وی به فرمایش مقام معظم رهبری درباره نقش و اهمیت خاک اشاره کرد و افزود: ایشان فرمودند« فرسایش خاک چیزی نیست که بشود به آسانی آن را جبران کرد، قضیه خاک از آب مهمتر است. ما مشکل آب هم داریم و این مشکل بزرگی است ولی برای تهیه آب راههای فراوانی وجود دارد ولی برای تهیه خاک حاصلخیز این راهها دیگر وجود ندارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان به برخی از نقشهای مهم خاک اشاره کرد و افزود: تأمین غذا، حفظ تنوع زیستی سیاره زمین، جلوگیری از سیلاب، پایه و اساس پوشش گیاهی برای کشت تنها برخی از کارکرد و نقشهای خاک است.
میرعماد با بیان اینکه امروز خطرات فراوانی خاکهای حاصلخیز را تهدید میکند، خاطرنشان کرد: فرسایش خاک، آلودگی و همچنین نشست، برخی از تهدیدات زیست محیطی این عنصر حیاتی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان با بیان اینکه در سازمان جهادکشاورزی استان اقدامات گوناگونی برای حفظ خاک حاصلخیز در حال انجام است، افزود: کشاورزی حفاظتی اولویت این سازمان در راستای حفظ خاک است.
وی کمبود مواد آلی و فقیر شدن خاک را از دیگر تهدیدات خاک عنوان کرد و افزود: خاک استان سمنان و مناطق خشک و نیمه خشک با کمبود منابع آلی مواجه هستند که باید با کشاورزی حفاظتی مانع تخریب خاک شد.
وی حفاظت از خاک را یکی از مهمترین سیاستهای وزارت جهادکشاورزی عنوان کرد و افزود: حفظ، احیاء و بهره برداری بهینه از منابع خاک کشاورزی براساس توسعه پایدار و حفظ و ارتقائ حاصلخیزی خاک کشاورزی، کاهش آلودگی منابع آب برخی از این سیاستهاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان به دیگر سیاستها و برنامهها این سازمان درباره حفاظت از خاک اشاره کرد و گفت: کاهش و جلوگیری از شورشدن اراضی، جلوگیری از تغییر بیرویه کاربری اراضی، کنترل و پیشگیری از فرسایش با به کارگیری فناوریهای نوین از دیگر این برنامههاست.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان نشست زمین را یکی از علل از بین رفتن خاک عنوان کرد و گفت: سالانه به طور متوسط دشتهای استان 10 سانتی متر نشست دارند.
میرعماد افزود: برداشت بیرویه از سفرههای آب زیرزمینی سبب فروریختن خاک و نشست زمین میشود.
وی با بیان اینکه این نشست در برخی از دشتهای استان سمنان قابل مشاهده است، تصریح کرد: دشت میامی، گرمسار دامغان و همچنین مناطق جنوبی سمنان شاهد این نشست است که باید با اقدامات مناسب مانع از بین رفتن خاک شد.