جزئیاتی از برگزاری جشنواره منطقه‌ای اروند

مدیرعامل انجمن سینمای جوانان درباره برگزاری جشنواره‌های منطقه‌ای و اهمیت‌ آنها گفت: برگزاری جشنواره‌های منطقه‌ای فرصتی است برای کشف استعدادها و هنرمندانی از اقصی نقاط ایران؛ در واقع برگزاری این جشنواره‌ها مقدمه جشنواره فیلم کوتاه را فراهم می‌کند.

به گزارش ایسنا، نشست پنجاه‌ و هشتمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان «اروند» با حضور سیدصادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوانان ایران و همایون قنواتی مدیرکل اداره فرهنگ وارشاد اسلامی منطقه آزاد اروند و دبیر این دوره جشنواره دوشنبه 20 آذر ماه در محل انجمن سینمای جوان در تهران برگزار شد.

همایون قنواتی دبیر پنجاه‌ و هشتمین جشنواره منطقه‌ای اروند با بیان اینکه "سینما در آبادان علاقه‌مندان زیادی دارد"، یادآور شد: اولین سینماها در ایران در آبادان ایجاد شده است که حدود 30 سینمای فعال وجود داشت. همچنین آبادان، سینماگران مختلفی را در حوزه‌های گوناگون تقدیم جامعه هنری کرده است و همه اینها با وجود تحمل سختی‌های فراوان صورت گرفته است که در نهایت آنها با عشق و علاقه هنر را حفظ کرده‌اند.

او ادامه داد:‌جشنواره اروند با همکاری انجمن سینمای جوان، سازمان منطقه‌ی آزاد اروند و وزارت ارشاد اروند برگزار می‌شود. بر این اساس قریب به ده استان ‌خراسان رضوی ، خراسان جنوبی، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، فارس، کهیلو و بویراحمد، خوزستان و بوشهر، آثاری را به دبیرخانه جشنواره ارسال کرده‌اند.

دبیر جشنواره درباره تعداد آثاری که در این جشنواره حضور دارند،گفت: مجموعا در بخش فیلم 395 فیلم به دبیرخانه ارسال شد؛ از این تعداد  198 اثر داستانی ، 114 اثر مستند، 52 اثر تجربی و 32 اثر پویانمایی ارسال شدند و در نهایت هیات انتخاب 64 اثر را برای حضور در جشنواره انتخاب کرد. همچنین در بخش تک عکس 1159 اثر و 78 مجموعه عکس ارسال شد؛ در نهایت از این تعداد 48 اثر تک عکس و 3 مجموعه عکس برای حضور در جشنواره برگزیده شد. در بخش فیلم نامه  289 اثر ارسال شد و از این تعداد 257 اثر در بخش آزاد و 32 اثر اقتباسی ارسال شد و در نهایت با تصمیم هیات انتخاب 15 اثر در بخش آزاد و سه فیلمنامه در بخش اقتباسی برای حضور در مسابقه جشنواره انتخاب شدند.

قنواتی با بیان اینکه "جشنواره‌ی فیلم اروند از سوم تا ششم دی ماه در آبادان برگزار می‌شود" ادامه داد: همچنین در کنار نمایش آثار، چند بخش دیگر در این جشنواره حضور دارد. ما بزرگداشتی برای  امیر نادری  در 5 دی ماه برگزار خواهیم کرد و دو فیلم او به نام‌های «دونده» و«کوه»‌ در سینما نفت آبادان که از قدیمی‌ترین سینماهای این شهر است به نمایش گذاشته می‌شود، در کنار این بزرگداشت کارگاه‌های آموزشی برای حوزه فیلم و عکس هم داریم.

او اضافه کرد:‌ کارگاه فیلم با حضور مجید برزگر و کارگاه عکس با حضور سیف‌الله صمدیان  و کیارنگ علائی برگزار خواهد شد، همچنین کارگاه دوروزه‌ای با حضور داریوش قریب‌زاده در حوزه فیلم‌نامه نویسی خواهیم داشت.همچنین سیدرضا صافی، طوفان نهان‌قدرتی، سالم صلواتی، محمد حمزه‌ای و یوسف کارگر انتخاب و داوری بخش فیلم جشنواره منطقه‌ای اروند را عهده‌دار شدند. در بخش فیلم نامه داریوش قریب زاده، فرهاد پروین و عطا مجابی و در بخش عکس هم ساعد نیک‌ ذات، شادی قدیریان و امیر جوزدانی از اعضای هیات انتخاب و داوری این جشنواره هستند.

قنواتی در پایان صحبت‌هایش با بیان اینکه "به تازگی بودجه فرهنگی منطقه آزاد به دو دسته تقسیم شده است،" افزود: بخشی به زیرساخت‌ها اختصاص داده شده مثل ساخت تالارهای نمایشی ، مجتمع‌های فرهنگی و تجهیز و تعمیر سالن‌ها و بخش‌دیگری به اعتبارات جاری فرهنگی اختصاص داده شده است.

در ادامه این نشست سیدصادق موسوی درباره برگزاری جشنواره‌های منطقه‌ای و اهمیت‌ آنها گفت: برگزاری جشنواره‌های منطقه‌ای فرصتی برای کشف استعدادها و هنرمندان در اقصی نقاط ایران است؛ در واقع این جشنواره‌ها مقدمه جشنواره فیلم کوتاه را ایجاد می‌کند.

