به گزارش ایسنا، احمد شریفیزاده در مراسم تودیع و معارفه رؤسای جهاددانشگاهی مازندران در ساری با اشاره به اینکه سرمایه و ذخیره بسیار خوبی در استان مازندران وجود دارد، تصریح کرد: مردان و زنان بزرگی در این منطقه پرورش یافته و در پیروزی دفاع مقدس تاثیرگذار بودهاند و سرزمین قهرمانپرور مازندران با پیروزیها در دفاع مقدس بزرگتر شده است.
وی با بیان اینکه در طول سالها خدمات بزرگی از سوی جهاد دانشگاهی برای مازندران و کشور میسر شده است، عنوان کرد: جهاد دانشگاهی پس از انقلاب فرهنگی راهاندازی شده و بنیانهای خوبی در حوزه علم و فناوری در استان را نهاده است.
شریفی زاده با تاکید بر اینکه جهاد دانشگاهی با توجه به نیازهای کشور در حوزه پژوهش و فناوری راه اندازی شده است، گفت: جهاد دانشگاهی در طول دفاع مقدس خدمات شایانی ارائه داده است، با همکاری دانشجویان اقدامات خوبی در حوزه دفاع مقدس انجام شد که حتی به شهادت جهادگران این عرصه منجر شده است.
وی با بیان اینکه معتقدیم مشکلات به دست پژوهشگران جوان دانشگاهی رفع می شود، عنوان کرد: در حوزه فناوری در کشور قفل هایی وجود دارد که باید کلیدهای مرتبط برای بازگشایی آنها ساخته شود.
معاون جهاد دانشگاهی با تاکید بر اینکه امروز در حوزه فناوری و علم، جهاد دانشگاهی در مرزهای دانش قرار گرفته است، عنوان کرد: تاکیدات و فرمایشات رهبری درباره کاری که جهاد دانشگاهی در حوزه ناباروری و سلولهای بنیادی انجام داده است، نشان میدهد که این حرکت در دنیا منحصر به فردبوده است. ذاتا جهاد دانشگاهی از نهادهایی بوده است که در حوزه های مختلف تابویی را شکسته و خط شکن بوده است.
وی با اشاره به فعالیت های جهاد دانشگاهی در حوزه فرهنگی بیان کرد: در فضای فرهنگی کشور اولین خبرگزاری غیردولتی کشور ایسنا را جهاد دانشگاهی تاسیس کرد که امروز معتبرترین خبرگزاری در کشور محسوب می شود و در جریان رسانه ای دنیا به ایسنا استناد می کنند.
شریفیزاده با تاکیدبر اینکه در حوزه فرهنگی کارهای بزرگی انجام شده که برگزاری همایش ها و برنامه های سراسری فرهنگی در حوزه های هنری و جشنوارههای فرهنگی هنری را جهاد دانشگاهی در دانشگاهها شکل داد، تصریح کرد: در سازمان فعالیتهای قرآنی جهاد دانشگاهی با حمایت نهادهای قرآنی و تبلیغی و دانشگاهی فعالیتهای مختلفی صورت گرفته است. همچنین مرکز افکارسنجی ایسپا فعالیت بسیار خوبی دارد و نتایج این سنجشها آمار بسیار مناسبی به دست داده است. آمار ایسپا با نتایج انتخابات ریاستجمهوری تنها یک درصد در مازندرن در بخش آرا اختلاف داشت.
وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی در آموزش نیز حضور جدی دارد، گفت: آموزش با نگاه توانمندسازی و آموزشهایی که منتهی به شغل باشد در جهاد دانشگاهی در جریان است و همچنین با حمایتهایی که از طرف وزارت کار صورت گرفته، بخشی از مسئولیت ایجاد شغل در خانوادهها به جهاد سپرده شده است، این طرح در هشت استان پایلوت بوده و قرار است در تمامی استانها انجام شود.
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاد دانشگاهی ادامه داد: 22 مرکز رشد، سه پارک علم و فناوری، پنج دانشگاه و موسسه و 31 مجموعه و مرکز علمی کاربردی در مجموعه جهاد دانشگاهی وجود دارد. در حوزه اشتغال و کارآفرینی نیز همه همت بر این است که شغلی برای فارغالتحصیلان ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه امیدواریم مازندران از پتانسیل و توانمندی جهاد دانشگاهی بیشتر بهرهمند شود، گفت: تاکنون پنج برنامه در جهاد دانشگاهی اجرایی شده و برنامه ششم منطبق بر برنامه کشور در حال اجرا است. در این برنامه نیازهای کشور و ابعاد آمایشی مورد نیاز برای توسعه دیده شده است.
وی با اشاره به اینکه از نظر رهبری جهاد باید دغدغهمند بوده و ماموریتی برای خود در نظر بگیرد، از این رو هفت ماموریت به جهاد دانشگاهی واگذار شده است، گفت: در حوزه فناوری، فناوریهای نوین از خارج از کشور وارد میشود، اما این توانمندی در جهاد دانشگاهی وجود دارد که باید مورد استفاده قرار گیرد.
شریفیزاده با تاکید بر اینکه در کشورهای دیگر مراکزی برای آموزش نیروی کار کشورهای دیگر تدارک دیده شده است، گفت: "ایریکا" توسط جهاد دانشگاهی تشکیل شده است و با حمایت وزارت خارجه برای کشورهای همسایه آموزش نیروی کار را آغاز کرده است تا آموزش نیروی کار این کشورها را بر عهده گیرد.
وی تصریح کرد: در برنامه ششم تاکید شده است هر واحد استانی به آمایش استان توجه داشته باشد و جهاد دانشگاهی در خدمت استان و به دنبال اثربخش بودن در کل کشور خواهد بود.
انتهای پیام