به گزارش ایسنا، مهرداد اکبریان امروز (دوشنبه) در نشستی خبری اظهار کرد: صادرات سنگ آهن دانهبندی شده در سال ۱۳۹۲ معادل ۲۴ میلیون تن بود اما در حال حاضر به هفت میلیون تن رسیده است که نشان میدهد مازاد سنگ آهن دانهبندی شده در تولید کنسانتره مصرف میشود.
وی افزود: پیشبینی میشود میزان صادرات سنگ آهن دانه بندی شده در سال آینده به پنج میلیون تن برسد و در سال ۱۳۹۸ نیز به دلیل مصرف سنگ آهن مازاد در تولید گندله و کنسانتره در داخل، با توقف صادرات این محصول روبرو شویم و تمرکز فعالان این حوزه بیشتر روی صادرات کنسانتره معطوف شود.
رییس انجمن سنگ آهن ایران با بیان اینکه در شرایط کنونی تمرکز و مصوبات دولت برای محدود کردن صادرات سنگ آهن دانه بندی شده دیگر موضوعیت ندارد، ادامه داد: قیمت گذاری دستوری برای سنگ آهن سبب می شود قدرت چانه زنی تولیدکنندگان گندله و کنسانتره در برابر فولاددسازان کاهش یابد و بخش معدن در این شرایط ضعیف تر خواهد شد.
اکبریان خاطرنشان کرد: انجمن سنگ آهن ایران آماده است در زنجیره فولاد و ایجاد ارزش افزوده همکاری لازم را با بخش معدن داشته باشد اما با هرگونه توافقات اجباری با هدف کوچک شدن حوزه معدن مخالفیم. در چنین شرایطی دولت باید همه موانع صادرات سنگ آهن را حذف و با لغو قیمت گذاری دستوری سنگ آهن سودآوری تولیدکنندگان را تضمین کند.
وی گفت: تکمیل زنجیره فولاد و مدیریت در صادرات مازاد زنجیره فولاد باید به عنوان دو اولویت اصلی دولت مد نظر قرار گیرد و تا جایی که ممکن است مسیر صادرات زنجیره فولاد را فراهم کند.
اکبریان در مورد پیش بینی قیمت سنگ آهن در سال ۲۰۱۸ اعلام کرد: قیمت سنگ آهن در سال جاری شرایط بهتری نسبت سال های اخیر داشته که سبب افزایش سودآوری شرکت های معدنی شد و به نظر می رسد شرایط قیمت ها تا شش ماه اول سال ۲۰۱۸ میلادی حفظ شود.
رئیس انجمن سنگ آهن ایران گفت: باید شرایطی ایجاد شود تا شرکت های کوچک و بزرگ معدنی در تبادل محصول به یک تعامل سازنده برسند و الگویی ایجاد شود تا تضمین خرید سنگ آهن از سوی شرکت های بزرگ فولادی و معدنی فراهم شود.
انتهای پیام