به گزارش ایسنا، «قهرمان گمشده» عنوان کتابی است که روایت مجاهدت خالصانه شهید «محمدحسین نیری» را درون خود جای دادهاست.او از آن دسته از رزمندگانی بود که اعتقاد داشت در همه جبههها برای مبارزه با ظلم و ستم و برای صدور اندیشه انقلاب باید تلاش و جهاد کرد. محمدحسین، قهرمان گمشده ای است که در دوران مبارزه علیه رژیم طاغوت در صف مبارزان بود و از شاگردان آیت الله حق شناس محسوب میشد.
او با پیروزی انقلاب اسلامی، یکی از نیروهای انقلابی فعال در حفظ امنیت و دستاوردهای انقلاب بود. با ورود امام خمینی (ره) به وطن در کمیته حفظ و حراست از امام (ره) مشغول شد و پس از آن وارد کمیتههای مردمی شد و به خدمت به انقلاب اسلامی پرداخت. سال ۱۳۵۸هنگام حمله شوروی سابق به افغانستان محمدحسین نیری نزد امام(ره) در قم رفت و برای حضور و مبارزه در کنار شیعیان افغانستان از ایشان کسب تکلیف کرد. امام خمینی (ره) با این امر موافقت و از مردم افغانستان حمایت کردند.
شهید نیری به همراه گروهی از دوستانش راهی این سفر پرخطر شد و به نیروهای مجاهد افغانستان پیوست. محمدحسین به خاطر اشرافی که به روحیات مردم افغان در محله زندگی خود پیدا کرده بود، خیلی زود در افغانستان جذب نیروهای جهادی شد و با جوانان مجاهد این خطه ارتباط برقرار کرد و آنها را به ایستادگی در مقابل متجاوزان تشویق نمود و خود در کنار افغان ها با رشادت و مردانگی مبارزه کرد.
سرانجام شهید محمدحسین نیری، شهریور ماه سال ۱۳۵۸در درگیریهای اطراف هرات در منطقه چشمه روغنی، توسط خلقیهای افغانستان هدف گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید و همرزمانش پیکر پاکش را در کوهستانهای افغانستان به خاک سپردند. مزار محمدحسین سالها بینشان بود و کسی از محل دقیق آن اطلاعی نداشت تا اینکه در سفر گروهی مستندساز به افغانستان، به طور اتفاقی، نشانی از مزارش به دست آمد که محل توسل شیعیان افغانستان بود.
به همین مناسبت انتشارات انجمن پیشکسوتان سپاس، نهمین جلد از مجموعه «چشمان آسمانی انقلاب اسلامی» را در ۹ فصل با نامهای «یک معجزه»، «یک خواب»، «رؤیایی برای دو نفر»، «نسل سوم»، «خبر»، «خاطراتی در قاب عکس اسلحه»، «عملیات»، «گریه» و «مقبره شیخ انصاری» را در قالب داستان به شهید محمدحسین نیری اختصاص داده است.
انتهای پیام