او اضافه کرد: امسال یک جشنواره منطقه‌ای در کرمانشاه برگزار شد، جشنواره بعدی در آبادان خواهد بود و سپس در اسفندماه جشنواره‌ای در کاشان برگزار خواهد شد. تمام تلاش ما این است که تنوع و رنگارنگی جشنواره حفظ شود. در سال‌های گذشته هم ما در سمنان، بوشهر و مشهد جشنواره منطقه‌ای برگزار کردیم.

موسوی درباره انتقادهایی که درباره برگزاری جشنواره منطقه‌ای می‌شود، پاسخ داد: بعضی به ما می‌گویند اگر جشنواره منطقه‌ای برگزار می‌کنید پس باید جشنواره ملی را حذف کنید و  جشنواره فیلم کوتاه تهران را فقط به صورت بین المللی و با حضور معدود فیلم‌هایی از ایران اجرا کنید. بعضی هنرمندان می‌گویند که جشنواره‌های منطقه‌ای را به گونه‌ای تقویت کنید که تنها راه ورود به جشنواره فیلم کوتاه تهران باشد به این معنی که فقط فیلم‌هایی به جشنواره ورود کنند که از مسیر جشنواره منطقه‌ای وارد شده است اما در پاسخ باید گفت این روند ممکن است به جشنواره فیلم کوتاه تهران آسیب بزند چون شاید هنرمندان مستقلی وجود داشته باشند که به هر دلیل به جشنواره منطقه‌ای نرسیده‌اند. 

او ادامه داد:جشنواره‌های منطقه‌ای که به میزبانی استان‌ها برگزار می‌شود در ساختار شبیه جشنواره‌ی فیلم کوتاه تهران است. زیرا همانند آن بخش‌های عکس، فیلم  و فیلمنامه و کارگاه‌های آموزشی نشست‌های پژوهشی و تبلیغات محیطی دارند و به نوعی کوچک شده جشنواره فیلم کوتاه تهران است.

مدیر عامل انجمن سینمای جوان در بخش دیگری از سخنانش درباره سیاست‌های جدید انجمن سینمای جوان گفت: در آخرین جلسه طرح جدیدی به تصویب این انجمن رسیده است که درباره تکثر و گوناگونی حمایت‌هایمان است. سیاست ما در تولید این است که از تعداد بیشتری فیلم‌ حمایت کنیم، در واقع ما به این نتیجه رسیده‌ایم که وقتی پول را به دفاتر انجمن‌ها می‌دهیم عدالت فرهنگی بیشتری رخ می‌دهد، ما می‌خواهیم تمرکز تولید را از تهران به شهرستان‌ها ببریم.

او همچنین ادامه داد:‌ رویکرد اصلی انجمن تقویت دفاتر و توسعه نمایندگی‌ها است هرچند که به این کار نقدهایی وارد شده است. ما می‌خواهیم تعداد زیادی نمایندگی در استان‌ها راه‌اندازی کنیم. فرق بین دفاتر و نمایندگی‌ها هم در این است که تمام هزینه‌های نمایندگی‌ها را باید انجمن سینمای جوان تامین کند. ما در تولید می‌خواهیم با پول‌هایی کوچک‌تر ولی از تعداد فیلم  بیشتری، حمایت کنیم.

موسوی در خصوص نحوه حمایت‌هایش از فیلم‌سازان گفت: قرار است بیشتر حمایت‌های ما در قالب کمک هزینه ارائه شود و دیگر انجمن مالکیت نداشته باشد. بسیاری از موارد اینگونه است که می‌گویند چند درصد از مالکیت فیلم برای ما است ولی در قالب حمایت دیگر اینگونه نیست و ما نمی‌خواهیم پول سازی کنیم. از دیگر فعالیت‌هایی که می‌خواهیم انجام دهیم در حوزه بین الملل فیلم کوتاه است، فعالیت‌هایی که تا کنون شده و حضور فیلم سازان در مجامع بین المللی به صورت خود جوش و توسط خود افراد بوده است. ما می‌خواهیم بستری فراهم کنیم و بخش بین‌الملل را ارتقا دهیم و در این راستا به حضور در بازارهای بین المللی هم فکر می‌کنیم.

او در پایان صحبت‌هایش به حوزه آموزش در انجمن‌ها نیز اشاره کرد وگفت: امیدواریم به زودی آموزش مجازی را فراهم کنیم تا هنرجویان بتوانند در خانه هم درس‌های نظری فرا بگیرند ولی دروس تخصصی همچنان در دفاتر صورت خواهد گرفت، در واقع با این کار تمام کلاس‌ها در سراسر کشور قابل استفاده خواهد بود و کارگاه‌ها در دفاتر پیگیری می‌شود.

در ادامه نشست از  پوستر پنجاه و هشتمین جشنواره  منطقه‌ای سینمای جوان«اروند» با طراحی مینا سادات‌حسینی نیز رونمایی شد.

سیدرضا صافی، طوفان نهان‌قدرتی، سالم صلواتی، محمد حمزه‌ای و یوسف کارگر  انتخاب و داوری بخش فیلم جشنواره منطقه‌ای اروند را عهده‌دار شدند.

پنجاه ‌وهشتمین جشنواره منطقه‌ای سینمای جوان «اروند»، سوم تا ششم دی‌ماه سال‌جاری توسط انجمن سینمای جوانان ایران و اداره کل فرهنگ وارشاداسلامی منطقه آزاد اروند در شهر آبادان برگزار می‌شود.

مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی‌کند.
فایل آن‌را از اینجا دانلود کنید: video/mp4

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۰ آذر ۱۳۹۶ / ۱۴:۳۱
  • دسته‌بندی: سینما و تئاتر
  • کد خبر: 96092010972
  • خبرنگار : 71583

برچسب‌ها