رضا شجیع در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در دوره گذشته تعامل خوبی بین دفتر محیط زیست وزارت ورزش و جوانان و دفتر مشارکتهای مردمی سازمان محیط زیست ایجاد شد و برنامهریزیهایی نیز صورت گرفت، اظهار کرد: امیدواریم فعالیتهای مشترک آغاز شده در این دوره نیز ادامه یابد و جنس مشارکت و همکاری این دو بخش تغییر نکند البته در دولت یازدهم تفاهمنامهای بین وزارت ورزش و جوانان و سازمان حفاظت محیط زیست منعقد شد و تاکنون همه همکاریها نیز در قالب همین تفاهمنامه بوده است و امیدواریم سازمان حفاظت محیط زیست در دوره جدید هم مواد تفاهمنامه بین دو دستگاه را با جدیت دنبال کند و مشارکتی که بذر آن در دولت یازدهم کاشته شد در این دوره بارور شود.
وی با اشاره به اینکه دفتر مجازی توسعه پایدار و محیط زیست در وزارت ورزش و جوانان طی دو سال گذشته در حوزه نمادسازی و ساختارسازی دستاوردهای بسیاری داشته است، گفت: اولین فازی که برای دفتر محیط زیست برنامهریزی کرده بودیمَ، نمادسازی و استفاده از ظرفیتهای ورزش و ورزشکاران برای توسعه آگاهیهای محیط زیستی بود که علیرغم مجازی بودن این دفتر و قرار نداشتن در ساختار و تشکیلات رسمی وزارت ورزش و جوانان خوشبختانه موفق به دریافت جایزه ملی محیط زیست شد.
بستر فعالیتهای محیط زیستی در حوزه ورزش فراهم شده است
سرپرست دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت ورزش و جوانان تاکید کرد: بعد از گذشت دو سال از آغاز فعالیت دفتر محیط زیست وزارت ورزش و جوانان، این حساسیت برای جامعه ورزش ایجاد شده است که باید برای محیط زیست کار کنند و به این باور رسیدهاند که حفظ محیط زیست تنها برعهده سازمان حفاظت محیط زیست نیست. خوشبختانه در شرایط فعلی، اکثریت جامعه ورزش با ضرورت توجه به محیط زیست آشنا شدهاند و اکنون فرصت مناسبی برای انجام فعالیتهای زیرساختی است.
وی با بیان اینکه مبحث محیط زیست در سرفصل آموزشی بخشهای مختلف ورزش گنجانده شده است، اظهار کرد: در فدراسیونها و ادارات کل ورزش استانهای مختلف، دورههای آموزشی محیط زیست برگزار میشود وحتی در این مدت برای اولین بار موضوع و سرفصل محیط زیست به دورههای آموزش مربیگری اضافه شد.
۱۴ ورزشکار سفیر محیط زیست شدند
شجیع در ادامه گفت: با قاطعیت میتوانم بگویم در حوزه برندسازی و آموزشهای محیط زیستی و آگاهیهای جامعه ورزش موفق عمل کردهایم و تاکنون ۱۴ سفیر ورزشکار حافظ محیط زیست را به جامعه معرفی کردهایم که همگی دارای همکاری مستمر و نزدیک با دفتر محیط زیست هستند.
وی با اشاره به اینکه بخش دوم فعالیت ما ساختارسازی است، گفت: ادارات کل ورزش و جوانان در استانهای مختلف و فدراسیونها ساختاری برای محیط زیست نداشتند اما در حال حاضر حداقل در هر فدراسیون و اداره کل یک رابط محیط زیست وجود دارد. خوشبختانه در حوزه ساختارسازی نیز خوب عمل کردهایم.
مدیریت سبز؛ فاز سوم دفتر محیط زیست
سرپرست دفتر محیط زیست و توسعه پایدار وزارت ورزش و جوانان در ادامه اظهار کرد: فاز سوم فعالیتهای دفتر محیط زیست، توسعه مدیریت سبز است. به عبارت سادهتر میخواهیم بعد از گذر از نمادسازی و ساختارسازی به لایههای عمیقتر محیط زیست بپردازیم. به همین علت تشکیل شورای مدیریت سبز وزارت ورزش و جوانان و به تبع آن شورای مدیریت زیست ادارات کل ورزش و جوانان سراسر کشور را در دستور کار قرار داده ایم بنابراین در این فاز، نهادینهسازی مولفههای مدیریت سبز در فدراسیونهای ورزشی و ادارات کل ورزشی سراسر کشور را با جدیت دنبال خواهیم کرد.
تدوین پیوست محیط زیست برای باشگاهها
رئیس دبیرخانه سلامت وزارت ورزش و جوانان همچنین با اشاره به تدوین پیوست سلامت و پیوست محیط زیست باشگاههای سراسر کشورگفت: ۱۸ هزار باشگاه در کشور داریم که با محیط زیست بیگانه هستند و گاه حتی مشاهده میشود که برخی از آنها ضد محیط زیست و ضد سلامت هم عمل میکنند، بنابراین ضروری بود نسبت به تدوین پیوستهای سلامت و محیط زیست باشگاههای ورزشی اقدام شود و در همین راستا اجرای تفاهمنامه بین وزارت ورزش و جوانان و وزارت بهداشت مورد توجه قرار دارد.
شجیع در پایان با بیان اینکه در بین اولویتهای وزارت ورزش و جوانان که رئیس جمهور به این وزارتخانه ابلاغ کرده بند دوم مربوط به محیط زیست است، اظهار کرد: خوشبختانه مسعود سلطانیفر- وزیر ورزش و جوانان- نیز از فعالیتهای دفتر توسعه پایدار و محیط زیست حمایت میکند. اگرچه این دفتر در چارت رسمی این وزارتخانه وجود ندارد.
انتهای پیام