به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، عمر البشیر، رئیسجمهوری سودان به اتهام نسل کشی در منطقه دارفور در این کشور تحت تعقیب بوده و حکم بازداشت بینالمللی برای او صادر شده است.
فاتو بنسودا، دادستان دادگاه کیفری بینالمللی از شورای امنیت سازمان ملل انتقاد کرده و گفت: این شورا از دست زدن به اقدام علیه عمر البشیر و دیگر چهرههایی که به جرم علیه بشریت و جنایت جنگی در جریان درگیریهای دارفور متهم هستند، شکست خورده است. کشورهایی که در بازداشت این افراد کوتاهی کردهاند، نیز در این زمینه متهم هستند.
او اظهار داشت: قضات این دادگاه حکم دادهاند که شکست اعضای دادگاه کیفری بینالمللی در دستگیری البشیر و دیگر مجرمان تحت تعقیب این دادگاه به وضوح ناقض اساسنامه رم قلمداد میشود که پایه تشکیل این دادگاه است.
بنسودا خاطرنشان کرد: تصمیم روز دوشنبه گذشته دادگاه درباره کشور اردن و متهم کردن این کشور به کوتاهی در دستگیری البشیر در اواخر مارس به عنوان یکی از اعضای دادگاه کیفری بینالمللی نشان میدهد که ۱۲۳ کشور امضا کننده اساسنامه رم ملزم هستند که همه متهمان تحت تعقیب این دادگاه را دستگیر کرده و تحویل دهند.
این دادگاه دریافته که مصونیت قضایی البشیر به عنوان رهبر یک دولت مانع اجرای حکم بازداشت از سوی اعضای دادگاه کیفری بینالمللی نشده و همچنین این دادگاه تصمیم گرفت که تبعیت نکردن اردن از اساسنامه دادگاه را به شورای امنیت و مجمع ۱۲۳ عضو این دادگاه که در حال حاضر در مقر سازمان ملل در شهر نیویورک نشست برگزار میکند، ارجاع دهد.
بنسودا از شورای امنیت از بابت خودداری از اقدام در قبال درخواستها و احکام صادره انتقاد کرده و گفت: این رویه تنها به جسور شدن دیگران برای دعوت از البشیر به کشورهایشان میشود چراکه خیالشان از این بابت راحت خواهد بود که شورای امنیت هیچ تبعاتی را بابت یک چنین نقض قوانینی علیه آنها در نظر نمیگیرد.
انتهای پیام