به گزارش ایسنا، مصرف برق ارتباط مستقیم با مصرف گاز و نفت دارد و با توجه به اینکه ۹۴ درصد از کل برق تولید شده با استفاده از سوختهای فسیلی است، بنابراین صرفهجویی در مصرف برق، در ابعاد مختلف، بر کاهش مصرف سوخت نیز تاثیرگذار خواهد بود.
در این بین همراهی دولت و مجلس برای بهینهسازی وسایل اندازهگیری مصرف انرژی برق بسیار مهم است، آرش کردی مدیر عامل توانیر معتقد است که امروز تمام طرحها به شکل پایلوت انجام میشود حال آنکه باید با یک هدفگذاری مناسب و با همراهی بخش خصوصی، این اقدام به شکل کلان اجرایی شود.
از سوی دیگر بر اساس اعداد و ارقام در سال ۱۳۹۲ حدود ۴۵ درصد سوخت مایع و ۵۵ درصد گاز در نیروگاهها مصرف میشد ولی این عدد در سال ۱۳۹۵ به ۸۸ درصد گاز و ۱۲ درصد سوخت مایع رسید. در سال جاری نیز علی رغم کاهش مصرف مازوت اما میزان مصرف گاز افزایش یافته است.
معمولا وزارت نیرو تمایلی به استفاده از سوخت مایع در نیروگاه ها ندارد، چرا که استفاده از این نوع سوخت باعث افزایش هزینههای تعمیراتی نیروگاه ها میشود، ضمن اینکه سوخت مایع از سوخت گاز گرانتر است.
از سوی دیگر بخشهای برنامه ریزی در حوزه نفت و گاز باید پیش بینی از آینده مصرف گاز و توان تأمین آن برای مصارف گوناگون ارائه دهد. وزارت نیرو تنها بهره بردار است و به همین دلیل حدود ۵.۶ میلیارد مخزن سوخت مایع در اختیار دارد که به دستور پدافند غیرعامل ساخته شده و وزارت نفت موظف به تأمین سوخت پشتیبان است.
در ایران مصرف انرژی در هیچ یک از بخشها بهینه نیست، به همین دلیل مدیریت تقاضا در صنایع آب و برق یکی از مهم ترین اهداف وزیر نیرو دولت دوازدهم شناخته شده و وی معتقد است که باید به امر مدیریت مصرف و تقاضا بیش از پیش توجه شود چراکه این مولفه کلید حل بسیاری ازمشکلات صنعت آب و انرژی خواهد بود.
در مجموع به نظر می رسد که با مدیریت درست مصرف و اجرای پروژه های کارامد می توان میزان مصرف انرژی در کشور را مدیریت کرد و با توجه به اینکه میزان مصرف گاز در فصل سرما به طور طبیعی افزایش می یابد و ممکن است وزارت نفت را با چالش هایی روبرو کند،لازم است که نیروگاه های تولید برق مدیریت مصرف و تقاضا را سرلوحه کار خود قرار دهد و یا تبدیل نیروگاه ها به سیکل ترکیبی در صدر برنامه های وزارت نیرو قرار بگیرد.
انتهای پیام