنگ کننده کمیسیون مشترک برجام جمعبندی داشتند در پایان و گفتند که با استقبال از پایبندی ایران به برجام از همه طرفها خواسته شد تعهدات خود را با حسن نیست و سازنده انجام دهند و این مطالب در بیانیهای از طرف ایشان منتشر خواهد شد.
عراقچی تاکید کرد: در این نشست خیلی صریحتر از گذشته با تخلفات آمریکا برخورد کرد و روشن و مستقیم توسط همه اعضا به آمریکاییها تذکر داده شد که برجام را باید در محیط مناسب خود اجرا کنند.
معاون ظریف اظهار کرد: هیات آمریکایی هم در این نشست صحبتهایی داشتند و تاکید کردند که کماکان به برجام پایبند خواهند بود و تصمیم دولت آمریکا در شرایط حال حاضر پاینبدی به برجام است.
وی درباره تحولات در داخل آمریکا و تاثیر آن بر برجام گفت: روندهای داخلی آمریکا به ما و کمیسیون مشترک ارتباطی ندارد و آنها میتوانند برجام را در کنگره و کاخ سفید دائم رد و بدل کنند اما پایبندی به تعهدات خود را باید داشته باشند. باید این بدانند و در این جلسه هم توسط همه اعضا تاکید شد، هیچ امکانی برای مذاکره مجدد و ربط دادن موضوعی به برجام وجود ندارد و اگر قرار باشد درباره موضوعات دیگر صحبت شود در صورتی که طرفها علاقهمند باشند، از کانال مخصوص خود باید انجام شود.
عراقچی تاکید کرد: آمریکاییها هر کاری میخواهند در روند خود انجام دهند به ما مربوط نیست، مهم این است تحریمهایی که رفع شده به صورت رفع شده نگه دارند و تحریمهایی را برنگردانند در این صورت نقض برجام است.
رییس هیات ایرانی شرکتکننده در کمیسیون مشترک برجام در وین در ادامه درباره تلاش اروپا برای مجاب کردن آمریکا به ماندن در برجام با بیان اینکه "ما هنوز تا رسیدن به نقطهای که آمریکا بخواهد از برجام خارج شود فاصله داریم" تصریح کرد: آمریکا در مواضع خود نسبت به برجام کاملا در انزوا قرار دارد و مواضع اروپاییها خیلی صریح و روشن در مخالفت با مواضع آمریکاست. شاید بیسابقه باشد که رییسجمهور آمریکا در موردی حرفی زده باشد و بلافاصله خانم موگرینی با قاطعیت آن را رد کند اما درباره برجام این اتفاق افتاده است. این انزوا بینظیر است و مختص به اروپا نیست و تمام جامعه بینالملل از برجام حمایت میکنند و از سیاست آمریکا دوری گزیدهاند همانطور که درباره بیتالمقدس اتفاق افتاده است.
وی گفت: شرکتها و بانکهای اروپایی علاقهمند به کار با ایران هستند و مذاکرات و توافقات ادامه دارد و در مجموع روال خوبی را با اروپا برای گسترش روابط در چارچوب برجام داریم. البته بدعهدیهای آمریکا و ایجاد فضای مخرب تاثیرگذار است و مسایل بیرون از برجام مثل FATF تاثیر دارد اما روال همکاریها مسیر خوبی را دارد.
عراقچی درباره اظهارات روز سهشنبه فدریکا موگرینی در پارلمان اروپا مبنی بر اینکه "در بخش مقدمه (PREAMBLE) توافق هستهای ایران «نیمجملهای» با این مضمون وجود دارد که خواستار قرار دادن برجام به عنوان زیربنایی برای گفتوگو درباره مسائل دیگر است" اظهار کرد: در برجام جملهای است "اجرای کامل برجام میتواند مشارکت کند در تامین صلح و امنیت منطقهای و جهانی". اولا اجرای کامل برجام هنوز رخ نداده و بعد از ده سال اتفاق میافتد و این وقتی است که همه تحریمها کامل لغو شد و اگر بتوانند ثابت کنند برجام به لحاظ مذاکراتی یک تجربه موفق بوده، آن وقت میتوان ادعا کرد که برجام در صلح جهانی مشارکت داشته است. البته میتوانیم الان هم بگوییم در منطقه پر آشوب منطقه برجام توانسته با حل یک مساله در صلح منطقه مشارکت داشته باشد.
وی تصریح کرد: البته اینها لفاظیهایی است که برخیها انجام میدهند. ترامپ هم مانورهایی بر روی این مساله داشت، در حالی متن برجام کامل مشخص است و هیچ ارتباطی به مسایل منطقهای و جهانی ندارد و اینکه کسی از یک جمله بخواهد تلقی خاصی انجام دهد، پذیرفته نیست.
انتهای پیام